بازار سهام

15-01 copy

فشار دلاری‌ها بر شاخص بورس

شاخص کل بورس تهران در دادوستدهای روز گذشته با افت 4/ 1 درصدی مواجه شد و به محدوده یک میلیون و 357 هزار واحد بازگشت. در این روز سهام شرکت‌های صادرات‌محور بیشترین تاثیر منفی را بر نماگر سهام تحمیل کردند. دیروز از یک سو شرکت‌های فولادی همچنان در نگرانی از اثرات شیوه‌نامه فولاد به سر می‌بردند و از سوی دیگر با افت دلار به دنبال پذیرش ضمنی شکست از سوی ترامپ سراسیمه شدند. از این رو در همان دقایق ابتدایی معاملات شاهد سنگین شدن صفوف فروش در سهام کامودیتی‌محور بورس تهران بودیم. با این حال بهبود قیمت فلزات در بازار جهانی از وزن ویژه‌ای در برآورد سودآوری این شرکت‌ها برخوردار است و می‌تواند محرک جدی بازار در مسیر صعود باشد. در این روز تقابل عرضه و تقاضا ارزش معاملات خرد سهام را به 14هزار میلیارد تومان رساند.

 

بازار سکه

15-03 copy

افت 3 درصدی 

بازار سکه در روز گذشته روند کاهشی روز‌های اخیر را ادامه داد. این بازار تحت تاثیر دو عامل قرار می‌گیرد. یکی از این عوامل طلای جهانی است. نرخ طلای جهانی در روز قبل به کف 4 ماهه خود رسید و 8/ 2 درصد افت داشت. همزمان نرخ ارز در بازار‌های داخلی نیز افت کرد و به 25 هزار تومان نزدیک شد. دلار نیز 5/ 2 درصد افت قیمت را تجربه کرد در نتیجه بازار سکه تحت تاثیر این دو عامل افت زیادی داشت. سکه بهار آزادی در جریان داد و ستد‌های سه‌شنبه 3 درصد افت داشت و قیمت هر سکه به 11 میلیون و 400 هزار تومان رسید. بازار سکه نیز مانند بازار دلار روز‌های کم رمقی را تجربه می‌کند و تقاضا برای آن کاهش یافته است. با این حال به نظر می‌رسد تقاضای روند قیمت‌ها در نیم سکه و ربع سکه مشابه سکه نیست و آنها با اندکی افزایش رو به رو شده‌اند. 

 

بازار طلای جهانی

15-04 copy

طلا در کف 4 ماهه

طلای جهانی روز گذشته با افت جدی قیمت مواجه شد و در زمان تنظیم این گزارش (ساعت 16 روز سه‌شنبه) هر اونس طلای جهانی با افت 8/ 2 درصدی، 1810 دلار دادوستد شد. ساخت سومین واکسن رسمی کرونا از سوی شرکت آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد و خوش‌بینی نسبت به توزیع سریع آن‌که گفته شده احتمالا از 14 دسامبر آغاز می‌شود، واکنش طلای جهانی را به دنبال داشت. ضمن اینکه آمارهای جدید نشان می‌دهد فعالیت‌های تجاری در آمریکا طی ماه نوامبر سریع‌ترین رشد را در بیش از 5 سال گذشته تجربه کرده که ناشی از سریع‌ترین افزایش میزان تولید از ماه سپتامبر تاکنون بوده است. این دو موضوع در کنار آغاز انتقال قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن و انتخاب جانت یلن به‌عنوان وزیر خزانه‌داری، استقبال و امید سرمایه‌گذاران به ترمیم اقتصاد جهانی را افزایش داد. 

 

بازار اوراق مسکن

15-06 copy

عقبگرد تسه به اواسط شهریور

اوراق تسهیلات مسکن روز گذشته نیز کاهشی بود و هر ورق امتیاز تسهیلات مسکن دی 97 با افت 3/ 4 درصدی به 70 هزار و 651 تومان رسید که کمترین سطح از 12 شهریورماه بود. چرخش انتظارات تورمی در بازارهای تورمی مهم‌ترین دلیل کاهش اقبال به اوراق خرید مسکن به شمار می‌رود. جایی که متقاضیان خرید ملک در انتظار کاهش قیمت مسکن نشسته‌اند. این مهم با کاهش محسوس تقاضا، افت قیمت «تسه»ها را به دنبال داشته است. در این میان بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نیز نشان می‌دهد تعداد خانه‌اولی‌های موجود در بازار معاملات مسکن در حالی پاییز امسال در مقایسه با پاییز سال گذشته ۳۷ درصد کاهش یافته است که این میزان در مقایسه با نقطه زمانی اوج حضور خانه‌اولی‌ها در بازار ملک- تابستان ۹۷- معادل ۵۹ درصد کمتر شده است. 

 

بازار نفت

15-07 copy

نفت در بالاترین سطح از ماه مارس

قیمت نفت خام آمریکا در روز سه‌شنبه به بالاترین سطح خود از ماه مارس رسید. اخبار مثبت پیرامون واکسن کرونا امیدها را درباره بهبود سریع تقاضای نفت برانگیخته است. همزمان جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده نیز روند انتقال قدرت را به‌طور رسمی آغاز کرده است. به این ترتیب تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت 16) هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدییت به بهای 6/ 43 دلار معامله شد. در این میان بانک گلدمن ساکس و بارکلیز نیز پیش‌بینی‌های قیمتی خود از وضعیت نفت در سال ۲۰۲۱ را منتشر کردند. گلدمن ساکس معتقد است در صورت تمدید محدودیت‌های مرتبط با تولید، قیمت شاخص نفتی برنت در سه ماه اول سال آتی به‌طور متوسط ۴۷ دلار در هر بشکه باشد. بارکلیز نیز هر بشکه نفت وست تگزاس را میانگین ۵۰ دلار برای سال 2021 پیش‌بینی کرد.