شماره روزنامه ۶۰۴۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۵ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۲۵

  • تست جهانی سکونت در تهران

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: نهاد مشاوره اقتصادی دانشکده اقتصاد دانشگاه آکسفورد با عنوان «آکسفورد اکونومیکس» در جدیدترین گزارش خود، ۱۰۰۰ شهر بزرگ یا نامدار از ۱۶۳ کشور را بر اساس شاخص «کیفیت زندگی» مورد سنجش قرار داده است که «درآمد خانوارها، هزینه مسکن، نابرابری اجتماعی، امید به زندگی و سرعت اینترنت» معیار سنجش شهرها در شاخص کیفیت زندگی قرار گرفتند. در این شاخص، شهرهای سوئیس و فرانسه بیشترین سهم را از لحاظ شاخص کیفیت زندگی در جهان به‏‏‌دست آوردند. د‌رمقابل آنچه در این سنجش شهری شاهد بودیم اینکه در بین شهرهای ریز و درشت جهان، «تهران» رتبه ۷۴۵ را در شاخص کیفیت زندگی کسب کرده است که در واقع این امر هشداری به سیاستگذاران شهری درباره اثر مخرب تورم مسکن و اقتصاد بر رفاه و رضایت شهروندان است.
  • پایان افسانه شکست‌ناپذیری مودی

    دنیای‌اقتصاد: ناگهان هاله شکست‌ناپذیری اطراف نارندرا مودی شکسته شد. در انتخاباتی که شعار حزب او نوید یک پیروزی قاطع را داده بود و مودی بارها خود را فرستاده خدا اعلام کرده بود، نتایج اعلام‌شده در روز سه‌شنبه به‌طور غیرمنتظره‌ای تامل‌برانگیز بود. «مجیب مشعل»، «هاری کومار» و دیگران در گزارش ۴ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، مودی، ۷۳ ساله، قرار است برای سومین دوره متوالی نخست‌وزیر شود؛ البته پس از اینکه کمیسیون انتخابات در اوایل روز چهارشنبه تایید نهایی را داد که احزاب تشکیل‌دهنده ائتلاف او مجموعا از اکثریت پارلمان عبور کرده‌اند. این شاهکاری است که تنها یک رهبر هندی دیگر به‌دست آورده و حزب او «بهاراتیا جاناتا» یا « B.J.P» به مراتب بیشتر از هر حزب دیگری کرسی‌ها را به‌دست آورده است.
  • خیز بیت‌کوین برای رکورد شکنی؟

    با انتشار گزارش pmi ایالات‌متحده و افزایش تمرکز سیاستگذاران بانک مرکزی در خصوص کاهش نرخ بهره در آینده‌ای نه چندان دور، دارایی‌های پرتقاضای بازارها از جمله فلز زرد و رمزارزها دور جدیدی از صعود را تجربه کردند. بر این اساس بیت‌کوین با رشد ۳.۶ درصدی بار دیگر حمایت کانال ۷۰ هزار دلاری را به دست آورد. طلای جهانی نیز حدود ۰.۷ واحد درصد تقویت شد و در بازه ۲۳۴۰ تا ۲۳۶۰ دلار در حال نوسان است. در حالی که پاول و سایر سیاستگذاران بر سر تغییر سیاست‌های پولی خود در جدال هستند، لاگارد نرخ بهره را در هفته پیش‌رو کاهش خواهد داد.
  • بازار سرد خودرو در ماه داغ

    دنیای اقتصاد: بازار خودروی کشور در حالی فروردین داغی را در قیمت پشت‌سر گذاشت که بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد بازدهی این بازار در نیمه خرداد افت کرده است. طبق محاسبات «دنیای اقتصاد»، میانگین قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در ۱۵ فروردین امسال یک‌میلیارد و ۱۲۴میلیون تومان بوده، اما در نیمه ماه جاری به یک‌میلیارد و ۵۱میلیون تومان رسیده است. با این حساب بازدهی بازار خودرو در میانه خرداد و نسبت به نیمه فروردین به طور میانگین حدود ۶.۵درصد افت کرده است. اینکه چرا بازدهی بازار خودرو در حدفاصل نیمه فروردین تا میانه خرداد افت کرده، بیش از هر مساله‌ای ریشه در افت انتظارات تورمی و کاهش قیمت ارز دارد.
  • چگونه تحول دیجیتال، محیط کارمان را تغییر خواهد داد؟

    پیمان شمس
    هر سازمانی که ارزش قابل‌توجهی داشته باشد، تلاش کرده فرهنگ، تکنولوژی و سیاست‌‌های خود را تغییر دهد تا نیازهای جدید کارکنان و مشتریان خود را منعکس کند. تغییرات نزدیک است، و یک مطالعه جدید از موسسه دلویت نشان می‌دهد که ۸۶‌درصد از مدیران معتقدند کارکنان نسبت به قبل به استقلال بیشتری نیاز دارند. به هر حال، تحول اصلی به فناوری مرتبط است: تنها ۵۶‌درصد از سازمان‌های پاسخ دهنده در بررسی دیجیتال PwC در سال ۲۰۲۲ آموزش خود را در زمینه ابزار و فرآیندهای جدید گسترش دادند. این شکاف بین پذیرش فناوری‌‌های جدید توسط سازمان‌ها و کارکنان، می‌تواند با تمرکز بر فرهنگ سازمانی و انجام تلاش‌‌های هماهنگ برای حفظ آن در طول تحول پر شود. عدم‌تمایل به رها کردن روش‌های فعلی، از تعریف و دستیابی به اهداف جدید که به رشد کارکنان و سازمان آنها کمک می‌کند، جلوگیری می‌کند.
  • تعیین تکلیف ممنوعیت واردات آی‌فون از شنبه

    دنیای اقتصاد: حواشی و جنجال‌های واردات آی‌فون در هفته‌های اخیر از زمان ابلاغ مصوبه هیات وزیران درباره اصلاح تعرفه واردات کالاها شروع شد و همچنان ادامه دارد. در حال حاضر، مشخص نیست که صرفا واردات آی‌فون ۱۴ و ۱۵ ممنوع است یا آی‌فون‌ ۱۳ هم مشمول این ممنوعیت شده است.
  • حاشیه و متن سیل ویرانگر مشهد

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: گرچه سیل مشهد در میان خبرها و اتفاقات روزهای پس از آن به حاشیه رفت اما نگرانی بابت تکرار فاجعه در این شهر و البته شهری مانند تهران پابرجاست. به‌ویژه آنکه علی بیت‌‌‌اللهی در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» از مسیرهایی که باعث وقوع سیل در پایتخت می‌‌‌شوند خبر داد و از مدیران شهری خواست تا در این باره چاره‌‌‌ای بیندیشند. رسیدن فصل تابستان و گرم هم دلیلی برای توقف بارش‌‌‌ها نیست به‌ویژه آنکه به یاد بیاوریم سیل امامزاده داوود همین دو سال پیش در مرداد ماه یعنی در اوج گرمای تابستان اتفاق افتاد. «دنیای‌اقتصاد» برای بررسی آنچه در مشهد اتفاق افتاده و وضعیت تهران سراغ «قاسم تقی‌‌‌زاده‌خامسی» رفت. او در دوران شهرداری غلامحسین کرباسچی یعنی در دوره سازندگی و دهه ۷۰ معاون خدمات شهری در تهران بود‌‌‌ و در نیمه‌‌‌های دهه ۹۰ برای یک دوره کوتاه شهردار مشهد شد. به علاوه خامسی در دوره حضور رضا اردکانیان به عنوان وزیر، پست معاونت امور آب و آبفای وزارت نیرو و ریاست هیات‌مدیره و مدیرعاملی شرکت مدیریت منابع آب ایران را بر عهده گرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر