برمک قنبرپور دبیرکل همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران تشریح کرد
اکران عمومی صنعت پلاستیک
برمک قنبرپور، عضو هیاتمدیره انجمن یادشده و دبیرکل همایش در نشستی برخی اهداف و دستاوردهای این همایش را برای خبرنگار ایران پلیمر تشریح کرد.
قنبرپور گفت: زمانی که این ایده برای نخستین بار در هیاتمدیره انجمن ملی مطرح شد، واقعیت این بود که در سالهای قبل آن هیچ وقت، تصویری روشن از جایگاه صنایع پلاستیک در اشتغالزایی، سهم آن در تولید ناخالص داخلی و نقش آن در صادرات کشور و ... وجود نداشت. آشنایی و آگاهی در زنجیره صنایع پتروشیمیایی بیشتر به صنعت پتروشیمی معطوف بود و حتی برای بدنه دولت و همچنین مردم خیلی از کالاهای پلیمری شناختهشده نبودند (مثل بستهبندیهای دارویی، محصولات نساجی، کالاهای سرمایهای مثل لوله و مخازن و ...).
وی افزود: بنابراین هدف اصلی انجمن و مغز کار در برگزاری این همایش این بود که به نوعی بتوانیم نقش این صنعت را در اقتصاد کشور هم برای ذینفعان، هم برای حاکمیت و هم برای جامعه تبیین کنیم. روشن شدن نقش و جایگاه صنایع پلاستیک در اقتصاد کشور میتوانست قدرت چانهزنی ما را بالاتر ببرد. البته ادامه کار و در کنار این هدف، موارد دیگری هم مطرح شد. ارتباط با فضای دانشگاهی و پژوهشی و بدنه حاکمیت خصوصا کارشناسی، موضوعاتی بود که در این رویداد حاصل شد و توانستیم آگاهیرسانی خوبی داشته باشیم.
قنبرپور اعلام کرد: امروز فکر میکنیم نیاز است که چند گام دیگر رو به جلو برداریم. فکر میکنیم آگاهی از جایگاه صنایع پلاستیک به خوبی توسعه پیدا کرده و همزمان نقش صنایع تکمیلی پتروشیمی به سرعت در اقتصاد کشور در حال افزایش است.
وی افزود: در طول سال گذشته اگر حجم معاملات بورس کالا، حجم مواد بازیافتی و حجم مواد وارداتی را جمع کنیم به یک میلیون تن افزایش نسبت به سال قبل خواهیم رسید که عدد بسیار بزرگی است. در همایش سال گذشته آماری از پردازش ۵/ ۴ میلیون تنی پلیمرها در کشور دادیم که میبینید یک میلیون تن افزایش عدد بسیار بزرگی است و از توسعه صنایع پاییندستی خبر میدهد.
عضو هیاتمدیره انجمن پلیمر ایران در ادامه گفت: در همایش اول که یکروزه بود، بیشتر روی مسائل اقتصاد صنایع پلاستیک متمرکز بودیم ولی از دوره دوم و خصوصا دوره سوم که در این دوره پررنگتر هم شده، تلاش شد تا با ارائه سخنرانیها و مقالات مختلف، اذهان ذینفعان با مباحث اقتصاد خرد و کلان مرتبط با صنعت پلاستیک و مبانی کلی اقتصاد کشور که قطعا برای یک فعال اقتصادی مهم است، آشنا و درگیر شود.
وی درباره دلایل مشارکت و همکاری این انجمن برای برگزاری این همایش با «دنیایاقتصاد» نیز توضیح داد: انگیزه اصلی ما در انجمن و در کمیته اجرایی همایش این بود که در فضای عمومی جامعه، صنایع پلاستیک به اندازه کافی دیده نشده است.
دنبال روش یا روشهایی بودیم که دامنه مخاطبان خود را افزایش دهیم. بهعنوان مثال، همین حالا شما روی بیلبوردهای شهر تهران تبلیغاتی میبینید که روی جایگزینی پارچههای پلاستیکی با پارچهای تمرکز دارد و حتی گاه تبلیغات موهومی مثل نه به پلاستیک را به جای نه به کیسههای پلاستیکی میبینید. کسی هم توجهی ندارد که حجم گازهای گلخانهای متصاعد شده در فرآیند تولید کیسههای پارچهای از پلاستیکی بیشتر است! البته ما در انجمن حضور فعالی در نشستهای مربوط به مدیریت پسماند و حفاظت از محیطزیست داریم. موافقیم که مصرف فیلمهای جدار نازک پلیمری به دلیل پیچیدگیهایی که در جمعآوری دارند یا غیراقتصادی بودن بازیافت آنها باید کاهش پیدا کند، اما معرفی جایگزینهای نادرست را نمیتوانیم تایید کنیم.
این فقط یک نمونه بود و مثل آن فراوان است. چنین مواردی انجمن را مصمم کرد تا با همکاری رسانهای که پرمخاطبترین رسانه اقتصادی کشور هم هست، اطلاعات درست و علمی در سطح وسیعتری منتشر شود. وی در ادامه افزود: اولین دوره نمایشگاه جانبی همایش اقتصاد صنایع پلاستیک هم به پیشنهاد گروه «دنیایاقتصاد» که دپارتمانی برای برگزاری رویدادها دارند، برگزار خواهد شد. با توجه به اینکه برخی از اعضای ما به صورت پروژهای با دولت مبادلاتی دارند و در عین حال خود گستره مخاطبان حاضر در همایش هم به نوعی ممکن است مشتریان یکدیگر باشند، نمایشگاه این فضای مذاکره را برای آنها فراهم میکند. اسپانسرهای همایش علاوه بر سایر امتیازات به صورت حضوری هم توانمندیها و دستاوردهای خود را ارائه میکنند.
دبیرکل همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به بیثباتی و عدمپیشبینیپذیری شرایط اقتصادی کشور در سالهای اخیر، آیا حاضرین در همایش خواهند توانست با شنیدن سخنرانیها و مقالات ارائه شده، به افق روشنتری برای تصمیمسازیهای خود دست پیدا کنند؟ توضیح داد: بخشی از سخنرانیها که دوستان میتوانند جزئیات آن را در رسانههای همکار دنبال کنند، به بررسی وضعیت بازارهای مالی، نرخ ارز، وضعیت قیمتگذاری مواد اولیه، سیاستهای حاکم در کنترل مصرف پلاستیک و پسماند و ... اختصاص دارد. همانطور که اشاره کردید عدمقطعیت در اقتصاد کشور که این سالها تشدید هم شده، پیشبینیهای اقتصادی را سخت و پیچیده میکند، اما تلاش کردهایم سناریوهای مختلف را در همایش ارائه دهیم و دست کم به مخاطب بگوییم کدام محتملتر است. اما اینکه به طور قطع راهکاری داشته باشیم نه فقط در اقتصاد توام با عدمقطعیت ایران، بلکه در دنیا هم بسیار سخت است. با این همه به دوستان و فعالان صنعت پلاستیک توصیه میکنم حتما در این همایش حضور پیدا کنند و امیدوارم توشه خوبی از آن بردارند.