روبات زیردریایی به درون نفتکش ایرانی میرود
پنج روز پس از غرق شدن سانچی
براساس گزارشهای موجود اگرچه پیش از این اعلام شده بود امیدی به یافتن پیکر دریانوردان در عمق ۱۱۰ متری آب وجود ندارد، اما مدتی بعد گفته شد عملیات جستوجو توسط روباتهای چینی ادامه پیدا خواهد کرد. بر این اساس، روز گذشته خبرگزاری تسنیم خبر داد «طبق برنامهریزیهای صورتگرفته قرار است روبات جستوجوگر به درون نفتکش غرق شده ایرانی ارسال شود تا از آخرین وضعیت این نفتکش و سرنشینان آن، اطلاعات جدیدی بهدست آورد.» طبق اعلام شرکت ملی نفتکش ایران، تیمی در حال اعزام به منطقه سانحه سانچی است تا با استفاده از ROV (روبات زیر آبی) بتواند از کم و کیف وضعیت نفتکش، بررسی وضعیت اجساد باقی مانده احتمالی (در صورت امکان)، میزان آسیبدیدگی سازه و ساختمان اصلی نفتکش و همچنین برآورد مقدار آلودگی ایجاد شده در محیط اطراف سانحه اطلاعاتی کسب کند. تا لحظه تنظیم این گزارش، از ورود روبات جستوجوگر به سانچی و اطلاعات احتمالی خبری منتشر نشده است. سه تن از دریانوردان پیش از غرق شدن کشتی بر روی آب و عرشه آن یافت شدند.
فردا؛ مراسم ترحیم جانباختگان نفتکش سانچی
شرکت ملی نفتکش ایران ضمن تسلیت به مناسبت جان باختن ۳۲ سرنشین و پرسنل نفتکش سانچی، اعلام کرد برای این دریانوردان مراسم ترحیم برگزار میکند. در بیانیه شرکت ملی نفتکش اعلام شده است: «به اطلاع عموم میرساند، مجلس ترحیمی به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر سانچی، روز یکشنبه مورخ ۱/ ۱۱/ ۹۶ از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در مدرسه عالی شهید مطهری واقع در میدان بهارستان با حضور مقامات لشکری و کشوری برگزار میشود.»
توضیح وزارت نفت درباره نفتکش سانچی
در پی اظهارات نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی مبنی بر «شانه خالی کردن وزارت نفت از مسوولیت خود درقبال نفتکش سانچی» این وزارتخانه توضیحاتی ارائه کرد. در بخشی از توضیح وزارت نفت آمده است: افکار عمومی اطلاع نداشت که شرکت ملی نفتکش در سالهای گذشته و در جریان خصوصیسازی از شرکت ملی نفت ایران منفک شده و ۶۶ درصد سهام آن به هلدینگ شستا و صندوق بازنشستگی کشوری از زیرمجموعههای وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی واگذار شده و ۳۴ درصد باقیمانده در اختیار صندوق بازنشستگی نفت قرار دارد و به همین دلیل وزارت نفت یا شرکت ملی نفت ایران قانونا نمیتواند دخالت موثری در اداره شرکت ملی نفتکش داشته باشد. از این رو در پاسخ به حجم انبوه تماسها در روز حادثه و روزهای پس از آن توضیح داده شد که وزارت نفت عهدهدار مدیریت شرکت ملی نفتکش نیست واطلاع دقیقی از حادثه ندارد. اما به رغم روشن شدن موضوع، گویا بازهم برخیها سعی میکنند ماجرای دلخراش سانچی را مستمسکی برای حمله به وزارت نفت قرار دهند و به گونهای فضاسازی کنند که این وزارتخانه از انجام مسوولیت قانونی خود شانه خالی کرده و اکنون باید فراخوانده شود و پاسخگو باشد که امیدواریم با این توضیحات اگر هم برای برخی افراد ابهاماتی پیرامون مسوولیت قانونی وزارت نفت در حادثه اخیر وجود داشت، برطرف شده باشد.
نشت سوخت سمی سانچی به دریا
طبق اعلام اداره امور اقیانوسی دولت چین، سوخت نفتکش ایرانی که هفته گذشته در آبهای دریای چین شرقی غرق شد، احتمالا اکنون در حال نشت کردن به آب دریا است. به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس بیانیه منتشرشده از سوی دولت چین، کشتیها و ماهوارههای متمرکز بر محل حادثه چند لکه جدید نفتی را در اطراف محل غرق شدن کشتی گزارش کردهاند. به گفته اداره امور اقیانوسی چین، یک لکه جدید در ۵/ ۲ کیلومتری شرق محل حادثه مشاهده شده که احتمالا ناشی از نشت سوخت سمی نفتکش است که در دسته نفت سنگین قرار میگیرد. مشخص نیست که در هنگام غرق شدن، چه مقدار از سوخت نفتکش سانچی باقی مانده بود. بر اساس برآورد کارشناسان، سانچی در زمان برخورد با کشتی باری سیاف کریستال حامل حدود ۱۰۰۰ تن سوخت بوده است. سوخت مصرفی کشتی برای ارگانیسمهای دریایی به شدت مضر است و پاکسازی آن از دریا بر خلاف میعانات گازی که نوعی نفت بسیار سبک است، کاری دشوار به شمار میرود، دولت چین اعلام کرده است به رصد و ارزیابی تاثیرات زیستمحیطی این حادثه که بدترین حادثه تصادف دریایی جهان در طی چند دهه گذشته به شمار میرود ادامه میدهد. در بیانیه اداره امور اقیانوسی چین همچنین گفته شده که براساس تصاویر ماهوارهای ۳ لکه نفتی منطقهای از دریا به مساحت ۷/ ۲۰ کیلومتر مربع را آلوده کرده که وسعت بزرگترین لکه ۴/ ۱۷ کیلومتر مربع است. مجموع این لکهها ۳/ ۸۰ کیلومتر مربع کوچکتر از کل مساحتی است که دو روز قبل اعلام شده بود.
قصور احتمالی چین کارشناسی شود
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت که تا الان نشانهای مبنی بر کوتاهی چین در امدادرسانی به سرنشینان نفتکش سانچی وجود ندارد. به گزارش «ایسنا» جلال میرزایی گفت: ما نباید درباره مسائلی که اطلاع دقیقی از آن نداریم پیشداوری کنیم آن هم در مورد کشوری که روابط گستردهای با آن داریم. وی افزود: چه بسا جریانی به دنبال این است که این موضوع را بهانهای کند تا باعث تیرگی روابط ما با چین شود. نماینده مردم ایلام در مجلس خاطرنشان کرد: ما باید در قالب یک هیات کارشناسی و فنی این موضوع را بررسی کنیم که آیا کوتاهی از طرف دولت چین رخ داده یا خیر و نباید این موضوع را در سطح موضعگیریها تقلیل دهیم.
ارسال نظر