شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۰۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۱۰۲

  • عراق پایگاه نفوذ ایران در خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی به میزبانی عراق از گروه‌های مقاومت پرداخت و نوشت: گروه‏‏‌های مورد حمایت ایران که زمانی دشمن محسوب می‏‏‌شدند، با استقبال گرم عراق مواجه می‏‏‌شوند. حماس و حوثی‌ها دفاتر خود را در بغداد افتتاح کرده‌اند که نشان‌دهنده روابط در حال تحول این دو گروه با عراق، در حالی است که تهران برای ایجاد یک بلوک قدرت منطقه‌ای تلاش می‌کند.
  • تیغ دولبه قیمت‌گذاری و ناترازی

    دنیای اقتصاد: شانزدهمین نشست از دوره دهم هیات‌نمایندگان اتاق ایران با حضور نمایندگان بخش‌خصوصی برگزار شد و سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان‌برنامه‏‏‏‌وبودجه به‌عنوان میهمان ویژه در این نشست حضور داشت. نمایندگان بخش‌خصوصی با حضور در شانزدهمین نشست از دوره دهم هیات‌نمایندگان اتاق ایران، به بحث و تبادل‏‏‏‌نظر در مورد مسائل روز اقتصاد کشور پرداختند. در ابتدای این نشست و در بخش سخنان پیش از دستور، علی‏‏‏‌محمد ابویی، عضو هیات‌نمایندگان اتاق ایران، با انتقاد از برخی رویه‏‏‏‌ها در اتاق، گفت: اتاق ایران باید مشکلات تولید و صادرات فعالان اقتصادی را به‌جد پیگیری‌ و از دولت مطالبه کند.
  • تصمیمات سال‌های اخیر در مورد تهران قابل دفاع نیست

    دنیای‌اقتصاد: وزیر راه و شهرسازی در نشست شنبه‌‌شب خود با گروهی از کارشناسان مسکن و شهرسازی، عملکرد سال‌های اخیر شهرداری تهران در حوزه «اداره شهر» را به شکل غیرمستقیم مورد نقد قرار داد. فرزانه صادق در این نشست اعلام کرد، «آنچه در چند سال اخیر در سیاستگذاری شهر تهران رخ داده است قابل دفاع نیست. موقعیت ویژه و چالش‌‌های شهر تهران ایجاب می‌کند که تصمیم‌‌سازی‌‌ها و تصمیم‌گیری‌‌ها در آن، در سطح کلان‌‌تری همچون هیات محترم وزیران انجام شود. ابر‌مشکلات پایتخت؛ صرفا در شهرداری تهران و کمیسیون‌‌های آن قابل حل نیست و نیازمند تصمیم‌‌های هیات وزیران و البته اجرای آنهاست.» به گزارش گروه شبکه‌‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، نقد غیرمستقیم وزیر راه و شهرسازی به تصمیمات و عملکرد شهرداری تهران به ماجرای «مصوبات کمیسیون ماده ۵» مربوط می‌شود.
  • درون صنعت لابی‌گری واشنگتن چه می‌گذرد؟

    ترجمه و تنظیم: جعفر خیرخواهان
    ماتیلد بومباردینی، استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا برکلی و کارشناس تجارت، بنگاه‌ها و به‌ویژه لابی‌گری است. او دو دهه‌گذشته را صرف بررسی لابی‏‏‌گرها کرده‌است و اینک برخی پژوهش‌های خود را برای کمک به درک صنعت لابی‌گری در واشنگتن به اشتراک می‌گذارد. درحالی‌که مقامات دولتی تلاش فراوان می‌کنند تا سیاست‌های اقتصادی بهتری تهیه شود، کار سیاستگذاران سخت‌تر می‌شود. صنایع و زنجیره‌های تامین پیچیده‏‏‌تر می‌شوند. از مقامات خواسته می‌شود سیاست‌های صنعتی، تعرفه‏‏‌ها، تنظیم‌گری‏‏‌ها و کنترل‏‏‌های صادراتی را اجرا کنند که همگی به اطلاعات بسیار دقیق نیاز دارند. اکنون انتقال اطلاعات صحیح به مقامات دولتی برای کمک به آنها در سیاستگذاری بیش از هر زمان دیگری حیاتی است و لابی‏‏‌گرها معمولا افرادی هستند که وظیفه انجام این ارتباط را بر‌عهده دارند. همزمان که لابی‌گری اهمیت بیشتری می‏‏‌یابد، به‌نظر می‌رسد عموم مردم کمتر در مورد آن می‌دانند و آنچه مردم در مورد لابی‏‏‌کردن می‌دانند، نمی‏‏‌پسندند. در این گفت‌وگو می‌خواهیم بدانیم لابی‏‏‌گرها چه می‌کنند؟ چگونه این کار را می‌کنند؟ چگونه لابی‌گری روی سازماندهی سیاسی بخش‌های اقتصاد واقعی تاثیر می‌گذارد؟ اینها چه تاثیری بر سیاست‌های واشنگتن ازجمله درباره تجارت دارند؟ چگونه می‌توان لابی‏‏‌گرها را پاسخگوتر دانست؟
  • واکنش مناسب به احساسات کارکنان

