بازار سهام

آبان کم‌نوسان بورسی

بازار سهام آبان کم‌نوسانی را تجربه کرد و بین دو کانال ۳۰۲ و ۳۰۹ هزار واحد حرکتی زیگزاگی داشت. شاخص کل بورس در دومین ماه پاییز ۱/ ۱درصد کاهش یافت. با وجود این، گروه‌های کوچک‌تر بورسی ماه قبل با رونق نسبی مواجه شدند و شاخص کل هموزن رشد ۷ درصدی را ثبت کرد. کمترین میزان شاخص کل یکشنبه گذشته در فضای منفی ناشی از اصلاح قیمت بنزین اتفاق افتاد؛ اما با ادامه هفته جو روانی بهبود یافت و سه صعود متوالی را برای نماگر اصلی بورس رقم زد. معامله‌گران حقوقی یکشنبه گذشته با ثبت خالص خرید ۳۵۰ میلیارد تومانی از حقیقی‌های بازار (بیشترین مقدار در ۶ ماه اخیر) نقش مهمی در به تعادل رسیدن بازار سهام در آخرین دادوستدهای آبان داشتند.

20-01

 

بازار ارز

جوش و خروش آخر ماه دلار

نرخ ارز آبان را پایین‌تر از محدوده نوسان مهرماه آغاز کرد. افت دلار پایدار نبود و شاخص ارزی کشور پس از لمس نرخ ۱۱ هزار و ۱۴۰تومان در ۲ آبان، با افزایش تقاضای تجاری ارز بر مدار صعودی قرار گرفت. نرخ دلار ابتدای هفته قبل در پی بروز نارضایتی عمومی از افزایش قیمت بنزین، وارد کانال ۱۲ هزار تومان شد و یکشنبه بیشترین نرخ در حدود ۴ ماه اخیر را تجربه کرد. درحالی‌که عده‌ای تصور می‌کردند مرز ۱۲ هزار تومان کف جدیدی برای نرخ دلار باشد، افزایش فروش‌ها از دوشنبه گذشته دلار را به زیر این مرز روانه کرد. به عقیده برخی تحلیلگران رفتار محتاطانه معامله‌گران و اختلال در شبکه اینترنت کشور در عدم شکل‌گیری تقاضای سفته‌بازانه قابل توجه موثر بود.

20-02

 

بازار سکه

دو نیمه مختلف سکه در آبان

سکه‌بازان آبان را در دو نیمه مختلف گذراندند. در نیمه نخست سکه زیر مرز 4 میلیون تومان معامله می‌شد و با وجود قرار گرفتن بر یک مدار صعودی، حرکتی زیگزاگی داشت. در نیمه دوم، افزایش قیمت سکه با شدت و توالی بیشتر اتفاق افتاد. قیمت سکه یکشنبه گذشته با رسیدن به سطح 4 میلیون و 220 هزار تومان، سقف 22 مرداد را لمس کرد؛ اما مانند دلار از دوشنبه کاهش یافت. سکه در آخرین روز کاری آبان راه خود را از دلار جدا و 40 هزار تومان صعود کرد. عدم همراهی قیمت سکه با دلار یا کمتر بودن شدت تغییرات آن نسبت به نرخ ارز طی یک ماه اخیر چند بار مشاهده شد. برخی تحلیلگران رونق مجالس عروسی و افزایش تقاضای مصرفی سکه را علت چسبندگی قیمت آن می‌دانند.

20-03