رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان – ایران اعلام کرد
کیش را انتخاب کردیم
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد کیش، هیاتی متشکل از رییس گروه دوستی پارلمانی گرجستان – ایران، سفیر جمهوری گرجستان در تهران، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تفلیس، سفیر و معاون اول کمیته حقوق بشر و همگرایی مدنی مجلس گرجستان، سفیر و معاون اول کمیته کشاورزی مجلس گرجستان، سفیر و عضو کمیته امنیت و دفاعی مجلس گرجستان، کارشناس روابط بینالملل گرجستان برای بررسی ظرفیتها، امکانات و قوانین سرمایهگذاری در حوزههای مختلف در جزیره کیش دوشنبه ۲۸ آبان با مسوولان ارشد و معاونان سازمان منطقه آزاد کیش دیدار و گفتوگو کردند.
دکتر مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در این نشست ضمن ابراز خرسندی از فراهم شدن فرصتی برای آشنایی گرجستان با ظرفیتهای بینظیر جزیره کیش گفت: با توجه به پیشینه خوب روابط ایران و گرجستان خوشحالیم که میزبان گروه پارلمانی گرجستان هستیم و معتقدیم که این دیدار نقش موثری در روابط بین ملتها دارد. دکتر مظفری با بیان اینکه در این جزیره فضاهای اقامتی خوبی در حال بهرهبرداری میباشد و یکی از محورهای اصلی فعالیت در کیش گردشگری با بیش از یکمیلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر در سال است گفت: این نشست نقش مهمی در تحکیم روابط ما با گرجستان دارد و با نگرش مثبت هر دو طرف و بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در راستای همکاریهای مشترک، نقطه آغازی است برای تعاملات بیشتر در حوزه اقتصادی و به ویژه گردشگری که رویکرد اصلی سازمان منطقه آزاد کیش است.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود و بسترسازیهای مناسب در حوزههای مختلف کیش افزود: جزیره مرجانی کیش با وسعت بیش از ۹۰ کیلومتر مربع در خلیجفارس، دارای ظرفیتهایی از جمله ۵۰ هتل در حال ساخت، مراکز تفریحی گردشگری، امکانات ورزشی مناسب برای گردشگری، همچنین امکانات مطلوب در حوزههای درمانی و فعالیت در زمینه جذب گردشگر سلامت، ۶ شهرک صنعتی با ۳۱۶ واحد تولیدی فعال که بخشی از تولیدات آنها به دیگر کشورها صادر میشود، صنایع داروسازی و غذایی، تجهیزات پزشکی، واحدهای تولیدکننده قطعات و پشتیبانی کننده شرکتهای نفتی و تولیدات چوب و ساخت و صادرات مبلمان به اروپا است. دکتر مظفری تاکید کرد: جزیره کیش با دارا بودن ظرفیتهای متعدد در تمامی حوزهها میتواند با گرجستان فعالیتهای مشترک خود را آغاز کند و با شناخت دو سویه نسبت به ظرفیتهای یکدیگر امید دارم که این دیدار نتایج بسیار خوبی در بر داشته باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش همچنین راهاندازی بورس بینالملل تا پایان امسال را یکی دیگر از ظرفیتهای جزیره کیش برای سهولت در مبادلات ارزی عنوان کرد و در ادامه افزود: منطقه آزاد کیش و گرجستان در ۳ محور گردشگری، مشارکت در سرمایهگذاریهای متقابل به ویژه راهاندازی بورس بینالملل و امضای تفاهمنامه همکاری با محور اعلام خواهر خواندگی کیش و کوتایسی گرجستان، میتوانند همکاریهای خوبی داشته باشند.
دکتر مظفری همچنین با اشاره به موفقیت گرجستان در زمینه مبارزه با فساد مالی گفت: یکی از محورهای اصلی ما در جزیره کیش شفافسازی و پاکدستی است که علاقهمندیم از تجربیات اساتید صا حبنظر گرجستان در این بخش بهره ببریم. رییس گروه دوستی پارلمان گرجستان – ایران نیز در این دیدار گفت: خوشحالیم که از بین سه استانی که برای دیدار مطرح بود جزیره کیش را به عنوان مقصد خود انتخاب کردیم و امیدواریم نتایج خوبی برای هر دو کشور داشته باشد، ما نیز نسبت به روابط با ایران با دید بسیار مثبت پیش میرویم که این نوع نگاه بر مراودات کشورها تاثیرگذار خواهد بود و در آینده هر دو کشور، از ظرفیتهای متقابل یکدیگر استفاده میکنند.
«شالوا کیکتاولیدزه» با بیان اینکه دیدارهای این گروه پارلمانی با قوای مقننه و مجریه جمهوری اسلامی ایران بسیار مثبت و تاثیرگذار بوده است، گفت: در آینده نزدیک افزایش روابط ایران و گرجستان را شاهد خواهیم بود و سعی ما بر ایفای نقش موثر در افزایش مراودات و تعاملات بیشتر برای گسترش روابط دوستانه است. وی همچنین از وجود پروازهای مستقیم گرجستان به ایران به عنوان نقطه قوت در تحکیم روابط یاد کرد و گفت: تقویت روابط ایران و گرجستان همواره مدنظر بوده و در حال حاضر در زمینههای فرهنگ، آموزش، علم، پزشکی و همچنین کشاورزی، انرژی و حمل و نقل نیز با ایران همکاری میکنیم و علاقهمندیم در زمینههای جدید توسعه همکاری داشته باشیم.
«کلا سامخارائولی» فرستاده و معاون اول کمیته کشاورزی مجلس گرجستان نیز دلیل اصلی سفر به ایران را سرمایهگذاریهای اقتصادی بیان کرد و با مطرح کردن سوالاتی در حوزههای مختلف انرژی، صنعت، تولید، سرمایهگذاری و شرایط آن در منطقه آزاد کیش و مالیات بر درآمد و معافیتهای مالیاتی در کیش گفت: منطقه آزاد کیش و گرجستان میتواند همکاریهای خوبی آغاز کنند. همچنین «یوسب جاخاشویلی» سفیر جمهوری گرجستان در تهران در این نشست ضمن تشکر از مسوولان سازمان منطقه آزاد کیش برای این میزبانی گفت: جزیره کیش با توجه به اقلیم خاص خود و با تلاش مسوولان، از یک جزیره خاکی به بهشت تبدیل شده است. وی افزود: در حال حاضر گرجستان با چین و اتحادیه اروپا مراودات خوبی دارد و امضای قراردادی برای صادرات از اروپا با تعرفه صفر انجام میشود.
وی افزود: به طور قطع سازمان منطقه آزاد کیش نیز اهدافی را دنبال میکند و ما میتوانیم از ظرفیتهای کیش استفاده کرده و صادرات به چین را از طریق این جزیره انجام دهیم و محصولات تولیدی در کیش را از طریق پوتی و باتومی به اروپا ارسال کنیم. جواد قوام شهیدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تفلیس، این پیشنهاد را از راهکارهای بسیار مهم گسترش ارتباطات دو کشور برشمرد و گفت: صادرات ما از گرجستان با برند گرجی موجب میشود بخش زیادی از منابع ما تبدیل به کالا و سرمایه شود که همزمان در قیمت تمام شده کالا ۲۰ درصد صرفهجویی میشود. وی افزود: با توجه به نوپا بودن گرجستان در مسائل تولید، این همکاریها میتواند به اقتصاد گرجستان کمک کرده و همچنین به سود دو طرف باشد که در این راستا نیاز به حمایت و توجه بالای مسوولان در جذب بخش خصوصی داریم.