تولید جایگزین واردات همچنان جذاب است

در ابتدای این نشست جواد عشقی‌‌‌نژاد، مدیرعامل تامین سرمایه خلیج فارس به معرفی اجمالی ابزارهای جدید تفارس برای تامین مالی پرداخت و خبر از آن داد که این ابزارها در دسترس شرکت‌ها است.

در ادامه برنامه سیامک قاسمی به عنوان سخنران اصلی این همایش، با اشاره به جایگاه مهم صنعت پتروشیمی در اقتصاد ایران، گفت: در سال‌های تحریم، صنعت پتروشیمی جور بسیاری دیگر از صنایع را کشید و بخش مهمی از ارزآوری کشور را این صنعت که از مزیت‌‌‌های اقتصاد ماست، بر عهده گرفت.

بنیان‌گذار موسسه مطالعات اقتصادی بامداد، در ادامه با بیان احتمالات دستیابی به توافق هسته‌‌‌ای گفت: در سختی، فرصت‌‌‌های جذاب اقتصادی به خصوص برای صنعت و تولید بیشتر است.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران، تحت‌تاثیر سرنوشت مذاکرات بازگشت به برجام قرار دارد، به تشریح احتمال وقوع چهار سناریوی توافق چند مرحله‌‌‌ای و بازگشت گام به گام به برجام، سناریوی توافق کامل و بازگشت یک باره به برجام، شکست مذاکرات بازگشت به برجام و تشدید تحریم‌‌‌ها و ادامه مذاکرات بدون رسیدن به دستاورد ملموس پرداخت و احتمال وقوع سناریوی اول و آخر را بالا دانست. او در ادامه با تحلیل شرایط اقتصادی چهار دهه گذشته کشور در حوزه رشد اقتصادی، تورم و سرمایه‌‌‌گذاری پرداخت و شرایط را  برای ثبات اقتصادی در شرایطی که رشد اقتصادی و تورم فاصله قابل‌توجهی از یکدیگر دارند نامناسب دانست.

قاسمی تصریح کرد: چه گشایش‌‌‌های محدود در واردات ایجاد شود و چه شرایط فعلی حاکم باشد، تولید داخل همچنان نسبت به واردات به دلیل تفاوت قیمتی جذابیت بیشتری دارد.

وی همچنین تاکید کرد: با توجه به پروژه‌‌‌های متعددی که در کشور وجود دارد چه برجام به نتیجه برسد و چه نرسد تامین مالی از خارج از کشور یا بازار سرمایه و نظام بانکی، محور سیاست‌‌‌گذاری و برنامه‌‌‌ریزی خواهد بود.

قاسمی با بیان اینکه در داخل به این درک رسیده‌‌‌ایم که مذاکرات نباید شکست بخورد، انتخابات بعدی آمریکا را حائزاهمیت بالا برای کشورمان دانست و گفت: برجام مشکل ما را با جهان حل نمی‌‌‌کند و سرمایه‌‌‌گذاران خارجی برای سرمایه‌‌‌گذاری دوباره در ایران در صورت به نتیجه رسیدن برجام در آینده نزدیک، منتظر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهند ماند بنابراین ما نباید همه چیز را به‌‌‌خصوص در تولید معطل برجام کنیم.