شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۹۸

  • راز چرخش تورم اجاره

    دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی: تورم اجاره‌‌‌بهای شهر تهران برای دومین ماه از امسال در کانال ۴۰ درصدی اعلام شد؛ اما از شدت آن نسبت به ماه قبل کاسته شد. اگرچه همچنان بازار اجاره‌‌‌بها با تب بالای ۴۰ درجه مواجه است، اما کاهش این تشنج می‌‌‌تواند خبری خوش برای مستاجران باشد. در شرایطی که دولت سیزدهم سعی کرد تا تورم اجاره‌‌‌بها را با وضع سقف ۲۵ درصدی قیمت کنترل کند؛ اما فروکش تورم عمومی و کاهش قیمت مسکن در کشور توانست ترمز تورم اجاره‌‌‌بها در کشور را بکشد.
  • استقبال فعالان از رئیس‌‌کل جدید بیمه ‌مرکزی

    دنیای اقتصاد: روز دوشنبه خبر انتصاب دکتر پرویز خوشکلام خسروشاهی به ریاست کل بیمه‌مرکزی در رسانه‌ها منتشر شد. خسروشاهی با پیشنهاد عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و تایید هیات وزیران، برای تصدی این سمت انتخاب شد. خسروشاهی یکی از مدیران برجسته در صنعت بیمه ایران بوده و دارای سوابق متعددی در حوزه اقتصادی و مدیریتی نیز هست.
  • ابرشهر مخوف

    آرمین شفقت/کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی و معماری
    سخنان اخیر جناب آقای دکتر پزشکیان در بازدید از فعالیت‌های زیربنایی و زیرساختی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، پیرامون ضرورت امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری و پایتخت ایران به نواحی ساحلی جنوب کشور، بهانه‌ای شد تا در این مجال کوتاه، مروری بر قصه پر غصه تهران بزرگ بکنیم.
  • فرمول نجات بورس «سامورایی‌ها»

    دنیای اقتصاد-نیوشا شایان‌مهر: در سال‌جاری، بازار سهام ژاپن با نوسانات قابل‌‌‌توجهی روبه‌‌‌رو شد که تاثیرات آن بر اقتصاد داخلی و تصمیمات سرمایه‌گذاران به‌وضوح مشاهده می‌شود. پس از دوره‌‌‌ای از ثبات نسبی، تغییرات در نرخ بهره، تحولات اقتصادی جهانی و تصمیمات کلیدی بانک‌مرکزی ژاپن به نوسانات شدید در این بازار دامن زده‌‌‌اند. این تغییرات، به همراه عوامل دیگر مانند سیاست‌‌‌های مالی دولت موجب ایجاد چالش‌‌‌های جدیدی برای تحلیلگران و سرمایه‌گذاران شده‌اند.
  • حلقه گمشده صنعت

    دنیای اقتصاد -فاطمه صالحی: در عصر رقابت جهانی و پیشرفت ســریع فــناوری، کشورهای در حال توسعه با چالش‏‏‌های متعددی در زمینه صنعتی‏‏‌سازی و ارتقای توان رقابتی خود مواجه هستند. یکی از مسائل مهم در این زمینه، انتخاب استراتژی مناسب برای دستیابی به دانش فنی و توسعه صنعتی است. در این میان، دو رویکرد اصلی قابل تشخیص است: تمرکز بر نوآوری داخلی و شرکت‌های دانش‏‏‌بنیان یا تلاش برای انتقال دانش فنی از کشورهای پیشرفته. بررسی تجربیات کشورهای مختلف نشان می‌دهد که انتقال دانش فنی و سرمایه‌گذاری روی یادگیری فناورانه می‏‏‌تواند راهکاری موثرتر و کم‏‏‌هزینه‏‏‌تر برای کشورهای در حال توسعه باشد. این رویکرد بر این اصل استوار است که «چرخ پیش‌تر اختراع شده و نیازی به اختراع مجدد آن نیست»؛ در عوض، تمرکز باید بر یادگیری استفاده از فناوری‏‏‌های موجود و بومی‏‏‌سازی آنها باشد.
  • چالش گوشی‌های دوقیمتی در بازار موبایل

    دنیای اقتصاد: بازار تلفن همراه در آستانه شروع سال تحصیلی جدید همچنان وضعیت نامساعدی دارد و تجار از چالش‌های ارزی و مشتریان از کالاهای بی‌کیفیت، گران و بعضا تقلبی رنج می‌‌برند. این وضعیت باعث شده که فعالان و بازیگران این بازار از رکود، تلاطم و نابسامانی آن می‌گویند و به گفته آنها بخش عرضه بازار موبایل به دلیل تداوم چالش‌ها و محدودیت‌ها در تخصیص ارز وضعیت بحرانی دارد. به اعتقاد یکی از فعالان این بازار در حال حاضر گوشی‌هایی با ارز نیمایی وارد بازار تلفن همراه شده و این موضوع باعث شده است تا تفاوت قیمتی در این بازار چشمگیر شود؛ به این صورت که برخی از مغازه‌ها یک مدل گوشی را با قیمت‌ پایین و فروشنده دیگر همان گوشی را با قیمت بالاتر می‌فروشد. این شرایط باعث سردرگمی مشتریان شده و نمی‌دانند کدام قیمت واقعی است.
  • افسانه پایدارسازی اقتصاد

    پرهام پهلوان: ریسک، یکی از اجزای جدا‌یی‌ناپذیر هر سرمایه‌گذاری یا فعالیت اقتصادی است. یکی از اهداف مهم و نیز چالش‌‌‌های سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی، مدیریت و به حداقل رساندن انواع ریسک‌‌‌های موجود در بازار است. فعالان بازار سرمایه، ابزارهای مختلفی برای مدیریت ریسک در بازار ارائه کرده‌‌‌اند که راهکارهای آنها می‌‌‌تواند مختص سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان نباشد و به ثبات‌‌‌بخشی به اقتصاد کلان و کاهش ریسک‌‌‌های بلندمدت کشورها در دستیابی به توسعه پایدار و افزایش توان سیاستگذاری موثر کمک کند. این راه‌‌‌های مدیریت ریسک می‌‌‌توانند بسیاری از ریسک‌‌‌ها از جمله ریسک‌‌‌های قانون‌گذاری و عملیاتی بلندمدت و نیز بسیاری از حوزه‌‌‌های ناترازی، از جمله ناترازی نیرو، ارز، بودجه و... را پوشش دهند. «باشگاه اقتصاددانان» روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، در این پرونده، با کمک صاحب‌‌‌نظران محترم مالی، سعی کرده است تا مدیریت ریسک را بررسی کرده و بعضی راه‌‌‌‌حل‌‌‌های قابل استفاده برای کاهش ریسک در مدیریت اقتصاد کلان و سیاستگذاری را پیدا کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر