شاخص بورس به سد عرضه‌ها برخورد کرد؛ دلار و سکه نزولی شدند

‌سیگنال‌های کاهشی به بازارهای داخلی

شماره روزنامه: ۴۹۰۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۶۶۱۵۷۶ آينده نگر بازار

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

20-01

بار اختلال بر دوش شاخص سهام

شاخص اصلی سهام روز گذشته ضمن ثبت روندی رفت و برگشتی سرانجام افزایشی ۲۴/ ۰ درصدی را ثبت کرد. در پی اختلال در سامانه مرکزی و سیستم‌های برخط معاملات بار دیگر شاهد شکل‌گیری موج هیجانی عرضه و خروج سرمایه‌های خرد از تالار سهام بودیم. البته تنزل قیمت طیف وسیعی از نمادها به محدوده منفی خریداران بالقوه را به بازار فراخواند و زمینه را برای ارتقای ارزش معاملات خرد بورس به بالاترین مقدار در یک ماه اخیر (۶/ ۱۳ هزار میلیارد تومان) فراهم کرد. بسیاری شایعه اخذ مالیات از سود سهام را عامل فروش‌های هیجانی دیروز عنوان کردند. در نقطه مقابل، برخی محرک عرضه‌های دیروز را موج افزایشی اخیر و عبور از سقف‌های قبلی دانستند و در نتیجه عقب‌نشینی قیمت‌ها طی روز گذشته را به‌عنوان فرصتی برای خرید ارزیابی کردند.

 

بازار سکه

20-03

شکست کف حمایتی در بازار سکه

سکه دیروز همگام با دلار به مسیر نزولی بازگشت. اگرچه طلای جهانی پس از سقوط انتهای هفته قبل آرامش خود را بازیافت و از سکه حمایت کرد، اما فشار نرخ دلار قیمت داخلی این فلز گرانبها را وادار به عقب‌نشینی کرد. بهای هر سکه طرح جدید ساعت ۱۶ دوشنبه ضمن افت ۷۰ هزار تومانی به سطح ۷ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان رسید. ‌سیگنال‌های کاهشی از معاملات گواهی سپرده سکه در بورس کالا هم در عقبگرد قیمت در بازار فیزیکی بی‌تاثیر نبود. به نظر می‌رسد همچنان تمایل به خرید دارایی‌های ریسکی نظیر سهام قوی‌تر از دارایی‌های امنی چون طلا و ارز است. موضوعی که سبب شد تا کف حمایتی ۷ میلیون و ۳۰۰ تومانی سکه پس از سه هفته شکسته شود و سکه را بیشتر اصلاح کند.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن