10

بازار سهام

تداوم سیر صعودی

شاخص کل بورس در ادامه روند صعودی روزهای گذشته باز هم رشد کرد، اما این بار افزایش فروشندگان و عرضه‌های سنگین  از میزان خریداران کاست تا رشد شاخص‌ها هم نسبت به روزهای گذشته کمتر شود. به این ترتیب نماگر اصلی بورس با رشد 65/ 0 درصدی در ارتفاع یک میلیون و 360 هزار واحد ایستاد. در دو ماهه گذشته ارزش معاملات نسبت به ابتدای سال ۱۴۰۰ با افزایش قابل‌توجهی همراه بوده و بورس شرایط تقریبا با ثباتی را دنبال کرده و نگاه عقلایی‌‌تری بر بازار حکمفرماست. سرمایه‎گذاران فعلی با هر قیمتی حاضر به معامله نیستند که خود بیانگر حاکم شدن شرایط تحلیلی و نرمال بر بازار است. با تداوم شرایط فعلی انتظار می‌رود بورس با درس گرفتن معامله‌گران از افت و خیز سال ۱۳۹۹ نگاه عقلایی و با هیجان کمتری بر بازار حکمفرما شود.

12

بازار سکه

تب تند سکه فرو نشست

بازار طلا و سکه عمدتا برای افزایش یا کاهش قیمت چشم به بازار ارز دارد و به‌تناسب تغییرات نرخ ارز در چند روز گذشته خود را بالا کشید تا جایی که در نخستین روز معاملاتی به نیمه اول کانال 11 میلیونی دست یافت. اما با بسته شدن منفی اونس طلای جهانی و همچنین کاهش نرخ دلار در بازارهای داخلی تب تند رشد قیمت سکه فرونشست. به این ترتیب هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در معامات روز یکشنبه به 11 میلیون و 275 هزار تومان رسید که نشان‌دهنده کاهش بیش از 2 درصدی به نسبت قیمت روز پیشین است. به گفته کارشناسان رکود در بازار طلا همچنان وجود دارد و خرید مصنوعات طلا به دلیل ماه محرم کاهش‌ یافته است اما افزایش قیمت سکه در روزهای اخیر سبب‌ افزایش حباب سکه شده که گویای افزایش تقاضا در بازار در روزهای آتی است.

13

بازار طلای جهانی

بازدهی مثبت طلا

 عملکرد ماهانه اونس طلا در معاملات بازار جهانی برای سرمایه‌گذاران این فلز ارزشمند سود حدود 2 درصدی که معادل 35 دلار افزایش قیمت بود را به همراه داشت. در واقع اونس جهانی در ماه گذشته روندی ملایم اما مثبت  را طی کرد به طوری که طلا از قیمت 1776 دلار به سطح 1814 دلار صعود کرد. با توجه به روند این بازار از عمده دلایل شیب ملایم صعود طلا می‌توان به آرام شدن جو حاکم بر سیاستگذاری‌های فدارال رزرو و همچنین کاهش تغییرات شدید ارزش دلار شاخص اشاره کرد. با این حال برخی فعالان در این بازار بر این باورند که روند طلای جهانی در ماه جاری میلادی توانایی رشد تا سطح 1900 دلار را با توجه به شرایط اقتصادی و تورم جهانی دارد. با توجه به آمارهای اقتصادی می‌توان یکی از موانع رشد مستمر اونس را نرخ شاخص دلار دانست.

14

بازار اوراق مسکن

دام 59 هزار تومانی تسه

اوراق تسهیلات بانک مسکن روز یکشنبه در معاملات بازار فرابورس در پی افت‌های گذشته خود مجددا سرخ‌پوش شد. اما این کاهش‌ها چندان قابل‌توجه نبوده و صرفا واکنش این اوراق به موقعیت مقاومت فنی خود است که در مرز 60 هزار تومان در حال نوسان است. بر این اساس بهای این اوراق در روز گذشته با افت 22/ 0 درصد به قیمت 59 هزار و 103 تومان عقب‌نشینی کرد. داد و ستدهای «تسه 9812» با افزایش فشار فروش و با 141 معامله به ارزش بیش از 91 میلیون تومان به معاملات خود در روز گذشته پایان داد. به گفته کارشناسان تمایلات معامله‌گران این اوراق برای فروش سهام خود در قیمت‌های بالاتر به چشم می‌خورد که این امر می‌تواند حاکی از آن باشد که فشار برای شکستن این مرز رو به افزایش است و احتمال دارد که در روزهای آتی این فشار فروش نیز بیشتر دیده شود.

15

بازار نفت

عملکرد ضعیف ماهانه نفت

طلای سیاه WTI در معاملات بازار جهانی ماه میلادی گذشته نتوانست تحرکات چشمگیری را برای رشد یا افت از خود نشان دهد. بلکه با نوسان در یک دامنه محدود 66 تا 75 دلار داد و ستدهای خود را برای ماه جولای با عملکرد منفی 2 درصد پشت سر گذاشت. با توجه به این موضوع از عمده دلایل بروز این دامنه محدود نوسان قیمتی برای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا را می‌توان نشست کمیته فنی اوپک‌‌پلاس متشکل از اوپک و متحدانش از جمله روسیه بیان کرد‌ که میزان مورد انتظار برای افزایش تقاضای نفت در سال ۲۰۲۱ مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مخالفت موقت امارات‌متحده مانع رشد نفت شد، اما شکست این مذاکرات در ابتدا باعث صعود چشمگیر قیمت‌های نفت به بالاترین حد در چند سال اخیر شد، با این حال شرایط غیراقتصادی ایجاد شده سیاست تولید اوپک را برای ماه جاری مبهم کرده است.