طرح پتروپالایشگاه شهیدسلیمانی در چه مرحلهای قرار دارد؟
جلیل سالاری درباره نحوه تامین منابع مالی این طرح افزود: برای تامین منابع مالی این پروژه، ظرفیتهایی پیشبینی و پیشنهادهایی نیز در پیشنویس بودجه سال آینده ارائه شده است.
وی تاکید کرد: مشارکت با بخشخصوصی از دیگر روشهای تامین منابعمالی موردنیاز این پروژه خواهد بود، همچنین پیشبینی کردهایم که در گام نخست، زیرساختها را در مجموعه پالایش و پخش فراهم سازیم، بعد دعوت به فراخوان کرده و از ظرفیت بخشخصوصی استفاده کنیم تا حین اجرای پروژه، منابع نیز به مرور شکل بگیرد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش گفت: از میان ۴۲طرح پالایشی نیمهکاره در صنعت پالایش، ۲۵طرح پتروپالایشگاهی، پنج طرح میعانات گازی و ۱۲طرح نیز طرحهای بهینهسازی پالایشگاههای موجود است که پس از بررسی این طرحها، ضرورت احداث یک واحد جدید پتروپالایشی به موازات اجرای دیگر طرحها احساس شد که بهدنبال آن مطالعات اجرای این طرح انجام شد.
وی تاکید کرد: تشریفات دریافت مجوز این طرح جدید پتروپالایشی در حال انجام است و به موازات آن در تلاش هستیم مطالعات مکانیابی، نحوه الگو و طرحهای آن، مدل تامین منابع مالی و روشهای تامین منابع مالی را انجام دهیم تا پس از دریافت مجوزها و مشخصشدن هیاتمدیره، نشستها بهصورت مستمر برگزار و فرآیند مناقصه و تشکیلات پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: پس از دریافت مجوزها و مشخصشدن اعضای هیاتمدیره، نشستها بهصورت مستمر و بهسرعت آغاز و فرآیند مناقصه و ساختار طرح پیگیری خواهد شد. سالاری درباره محل اجرای این پروژه جدید پالایشی گفت: محل پیشبینیشده برای احداث این طرح، با توجه به ظرفیتهای خطوط لوله کشور، در بندرعباس و در نزدیکی پالایشگاه ستاره خلیجفارس است، اما مشروط به این است که مجوز آن دریافت شود. وی میزان سرمایه موردنیاز اولیه برای این طرح را ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: رقم دقیق سرمایه موردنیاز این پروژه و نیز نحوه تخصیص منابع، پس از مشخصشدن ساختار و ظرفیتهای پتروشیمی آن با توجه به مشارکت بخش خصوصی، مشخص میشود. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش مقدار خوراک ورودی اولیه این طرح را روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفتخام اعلام کرد و گفت: نزدیک به ۳۰درصد از فرآوردههای تولیدی این واحد پتروپالایشی، محصولات پتروشیمی خواهد بود.