زیمنس انرژی ۱۰هزار نیرو استخدام میکند
انتقال انرژی بزرگترین چالشی است که نسل ما با آن مواجه است. چگونه انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهیم و در عین حال عرضه انرژی را نیز افزایش دهیم؟ این یک نبرد سخت است. اما یافتن راهحلها همیشه در DNA شرکت زیمنس بوده است. بیش از ۱۵۰ سال است که مهندسان این شرکت پیشرو برقرسانی به اقصی نقاط جهان هستند. زیمنس انرژی که در ۹۰ کشور جهان نماینده دارد، به طور کلی در زمینه ترسیم چشمانداز انرژی جهان فعالیت میکند. از انرژیهای رایج گرفته تا انرژیهای تجدیدپذیر، از فناوری شبکه تا ذخیرهسازی تا برقرسانی به فرآیندهای پیچیده صنعتی، ماموریت زیمنس انرژی حمایت از شرکتها و کشورها با آنچه برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و قابل اعتماد کردن، مقرونبهصرفهتر و پایدارتر کردن انرژی نیاز دارند، است.
تیم هولت، مدیر واحد شبکه برق در شرکت زیمنس انرژی، در گفتوگو با فایننشال تایمز اظهار کرد: بخش فناوریهای مربوط به شبکه (Grid Technologies) زیمنس که در حال حاضر بزرگترین محرک درآمد گروه مهندسی انرژی آلمان است، تا سال ۲۰۳۰ نیروی کار خود را به میزان دوسوم افزایش و یک سرمایهگذاری با هزینه ۱.۲ میلیارد یورویی برای احداث کارخانههای جدید و افزایش ظرفیت تولید در ایالات متحده، اروپا و آسیا صورت خواهد داد. هولت در مصاحبهای با اشاره به تقاضای فزاینده برای برق، ایجاد موجی از پروژههای تجدیدپذیر در دست ساخت که نیاز به اتصالات بهتر به شبکه دارند و همچنین زیرساختهای فرسوده قدیمی که فقط توانایی مدیریت بارهای کنونی شبکه را دارند، گفت: ما شاهد یک رونق عظیم در صنعت برق هستیم.
بخش مهندسی شبکه شرکت زیمنس انرژی دومین تولیدکننده بزرگ تجهیزات انتقال برق در جهان است که با اندکی اختلاف پس از هیتاچی انرژی ژاپن و از نظر درآمد بالاتر از جنرال الکتریک و رنووای ایالات متحده قرار دارد. این شرکت امیدوار است طی دو سال آینده بیشتر برنامههای توسعه خود را محقق کند و این طرحها حدود ۴۰درصد در اروپا، ۲۰درصد در ایالات متحده، ۲۰درصد در هند و بقیه در جاهای دیگر در آسیا و آمریکای لاتین به مشاغل این غول بینالمللی تجهیزات برق اضافه خواهند کرد.
هولت با اشاره به اینکه سفارشهای برای ساخت و تامین تجهیزات در این واحد از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ از ۷ میلیارد یورو به ۱۵ میلیارد یورو افزایش یافته و تقریبا دوبرابر شده، تصریح کرد: این بخش قبلا شروع به رشد کرده است، به طوری که این رقم در نیمه اول سالجاری به ۱۲ میلیارد یورو رسیده است. در ایالات متحده، جایی که این شرکت قصد دارد کارخانه خود را در شارلوت، کارولینای شمالی گسترش دهد، هولت مدعی شد که ما تحقیقاتی را در این منطقه انجام دادهایم که نشان میدهد شرکتهای برق منطقه نیاز دارند در ۱۵ سال آینده همان مقداری را که در ۱۵۰ سال گذشته در شبکه سرمایهگذاری کردهاند، آنجا سرمایهگذاری کنند. او در ادامه افزود از طرف دیگر، مقیاس پروژههای جدید انرژی تعهدشده در اروپا به این معناست که برای اتصال آنها به شبکه به سرمایهگذاری عظیم زیرساختی نیاز است.
هولت میگوید: زیمنس انرژی به عنوان یک شرکت مستقل، فصل جدیدی را در تاریخچه فناوری انرژی زیمنس باز میکند. ما بهترین میراث خود را حفظ خواهیم کرد و در عین حال مرزهای آنچه ممکن است را پشت سر خواهیم گذاشت. اینگونه است که ما انرژی فردا را شکل میدهیم. طی ۱۸ ماه گذشته، پس از مشکلات کیفی و بحران مالی خصوصی که منجر به ضرر سالانه ۴.۶ میلیارد یورویی و یک طرح نجات تحت رهبری دولت شد، این شرکت با ظهور مشکلاتی در بخش توربینهای بادی خود، یعنی Gamesa، تحتتاثیر قرار گرفته است. گامسا که مسوول یکسوم درآمدهای گروه قبل از بحران بود، در ماه مه مدیر اجرایی جدیدی را منصوب کرد و گفت امیدوار است فروش توربینهای اصلی خود را که از نقصهای مهندسی رنج میبردند در ماههای آینده از سر بگیرد.
با این حال، چشمانداز رشد بیشتر در بخش انرژیهای تجدیدپذیر و بهویژه باد نامشخص است. هفته گذشته، مدیر اجرایی بزرگترین تامینکننده انرژیهای تجدیدپذیر اروپا، استاتکرفت شرکت برق نروژی، گفت که این شرکت در حال کاهش برنامههای احداث پروژههای جدید است. هولت اعتراف کرد که تلاشها برای گسترش و نوسازی شبکههای برق میتواند با محدودیتهای ناشی از تمایل بازار سرمایه برای تامین مالی بیشتر و سرمایهگذاریهای مرتبط با انتقال انرژی مواجه شود. او گفت: بازار به تدریج تنگتر و فشردهتر میشود و ما باید به دنبال راههای جایگزین برای تامین مالی آن باشیم. با وجود این، این مدیر اجرایی اطمینان دارد که تجارت فناوریهای شبکه زیمنس انرژی بر چنین چالشهایی غلبه خواهد کرد.
این بخش، درآمدی معادل ۷.۲ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۳ ثبت کرد و سهامداران را به سمت افزایش ۳۰ درصدی درآمد در این بخش در سالجاری هدایت کرد. هولت گفت که امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ این بخش درآمدی بین ۱۸ تا ۲۰ میلیارد یورو داشته باشد. او خاطرنشان کرد که بخش بزرگی از دستیابی به این هدف در گرو تکمیل قراردادهای سفارشهای عقبافتاده است که در حال حاضر بالغ بر ۳۰ میلیارد یورو تخمین زده میشود. او گفت که امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ بر اساس برنامههای جدید و مخارج سرمایهای در بخش فناوریهای شبکه، این پروژهها به درآمدزایی برسند. همه از این پیشبینیها و انجام این تعهدات بزرگ سرمایهگذاری کمی ترسیدهاند و در بخش انرژی همیشه شاهد رونق و رکود هستیم، اما ما در واقع به پیشبینیها بسیار مطمئن هستیم.