    نویسندگان: Christina Bradley، Lindy Greer مترجم: مریم مرادخانی
    فرض کنید از کنار میز کارمندتان رد می‏‏‏‌شوید که می‏‏‏‌بینید آرنج‏‏‏‌هایش را روی میز گذاشته و سرش را بین دست‏‏‏‌هایش گرفته. معلوم است استرس دارد. آیا چیزی می‏‏‏‌گویید؟ در چنین شرایطی چه باید گفت؟ برخورد سنجیده با احساسات منفی کارکنان، یک مهارت مهم رهبری سازمانی و در عین حال سخت است. وقتی نیروی کاری عصبانی، ناراحت یا افسرده است، دانستن اینکه چه بگویید یا نگویید می‏‏‏‌تواند تاثیر بسیاری در حال او، کیفیت رابطه‏‏‏‌تان با او و عملکرد تیمتان داشته باشد. ما طی تحقیقاتمان درباره احساسات در محیط کار و همکاری با طیف وسیعی از سازمان‏‏‏‌های بین‏‏‏‌المللی مثل اکسون موبیل، جنرال موتورز و پپسی به این سوال پاسخ دادیم که رهبران سازمانی چگونه باید به احساسات دیگران به گونه‏‏‏‌ای پاسخ دهند که سلامت آنها و فرهنگ و اثربخشی سازمان حفظ شود.
  • خسارت تولید اصفهان از خاموشی‌ها

    دنیای اقتصاد-اصفهان/نفیسه زمانی‌نژاد: توقف تولید، خرابی دستگاه‌‌‌ها و ابزار برقی، هدررفت مواد و محصول حین ساخت، اخلال در زنجیره‌‌‌های متصل تولیدی، نابسامانی و سردرگمی‌‌‌ در برنامه‌‌‌های کاری از چالش‌‌‌هایی است که قطعی‌‌‌های مکرر برق به‌‌‌ویژه خاموشی‌‌‌های بدون برنامه برای بخش صنعت به دنبال می‌‌‌آورد. موضوعی که جدا از تورم، تحریم و مشکلات اقتصادی، صنعت و تولید را به خود مشغول کرده است. به‌‌‌طوری که با هر قطعی برق در یک واحد صنعتی خساراتی سنگین وارد می‌‌‌آید که نتیجه نهایی آن چیزی جز افزایش نرخ کالای تولیدشده و بار مضاعف برای مصرف‌کننده نیست.
  • راهکار کارشناسی نجات بانک‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: در دومین روز از سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، نشست تخصصی با موضوع اصلاح، بازسازی و انحلال موسسات اعتباری برگزار شد. این میزگرد، با حضور جمعی از صاحب‌‌‌نظران و کارشناسان حوزه بانکی و مالی و با هدف بررسی جامع چالش‌‌‌های سیستم بانکی و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت موسسات اعتباری تشکیل شد. این میزگرد، به بررسی ضرورت اصلاحات، مراحل بازسازی و انحلال، تجربیات جهانی و چالش‌‌‌ها و راهکارهای پیش‌‌‌رو اختصاص داشت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر