شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۱۰۰

  • هفت‌خوان رونق مسکن

    دنیای اقتصاد: گرانی و رکود دو روی سکه بازار مسکن شهر تهران است؛ در حالی که جهش قیمت‌ها طی سال‌های اخیر باعث شده تا فضایی در بازار مسکن شهر تهران پدید آید که بخش قابل‌توجهی از مردم قدرت خرید خانه در این کلان‌شهر را از دست دهند؛ رشد محسوس هزینه‌‌های ساخت، مانع از آن می‌شود که به‌رغم نبود مشتری در بازار، سازندگان امکان کاهش قیمت‌های پیشنهادی را داشته باشند. به این ترتیب کلاف بازار ساخت و فروش مسکن در شهر تهران هر روز پیچیده‌‌تر می‌شود، به‌‌نحوی که ارائه نسخه‌‌‌‌ای قابل استناد برای برون‌‌رفت از این وضعیت نیز، دشوارتر می‌شود. شهرام آلبا دبیر گروه معماری انجمن مهندسان مشاور معمار و شهرساز در گفت‌‌وگویی با مجله «تجارت فردا» مشخصه‌‌های خاص رکود بخش مسکن کشور در سال‌جاری را بررسی کرد و با بیان ۷ گام، چگونگی خروج از این وضعیت را ترسیم کرد. مشروح کامل این گفت‌‌وگو در شماره جدید مجله تجارت به تاریخ شنبه ۲۴ شهریور چاپ شده است.
  • مثلث تولید ناترازی بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: در نخستین روز از سی‌وچهارمین همایش بانکداری اسلامی ولی‌‌‌الله سیف رئیس کل اسبق بانک مرکزی، در خصوص ناترازی‌‌‌ها و مسیر اصلاحات نظام بانکی به سخنرانی پرداخت. سیف، در تحلیل وضعیت کنونی نظام بانکی و اشاره به مشکلات جدی و ناترازی‌‌‌های نظام بانکی تاکید کرد که این مشکلات ناشی از سیاست‌‌‌های اقتصادی نادرست و ساختار سهامداری غیر اصولی است. همچنین ترکیب هیات عالی و فقدان نظام حسابرسی مستقل، از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام بانکی هستند. رئیس اسبق بانک مرکزی به سه عامل کلیدی ناترازی شامل عدم‌تعادل در جریان نقدینگی، عدم‌تعادل در درآمد و هزینه و عدم‌تعادل در ترازنامه بانک‌ها اشاره کرد. او همچنین بر لزوم اصلاح سیاست‌‌‌های پولی و مالی، بهبود نظام نظارت بانک مرکزی و تقویت نظام حسابرسی و ساختار سهامداری بانک‌ها تاکید کرد. طراحی راهکارهای بومی و استفاده از تجربیات جهانی برای اصلاح نظام بانکی نیز از نکات مهمی بود که در این همایش مطرح شد. سیف در سخنان خود از نهادهای کلیدی مانند شرکت ارزش‌‌‌گذاری دارایی‌‌‌ها، شرکت‌های مدیریت دارایی‌‌‌ها و صندوق‌های ضمانت سپرده به‌‌‌عنوان ابزارهای کلیدی در این اصلاحات نام برد.
  • چرا نظام تنظیم‌گری خودرو شکست خورده است؟

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به آسیب‌شناسی ساختار تنظیم‌گری صنعت خودرو پرداخته است.در این گزارش تاکید شده که شرایط کنونی صنعت خودروی کشور که از وضعیت نامطلوبی برخوردار است نتیجه ساختار حکمرانی دولت در این صنعت و همچنین سیاست‌های اتخاذشده از سوی نهادهای متولی است. بنابراین هر اقدامی برای بهبود و تحول در خودرو پیش از هدف‌گذاری مشخص و به تبع آن بازمعماری نظام تنظیم‌گری و تغییر در سیاستگذاری‌ها، موفق نخواهد بود.
  • سه سناریو برای انتخابات آمریکا

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: حتی بدون وجود نام دونالد ترامپ در برگه رای، انتخابات پیش ‌روی آمریکا مستعد وقوع کشمکش و مناقشه است. آمریکا تنها دموکراسی ریاستی در جهان است که در آن کاندیدای حائز بیشترین آرا، لزوما پیروز انتخابات نخواهد بود. فاصله زمانی دو ماه بین زمان برگزاری انتخابات و تایید نتایج در کنگره، طولانی‌ترین زمان در نوع خود در میان سایر کشورهای جهان است. وجود چالش‌های قانونی بر پیچیدگی‌های این فرآیند می‌افزاید و به‌ این دلایل، انتخابات آمریکا حوصله و صبر فراوانی را می‌طلبد. با این ‌حال بر اساس سرمقاله اکونومیست، این کشور از نظر اعتماد به قوه قضائیه و صحت و درستی فرآیند انتخابات، در میان کشورهای عضو گروه هفت در رتبه آخر قرار دارد.
  • طلا در جاده سه‌هزار؟‌

    دنیای اقتصاد-محمدحسين حسيني: طلای جهانی روز گذشته برای چندمین بار در سال جاری، به رکورد تاریخی جدیدی دست یافت. فلز زرد با رشد پرشتابی که در دو روز گذشته داشت، قیمت ۲۵۸۳ دلار را لمس کرد و سپس در کانال ۲۵۷۰ دلار به نوسان ادامه داد. این فلز گران‌بها به استقبال داده‌های جدید منتشر شده از اقتصاد اروپا و ایالات‌متحده رفت. کارشناسان احتمال می‌دهند که قیمت هر اونس طلای جهانی تا پایان امسال روند صعودی داشته باشد.
  • تفکر بلندمدت؛ ثمره ۴۴ سال مدیریت

    مترجم: مریم رضایی
    «مردم از من می‌‌‌پرسیدند چقدر طول کشید تا اولین فروشگاه «هول فودز» به سودآوری برسد و من به آنها می‌‌‌گویم تا ساعت ۲ بعدازظهر همان روز اول!» این را جان مکی (John Mackey)، هم‌‌‌بنیان‌گذار و مدیرعامل سابق فروشگاه‌‌‌های زنجیره‌‌‌ای سلامت‌‌‌محور هول فودز می‌‌‌گوید. کارآفرینی که مثل جوان‌‌‌ها تیپ می‌‌‌زند و اولین فروشگاهش را (که آن موقع «سیفر وی» نام داشت) در سال ۱۹۷۸ در آستین، تگزاس افتتاح کرد، هیچ‌‌‌وقت فکرش را هم نمی‌‌‌کرد که این کسب‌وکار آنقدر رشد کند که به یک شرکت پیشرو چندملیتی و چند میلیارد دلاری در عرضه مواد غذایی طبیعی تبدیل شود. هول فودز که آمازون در سال ۲۰۱۷ آن را به ارزش ۱۳.۷ میلیارد دلار خرید، امروز بیش از ۵۰۰ فروشگاه در آمریکا، کانادا و بریتانیا دارد.
  • پرواز ابدی پری

    دنیای اقتصاد: پری صابری، بانوی تئاتر ایران، پس از آخرین حضور در خانه محبوبش تالار وحدت یا همان رودکی سابق، رهسپار خانه ابدی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر