پلاستیک ؛پیشران رشد مصرف نفت تا ۱۲ سال آینده
آژانس بینالمللی انرژی برآورد کرده تقاضای جهانی برای نفت به منظور خوراک پتروشیمی، حدود ۱۲ میلیون بشکه در روز در سال گذشته بود اما در سال ۲۰۵۰ به ۱۸ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. بخش پتروشیمی همچنین نقش قابل توجهی در رشد کلی تقاضا برای گاز طبیعی ایفا خواهد کرد و این بخش ۵۶ میلیارد مترمکعب تا سال ۲۰۳۰ و ۸۳ میلیارد مترمکعب تا سال ۲۰۵۰ گاز طبیعی مصرف میکند.فاتح بیرول، مدیرعامل آژانس بینالمللی انرژی در بیانیهای اظهار کرد: اقتصادهای ما به شدت به پتروشیمی وابسته هستند اما این بخش آنطور که سزاوار بوده، توجه چندانی را دریافت نکرده است. پتروشیمی یکی از نقاط کور کلیدی در بحث انرژی جهانی است به خصوص با در نظر گرفتن این حقیقت که روی روندهای انرژی آینده تاثیرگذار خواهد بود.
ممنوعیت پلاستیک
در گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمده است: تقاضا برای نفت بهعنوان خوراک پتروشیمی عمدتا در خاورمیانه رشد خواهد کرد که تولیدکنندگان نفت به میزان فزاینده بر کسب و کار پالایش و پتروشیمی متمرکز میشوند. تقاضای چین برای پتروشیمی نیز عامل بزرگ دیگری در رشد تقاضا برای نفت خواهد بود زیرا شرکتهای نفتی دولتی ظرفیت جدیدی را برای کمک به اقتصاد مصرفکنندهمحور چین ایجاد میکنند. آژانس در گزارش دورنمای انرژی جهان که نوامبر سال گذشته منتشر کرد، پیشبینی کرده بود که تاثیر فروش روبهرشد خودروهای برقی بر تقاضا برای نفت، تحتالشعاع رشد پتروشیمی قرار خواهد گرفت.
در نتیجه، آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد رشد تقاضای جهانی برای نفت در دهههای آینده همچنان ادامه پیدا کند و از ۹/ ۹۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۶ به ۱۰۵ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۴۰ برسد. با وجود روند روبه رشد بازیافت پلاستیک و ممنوعیت استفاده از مواد پلاستیکی یک بار مصرف در برخی از کشورها، آژانس بینالمللی انرژی بر این باور است که هرگونه استفاده از مصرف پلاستیک، تاثیر افت تقاضا از سوی سایر بخشها را جبران خواهد کرد. همچنین پیشبینی میشود سهم رو به رشد بخش شیمیایی در تقاضا برای نفت جهانی روی تقاضا برای محصولات نفتی پیامدهایی خواهد داشت. آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد تقاضا برای محصولات نفتی سبکتر مانند نفتا، اتان و الپیجی در فاصله سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۵۰ به ۸ میلیون بشکه در روز بالغ شود.
ارسال نظر