بازار سهام

دومین افت متوالی دماسنج بورس

دیروز دماسنج بورس تهران تنها در ۵ دقیقه ابتدایی معاملات حرکت صعودی داشت و پس از آن با شدت گرفتن فشار عرضه‌ها در سراشیبی افتاد تا در مقایسه با اوج زمستانی خود در هفته قبل اصلاح ۵/ ۲ درصدی را به ثبت برساند. شاخص کل بورس تهران طی معاملات دیروز یک درصد افت کرد و در سطح ۱۶۲ هزار و ۵۹۴ واحد قرار گرفت. کاهش نرخ ارز در روز دوشنبه و تنزل دلار به کانال ۱۲ هزار عامل اصلی تشدید فروش توسط سرمایه‌داران بود. دیروز تقریبا تمامی سهم‌های به اصطلاح دلاری بورس تحت فشار عرضه عقب‌نشینی کردند. فلزات اساسی و معدنی‌ها افت وسیع‌تری را نسبت به پتروپالایشی‌ها تجربه کردند و نمادهای «فملی»، «وامید» و «کگل» در صدر جدول سرخ‌پوش نمادهای موثر بر شاخص کل قرار گرفتند. لاستیک‌سازان به بهانه افزایش قیمت لاستیک در بازار آزاد مورد استقبال بورس‌بازان قرار گرفتند و ۳/ ۲ درصد رشد داشتند.

31-01

 

بازار ارز

صعود آربیتراژی دلار

ساعت 16 روز سه‌شنبه هر دلار آمریکا نسبت به روز ماقبل 300 تومان افزایش قیمت یافت و به بهای 13 هزار و 50 تومان معامله شد. شاخص ارزی کشور که پس از 2 هفته توانسته بود به کانال 12 هزار وارد شود به دلیل شدت گرفتن تقاضا بازهم به بالای مرز روانی 13 هزار صعود کرد. افزایش نرخ حواله درهم و آربیتراژ ارزی شکل گرفته به دلیل فاصله زیاد نرخ دلار بین بازار آزاد و صرافی‌های عامل بانک مرکزی میزان تقاضا را تشدید کرد. دیروز نرخ حواله درهم فراتر از مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان رفت و با ارسال سیگنال صعودی فعالان بازار ارز موقعیت خرید به خود گرفتند. فاصله نرخ بازار آزاد و صرافی‌های منتخب نیز به میزان تقاضا شدت بخشید. نرخ دیروز صرافی ملی ۵۰۰ تومان کمتر از  دلار معامله شده در بازار آزاد بود.

31-02

 

بازار سکه

رشد سکه در کشمکش دلار و اونس

هر سکه طرح جدید ساعت 16 دیروز به بهای 4 میلیون و 450 تومان به فروش رفت که نسبت به بهای روز دوشنبه افزایش 55 هزار تومانی را نشان می‌دهد. قیمت سکه در بازار داخلی در حالی بالا رفت که هر اونس طلا در بازار جهانی به افت‌های متوالی خود ادامه داد و روز گذشته نیز ۲/ ۰ درصد افت کرد. با این حال بازگشت دوباره شاخص ارزی کشور به بالای مرز روانی سکه را با خود همراه کرد. افزایش نرخ حواله درهم و شدت گرفتن تقاضا به واسطه آربیتراژ ارزی رشد ۳/ ۲ درصدی دلار را رقم زد. دیروز نرخ فروش صرافی ملی به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید و این در حالی بود که همزمان در بازار آزاد دلار تا مرز ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان هم بالا رفت. دیروز ارتفاع حباب سکه نیز به میزان ۳۵ هزار تومان تقلیل یافت.

31-03

 

بازار طلای جهانی

کاهش دلاری فلز زرد

هر اونس طلای جهانی ساعت 16 سه‌شنبه افت روزانه 2/ 0 درصد را تجربه کرد و به بهای 1286 دلار به فروش رفت. افزایش خوش‌بینی به پایان جنگ تجاری و رشد شاخص دلار فشار را بر فلز زرد بیشتر کرد. طلا که در نیمه نوامبر حدود ۱۲۰۰ دلار معامله می‌شد، به لطف افزایش ریسک‌ها تا ۱۳۴۸ دلار در فوریه افزایش یافت. با این حال مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا فشار را بر طلا بیشتر کرد. دوشنبه وزیر امور خارجه آمریکا گفت که حصول صلح تجاری با چین بسیار نزدیک است. کمترین مقدار هفتگی ارزهای کانادا، نیوزیلند و استرالیا هم شاخص دلار را به اوج دو هفته اخیر رسانده است که با محدود کردن سمت تقاضای طلا فشار را بر این دارایی ارزشمند بیشتر کرد. دیروز بانک گلدمن‌ساکس پیش‌بینی کرد که طلا در بازه 3 ماهه مرز 1350 دلار را فتح خواهد کرد.

31-04

 

بازار اوراق مسکن

کف تاریخی «تسه 9512»

اوراق تسهیلات مسکن اسفند 95 (تسه9512) طی معاملات دیروز ضمن ثبت ریزش سنگین 9/ 4 درصدی، پس از 10 هفته بار دیگر مرز روانی مهم 50 هزار تومان را واگذار کرد و به قیمت 49 هزار و 245 تومان معامله شد. سنگین‌ترین افت «تسه9512» از 5 آذر ماه بهای این اوراق را به کف تاریخی خود رساند. نزدیک شدن به موعد اتمام «تسه9512» عامل اصلی کاهش شدید این اوراق محسوب می‌شود. با این حال سایر سررسیدهای وام نیز اوضاع مناسبی نداشتند و اکثر آنها (به غیر از 3 مورد) در محدوده منفی معاملاتی قرار گرفتند و میانگین قیمتی آنها در کانال 54 هزار تومان قرار گرفت. حجم معاملات مسکن در بهمن گذشته نسبت به دی‌ماه 39 درصد افزایش یافته است، اما مقایسه تعداد معاملات با مدت مشابه سال قبل بیانگر افت 49 درصدی است که حکایت از رکود عمیق در بازار مسکن دارد.

31-05

 

بازار نفت

رشد نفت در تقابل نیروهای ناهمسو

هر بشکه نفت خام وست تگزاس آمریکا «WTI» ساعت ۱۶ روز گذشته ضمن ثبت رشد روزانه ۹/ ۰ درصدی به بهای ۸/ ۵۶ دلار به فروش رفت. افزایش خوش‌بینی‌ها به روند مذاکرات تجاری توانست بر نگرانی از کاهش رشد اقتصاد جهانی غلبه کند و نفت را به مرز ۵۷ دلار نزدیک‌تر کند. اظهارات وزیر اقتصاد چین و وزیر امور خارجه آمریکا در مورد پیشرفت مناسب مذاکرات و افزایش احتمال حصول توافق محرک قیمت نفت بود. با این حال کاهش چشم‌انداز رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی با مکدر کردن چشم‌انداز تقاضای نفت در آینده از رشد بیشتر طلای سیاه جلوگیری کرد. دولت چین دیروز اعلام کرد که رشد ۶ تا ۵/ ۶ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در ۲۰۱۹ را هدف قرار داده است. این مقدار کمتر از رشد ۶/ ۶ درصدی سال گذشته بود که خود کمترین میزان افزایش GDP چین  از سال ۱۹۹۰ بود.

31-06