وی با بیان اینکه گفته می‌شود نبوغ یک نفر پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را به پایان رسانده است، مگر پالایشگاه با نبوغ ساخته می‌شود؟! پالایشگاه با همت و مدیریت ساخته می‌شود، افزود: همه می‌خواهند بگویند ما پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را ساختیم و آن را به نام خود تمام کنند. همیشه گفته‌ایم هرکسی می‌خواهد این پالایشگاه به نام او باشد اشکالی ندارد و استقبال می‌کنیم، اما انصاف هم موضوع خوبی است، زحمات دیگران را خراب نکنند.

وزیر نفت با اشاره به اینکه واحدهای فرآیندی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس طبق اسناد موجود در سال ۹۲ حدود ۴۱ درصد پیشرفت داشتند، ادامه داد: این پالایشگاه با مدیریت و فداکاری مدیران پیش رفته است.

پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و اغتشاش مدیریتی

زنگنه با یادآوری اینکه در زمان تدریس «آشنایی با مدیریت پروژه» یکی از طرح‌هایی که فکر می‌کردم باید به‌عنوان اغتشاش مدیریت درس داد نیروگاه شهید رجایی بود، تصریح کرد: وقتی سال ۱۳۶۸ وارد وزارت نیرو شدم با این نیروگاه زمین مانده برخورد کردم. خیلی زحمت کشیدیم تا این طرح را توانستیم تمام کنیم و از نظر مدیریتی به آن نظام دهیم. پس از این پروژه به این نتیجه رسیدیم که باید شرکت‌های پیمانکار عمومی تاسیس شود. مپنا برای نیروگاه حرارتی و فرآب برای نیروگاه آبی تشکیل شد.

وی تصریح کرد: این نیروگاه همیشه در موضوع تدریس مورد توجه‌ام بود، اما پس از دیدن پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس دیدم نیروگاه شهید رجایی در مقابل آن هیچ است. باید این پروژه را موضوع تدریس قرار داد، اگر می‌خواهید اغتشاش مدیریتی در یک طرح پیدا کنید من بدتر از طرح ستاره خلیج‌فارس در عمر کاری‌ام ندیدم. البته ساخت این پروژه ابتدا با روش خوبی آغاز شد، اما وقتی جلوتر رفت به جایی رسید که فقط باید در دانشگاه‌ها تدریس کرد، این افتخار ندارد.

وزیر نفت با بیان اینکه من و همکارانم وقت مدیریتی زیادی برای این پالایشگاه گذاشته‌ایم تا توانستیم این پروژه را با زحمت و فشار انجام دهیم، افزود: سردار عبداللهی، فرمانده پیشین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا به نقل از یکی از فرماندهان ارشد سپاه که بازدیدی از این طرح داشتند برایم نقل کردند اینجا (پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس) داعش حمله کرده است.

زنگنه با اشاره به اینکه همه کاری در این پالایشگاه انجام شده بود، اما به کار اصلی پرداخته نشده بود، گفت: بسیار زحمت کشیده شد تا این پالایشگاه به تولید بنزین برسد. شرکت‌های اویک و اویکو بسیار زحمت کشیدند تا توانستند این پالایشگاه را راه‌اندازی کنند. همکاران مدیریتی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز هر هفته به این پالایشگاه سفر کردند، صدها ساعت وقت برای پروژه گذاشتند. ما منتی نگذاشتیم، زیرا وظیفه‌مان بود این کار را انجام دهیم. وی تصریح کرد: آنچه به ما رسید نه‌تنها پیشرفت کم (پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس)، بلکه یک وضع مغشوش بود که با ادامه آن راه هرگز به نتیجه نمی‌رسیدیم. مدیریت کار را تمام می‌کند. در پیشرفت، مدیریت اصل است، اصل توسعه‌ها با اندیشه درست مدبرانه است که نباید آن را دست‌کم گرفت.

برای خودتان افتخارهایی می‌سازید که هرگز وجود نداشته است.

وزیر نفت از همه افرادی که برای ساخت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس زحمت کشیدند قدردانی کرد و با تأکید بر اینکه در این پروژه همه بودند و هیچ‌کس نباید تک‌خوری کند، افزود: به زمان انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، عده‌ای در این چند سال بیکار ماندند و حالا تلاش می‌کنند در انتخابات کاری کنند.

وی افزود: حال عده‌ای بیکار بودند و دائم به وزارت نفت فحش می‌دهند. آخر افتخارات شما چه بوده است؟! برای خودتان افتخاراتی می‌سازید که هرگز وجود نداشته است. اگر از زاویه مدیریتی بخواهیم درباره کارهایی که انجام دادید بحث کنیم می‌بینیم بسیاری از آنها افتخارات نیست، سیئات است.

صادرات فرآورده‌های نفتی ایران ۴ برابر شد

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید کارهای بزرگی در حوزه پالایش و پخش و صادرات فرآورده‌های نفتی انجام داده است، گفت: ظرفیت پالایشی کشور از رقم روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در سال ۹۲ به رقم کنونی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کنونی رسیده است. تولید روزانه بنزین کشور از کمتر از ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر و تولید روزانه گازوئیل از ۹۴ میلیون لیتر به ۱۱۳ میلیون لیتر در سال ۹۸ رسیده است.

وی با اشاره به اینکه صادرات فرآورده‌های نفتی نیز به‌دلیل افزایش گازرسانی و افزایش ظرفیت تولید پالایشی چهار برابر شده است، تصریح کرد: صادرات فرآورده‌های نفتی از ۹/ ۵ میلیون تن در سال ۹۱ به ۲۳ میلیون تن در سال ۹۸ رسیده‌ است.