بازار سهام

Untitled-2 copy

ناکامی شاخص بورس در تثبیت دو میلیونی

نوسانات روز گذشته بازار سرمایه تقریبا حول محور صفر بود و سهم‌های بزرگ شامل پالایشگاهی‌ها، خودرویی‌ها و فلزات اساسی همچنان در اصلاح قیمتی به سر بردند. شاخص کل بورس در پایان معاملات روز سه‌شنبه روی عدد 1995039 واحدی نشست و بازار نتوانست شاخص 2 میلیون واحدی را تثبیت کند.  تعداد نمادهای مثبت و منفی بازار تقریبا برابر بود. در این روز حتی شاهد ریختن بسیاری از صف‌های خرید یا کم شدن حجم آنها در پایان بازار بودیم. گروه بانکی نیز تقریبا در حالت خنثی بود و نمادهای این گروه اغلب در دامنه مثبت نوسان کردند. بانک دی همچنان با اقبال از سمت معامله‌گران مواجه شد.  سرمایه‌گذاری‌ها نیز دیروز مانند روزهای گذشته مورد اقبال قرار گرفته و توجه معامله‌گران به آنها جلب شد. گروه فلزات اساسی معاملات کم‌رمقی را پشت سر گذاشتند و پالایشی‌ها هم از رالی تند گذشته خود عقب مانده و همچنان در حالت خنثی و منفی قرار داشتند.

 

بازار سکه

Untitled-3 copy

حبس سکه در ثبات دلار

بازار سکه تمام بهار آزادی مانند روزهای گذشته شرایطی پایدار را سپری می‌کند. با این حال ‌تغییر اندک قیمت دلار در بازار آزاد و نوسان مداوم قیمت اونس جهانی طلا در بازارهای بین‌المللی، سکه تمام بهار را از فاز آرامش به ورطه سکون رسانده است. به نظر می‌رسد تا زمانی که قیمت ارز در بازار داخلی با تغییر چندانی همراه نباشد آن بخش از تقاضا بر روی سکه که برای حفظ ارزش دارایی و پوشش ریسک تورم وجود دارد، به آرامی از بازار حذف می‌شود. بر این اساس روز گذشته بازار کالای یاد شده سکونی کم‌سابقه را تجربه کرد به‌طوری‌که قیمت سکه تمام بهار نسبت به روز دوشنبه هیچ تغییری نداشت و در محدوده 11 میلیون و 150 هزار تومان باقی ماند. این در حالی است که طی روزهای گذشته قیمت سکه در بورس کالا افزایشی خزنده را شاهد بوده تا خود را به بازار آزاد نزدیک‌تر کند.

 

بازار طلای جهانی

Untitled-4 copy

عیارسنجی طلا در بازارهای جهانی

هر اونس طلا در بازارهای جهانی طی 24 ساعت گذشته با ثبات قیمت رو‌به‌رو بود به‌طوری‌که در معاملات روز گذشته بهای این فلز گرانبها در حدود 1974 دلار در نوسان بود. به نظر می‌رسد که تنش‌های موجود میان چین و آمریکا در حال حاضر به عاملی بدل شده تا در وضعیت فعلی شاهد افت قیمت اونس طلا نباشیم. طلا که در هفته گذشته سطح مقاومتی مهمی را پشت سر گذاشته است، طی روزهای گذشته وارد فاز استراحت شده و در نبود عوامل تحریک‌کننده به نوسان در کانال 1960 تا 1980 دلار ادامه می‌دهد. این در حالی است که به گفته بسیاری از تحلیلگران فعال در بازارهای جهانی فلزات گرانبها کاهش قیمت طلا در ماه‌های پیش رو امری دور از انتظار است و ریسک‌های موجود در اقتصاد جهان نظیر بیماری کرونا قیمت طلا را به احتمال زیاد افزایش خواهند داد. 

 

بازار اوراق مسکن

Untitled-5 copy

افت چهار درصدی تسه 9710

بعد از رشد متوالی بازار سرمایه در روز‌های اخیر، روند بازار سرمایه به عاملی در شکل گرفتن انتظارات تورمی در بازار مسکن تبدیل شده است. روندی که به نحوی می‌توان آن را در نماد‌های تسه مشاهده‌کرد. اوراق منتشر شده از سوی بانک مسکن در تاریخ دی ماه 97 با نماد تسه 9710 در روز گذشته 27/ 4 درصد افت را تجربه کرد. بر این اساس قیمت این نماد در طول معاملات روز گذشته از 67 هزارو 890 تومان به حدود 65 هزار تومان رسید. روندی که با وجود تفاوت ماهیت این اوراق با سهام، عملکردی مشابه را در پیش گرفته است. این روند در بازه‌های زمانی هفتگی، ماهانه و سالانه نیز تکرار شده است. به‌عنوان مثال قیمت این اوراق در مدت زمان سال گذشته برابر با 36 هزار و 300 تومان بوده است. این گزاره نشان می‌دهد هزینه تامین مالی به وسیله اوراق تسهیلات مسکن طی چند ماه اخیر افزایش یافته است. 

 

بازار نفت

Untitled-6 copy

سنگینی بشکه‌های اوپک بر بهای طلای سیاه

پس از آنکه روند طلای سیاه در معاملات دوشنبه به دلیل انتشار آمار مثبت اقتصادی در آمریکا و اروپا معکوس شد، قیمت نفت دیروز مجددا در مسیر کاهشی قرار گرفت، چراکه اعضای اوپک حتی پیش از آغاز مرحله دوم توافق اوپک‌پلاس، شروع به افزایش تولید کرده بودند. اوپکی‌ها در ماه گذشته 900 هزار بشکه در روز رشد تولید نسبت به ژوئن ثبت کرده‌اند؛ موضوعی که نشان از ادامه ندادن به کاهش اضافی  تولید دارد که عربستان، امارات و کویت برای توازن بازار به آن متعهد شده بودند. از سوی دیگر، رشد عرضه تولیدکننده‌ها زمانی اتفاق افتاده که کشورهای بسیاری از جمله در آسیا با خیز دوباره کرونا روبه‌رو شده‌اند. تحلیلگران در ریستاد انرژی می‌گویند بازار نفت در آگوست نوسان‌های قیمتی را تجربه خواهد کرد. علاوه بر این، تجارت نفت در این ماه به علت عدم توازن دو سوی بازار، با ضرر همراه خواهد بود.