شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۱ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۵۱

  • پارادوکس تورمی ساخت مسکن

    دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی: شامخ تعدیل شده ساختمان برای خرداد ماه کمتر از ۵۰ واحد و در فاز رکود اعلام شد؛ این درحالی است که شاخص قیمت مواد اولیه که نشان از تورم دارد بالاتر از ۵۰ واحد بود و مجموع این ۲ فاکتور نشان داد که بخش ساختمان در خرداد با رکود تورمی مواجه شده است. هزینه بالای مواد اولیه و مصالح ساختمانی در افزایش تورم ساخت مسکن در خرداد ماه موثر بوده است؛ اما این تورم به سود تولیدکنندگان بالادست زنجیره ساخت مسکن تمام نشده، چرا که نتیجه رشد هزینه تولید بوده است.
  • پزشکیان نسبتی با دولت روحانی ندارد

    دنیای اقتصاد: در مرحله دوم انتخابات شاهد افزایش ۱۰ درصدی مشارکت بودیم. این افزایش مشارکت از جنبه‌های مختلفی قابل بررسی است. برخی افزایش ۱۰ درصدی را ناشی از دو قطبی پررنگی می‌دانند که ایجاد شد و حاصل آن افزایش ۶ میلیون نفری رای‌دهندگان به مسعود پزشکیان بود. اما محمد عطریانفر می‌گوید آرایی که متعلق به جبهه اصولگرایی بود و در مرحله اول بین جلیلی و قالیباف تقسیم شده بود؛ در مرحله دوم عمدتا به جلیلی تعلق گرفت. او آنجا که صحبت از عدم تاثیرگذاری تبلیغات علیه پزشکیان بود، تاکید کرد: پزشکیان اساسا پرونده محل سوال یا ایراد و اشکال مدیریتی در تاریخ مدیریتی‌اش ندارد. بنابراین دست رقیب خالی بود و نمی‌توانستند چیزی علیه شخص پزشکیان رو کنند، به همین دلیل متمسک می‌شدند به اینکه بگویند دولت سوم روحانی. در حالی‌که پزشکیان نسبتی با دولت روحانی و دولت‌های دیگر نداشت.
  • فرانسه در بن‌بست

    دنیای اقتصاد: اتحاد سست احزاب چپ‌گرا با شکست دادن راست افراطی و ائتلاف میانه‌روی امانوئل مکرون، بیشترین کرسی‌ها را در انتخابات پارلمانی فرانسه به‌دست آورد. هیچ گروهی در دور دوم انتخابات روز یکشنبه اکثریت مطلق مجلس ملی ۵۷۷ کرسی را به‌دست نیاورد و فرانسه را در بلاتکلیفی سیاسی و بدون مسیر مشخص برای تشکیل دولت جدید دو روز قبل از نشست بزرگ ناتو و سه هفته قبل از بازی‌های المپیک پاریس فروبرد.«ناتاشا باتلر»، خبرنگار الجزیره، در گزارشی در همین رابطه نوشت، گابریل آتال، نخست‌وزیر فرانسه دیروز دوشنبه استعفای خود را به مکرون تقدیم کرد و افزود آماده است «تا زمانی که وظیفه ایجاب کند» به‌ویژه با توجه به بازی‌های قریب‌الوقوع پاریس خدمت کند. او گفت: «کشور ما با یک وضعیت سیاسی بی‌سابقه روبه‌رو است و در چند هفته دیگر خود را برای استقبال از جهان آماده می‌کند.»
  • حذف فناوری دستوری خودرو

    دنیای اقتصاد: شمارش معکوس برای تحویل دولت سیزدهم به رئیس‌جمهور منتخب کشور آغاز شده، این در شرایطی است که در چند روز گذشته برخی احکام در هیات دولت تصویب، یا لوایحی به صورت اورژانسی به مجلس ارسال شده است. در این میان مقررات یا آیین‌نامه‌هایی که مدت‌ها پیش در هیات دولت مانده بود نیز به سرعت در حال ابلاغ است. دور تند ابلاغ مقررات یا ارسال لوایح از سوی سرپرست ریاست‌جمهوری در روزهای اخیر، در شرایطی است که به نظر می‌رسد اگر مقررات یا لوایح در زمان مناسب خود ابلاغ می‌شد، بیشتر مثمرثمر یا سودبخش واقع می‌شد تا اینکه در آخرین روزهای عمر دولت سیزدهم. بر این اساس یکی از لوایحی که با هدف رفع محدودیت‌های واردات خودرو در چند روز گذشته به مجلس ارسال شده، به موضوع انتقال تکنولوژی در ازای واردات خودرو مربوط می‌شود.
  • حلقه مفقوده بین‌المللی‌سازی صنعت آی‌تی‌سی در ایران

    دنیای اقتصاد: هر چند اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران با فیلترینگ، کمبود تجهیزات و مهاجرت نیروی انسانی درگیر است، اما می‌توان تحریم‌ها و عدم حضور در مجامع بین‌المللی را بزرگ‌ترین چالش‌های این اکوسیستم دانست. در این شرایط، جمعی از فعالان و کارشناسان بخش خصوصی در نشست ماهانه کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی ایران فرصت‌ها و چالش‌های حضور صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در مجامع بین‌المللی را بررسی کردند. آنها ضمن تشریح فرصت‌هایی که تکنولوژی‌های صنعت فناوری اطلاعات به‌خصوص هوش مصنوعی برای اقتصادهای دنیا و کشورهای همسایه ایجاد کرده است، معتقدند کشورهایی که از هوش مصنوعی استفاده نکنند، از تمدن بشری عقب خواهند ماند. فعالان بخش خصوصی همچنین لازمه استفاده از فرصت‌های این صنعت را تعامل با دنیا، حمایت از بخش خصوصی، نظارت دولت بر اجرای خصوصی‌سازی و همزمان خروج از تصدی‌گری می‌دانند.
  • گذار به هفته کاری ۴ روزه با هوش مصنوعی

    مترجم: منا اختیاری
    طی چند قرن گذشته میزان زمانی که مردم در «محل کار» صرف می‏‏‌کنند، به شکل قابل‌توجهی تغییر کرده است. رابرت ویپلس، استاد اقتصاد دانشگاه ویک فرست، تاریخچه ساعت کار را در ایالات‌متحده بررسی کرده که نشان‏‏‌ می‏‏‌دهد ساعت کار به صورت تدریجی و از حالت «از صبح خروس‏‏‌خوان تا بوق سگ» (بیش از ۷۰ ساعت در هفته) به تصویب قانون استاندارد کار منصفانه در سال ۱۹۳۸ رسیده و در نهایت هفته کاری ۴۰ ساعته تصویب شده.
  • شمایل هنرمند مدرن ایران

    دنیای اقتصاد: در آستانه نود و یکمین زادروز داوود رشیدی، جمعی از سینماگران و دوستانش در حاشیه نمایشگاهی از عکس‌های شخصی و پوسترهای آثار این هنرمند به یاد او جمع شدند، از او سخن گفتند و یادش را گرامی داشتند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر