پیشنهاد اختصاص وام بانک جهانی برای توسعه تجدیدپذیرها
برق روسیه و آذربایجان راهکار عبور از ناترازی خواهد بود؟
سیدحمید حسینی عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی درباره راهکارهای عبور از ناترازی برق با بیان این مطلب اظهار کرد: باتوجه به اینکه در تولید و مصرف برق مخصوصا در تابستان ناترازی داریم باید برای حل این معضل مجموعهای از راهکارها را اتخاذ کنیم. یکی مدیریت مصرف است که در دو سال گذشته اقداماتی در این زمینه انجام شده است و برای اینکه مصرف در ساعات پیک کنترل شود برای برخی صنایع در ساعاتی خاموشی اعمال شد. همچنین با جابهجایی ساعت کار واحدهای صنعتی، تولیدی و ادارات تا حدی بخشی از این کمبود جبران شد.
وی افزود: دومین کاری که وزارت صمت و نیرو دنبال آن هستند این است که واحدهای بزرگ مصرفکننده برق اقدام به سرمایهگذاری در بخش تجدیدپذیر و نصب نیروگاه جدید کنند و باتوجه به اینکه دولت کمبود منابع دارد و بودجههای عمرانی دولت کمتر از مصوب ابلاغ میشود؛ میتواند راهکار مناسبی باشد. قطعا سومین راهحل هم واردات برق است. عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: با توجه به اینکه ما با کشورهای شمال خزر اختلاف ساعت داریم، زمان مصرف برق متفاوت است بنابراین احتمالا کشورهای شمالی مثل ارمنستان، جمهوریآذربایجان و روسیه گزینههای خوبی برای تبادل و واردات برق خواهند بود زیرا پیک مصرف ما با پیک مصرف این کشورها متفاوت است.
وی تاکید کرد: ما هر کدام از روشها و راهحلها، حتی واردات را برای جبران کمبود برق انتخاب کنیم بهتر از این است که واحدهای صنعتی را تعطیل کنیم. در شاخصهای محیط کسب و کار که یکی زیرساختها بود همیشه بهترین رتبه را در برخورداری از زیرساختها مثل برق، گاز، فرودگاه و پایانه صادراتی داشتیم و این رتبه حدود ۵۰ بوده، اما اکنون این رتبه به شدت در حال کاهش است. حسینی بیان کرد: قطعا نمیتوانیم معطل باشیم تا تولید گاز افزایش پیدا کند یا سرمایهگذاری در نیروگاهها به نتیجه برسد. برای تغییر این وضعیت باید اقدام به تبادل یا واردات از کشورهای شمالی کنیم و در این راستا قطعا جمهوریآذربایجان، ارمنستان و روسیه میتوانند به ما کمک کنند و میتوانیم تبادلات برقی و گازی با این کشورها داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر منابع مالی داشته باشیم سرمایهگذاری و راهاندازی واحدهای تجدیدپذیر از نیروگاههای فسیلی مقرون بهصرفهتر است و باتوجه به اینکه سرمایهگذاری بیشتری نیاز دارد، بنده قبلا پیشهاد دادم بهتر است دولت بخشی از وامی را که از بانک جهانی گرفته برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر اختصاص دهد و به این ترتیب میتوانیم این نیروگاهها را به سرعت توسعه و برق مطمئن و پاک تحویل کشور دهیم.عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: ادامه وضعیت فعلی با توجه به رشد کم افزایش تولید قطعا میتواند صنعت را دچار چالش اساسی و کشور را با مشکل مواجه کند بنابراین باید همزمان با توسعه نیروگاهی برای تامین سوخت نیز فکر اساسی شود، یعنی توسعه میادین گازی یا از متانولی که مازاد تولید داریم برای سوخت نیروگاهها استفاده کنیم.