شماره روزنامه ۶۱۷۵
|
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • نمایندگان مجلس در دستور کار قرار دادند‌

    اصلاحات بودجه روی میز تلفیق

    دنیای اقتصاد: روز گذشته و در نهمین روز از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس، موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق بودجه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت. بر این اساس نمایندگان مجلس با اصلاحات انجام شده در کمیسیون تلفیق بر روی لایحه بودجه موافقت کردند. بر این اساس و با رای نمایندگان تعرفه واردات خودروهای نو و کارکرده و تعرفه واردات تلفن همراه در سال آینده مشخص شد. از سوی دیگر نمایندگان با مصوبه‌ای مانع کسر از منبع یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای تامین همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شدند.
  • در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی بررسی شد؛

    تحلیل حساسیت سیاستگذاری سوختی

    از زمان حفر نخستین چاه نفت در ایران، همواره چالش‏‏‌هایی بین ملت و دولت بر سر این منابع خدادادی وجود داشته است. از جمله این چالش‏‏‌ها می‌توان به نوع مالکیت، قانون‌گذاری، چارچوب‏‏‌های قیمت‏‏‌گذاری، نحوه تخصیص و توزیع درآمدهای نفتی و... اشاره کرد. این چالش‏‏‌ها به مشکلی ختم شده‏‏‌اند که به آن «ناترازی انرژی» می‌گویند. «دنیای‏‏‌اقتصاد» در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی با موضوع «چالش بنزین و نفت»، این مساله را به بحث گذاشت. در این نشست که به میزبانی مرتضی کاظمی، اقتصاددان، برگزار شد، موضوع یادشده با حضور چند تن از کارشناسان و افراد دغدغه‏‏‌مند بررسی شد و ضمن مطرح شدن سوالات بسیار کلیدی در خصوص سیاستگذاری بخش انرژی، راهکارهای مختلفی برای برون‏‏‌رفت از این مشکل ارائه شد.
  • تنها ۴ درصد از مساحت‌ کشور در دسترس فعالیت‌های معدنی است؛

    معدن‌کاری در حصار زمین‌های ممنوعه

    ایران با داشتن ۸۰ نوع ماده معدنی شناخته‌شده، ۸۹ تیپ ماده معدنی و ۳۵ محیط کانه‌زایی، یکی از کشورهای غنی از نظر ذخایر معدنی است. این تنوع زمین‌شناسی، کشور ما را به کشوری با پتانسیل بالا برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن تبدیل کرده است. در سطح جهانی، ۱۱۲ نوع ماده معدنی و ۱۱۴ تیپ ماده معدنی شناسایی شده است که نشان می‌دهد ایران سهم قابل‌توجهی از این ذخایر را در اختیار دارد. اما این ظرفیت عظیم به دلیل محدودیت‌های گسترده در دسترسی به زمین بلااستفاده مانده است.
  • واکنش جولانی به حملات اخیر اسرائیل به سوریه؛

    جنگ بی جنگ

    از زمانی که اسد سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد، اسرائیل بارها دمشق و سایر نقاط سوریه را بمباران کرده است. تل‌آویو از خلأ قدرت در سوریه سوءاستفاده کرده و اهدافی را در سراسر این کشور بمباران کرده و مدعی است که هدفش دور نگه داشتن سلاح از دست نیروهای شورشی و تندروها است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، به محض اینکه روز یکشنبه مشخص شد که در سوریه تغییر رژیم وجود خواهد داشت، اسرائیل یک عملیات هوایی گسترده را آغاز کرد.
  • چالش‌ها و فرصت‌های رشد منطقه منا بررسی شد؛

    صلح؛ پیش‏‏‏‏‌نیاز توسعه اقتصادی

    اگرچه ادامه جنگ در غزه تاثیر بدی بر رشد اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا می‌گذارد؛ اما منطقه منا می‌تواند با تخصیص بهتر استعدادها در بازار کار، بهره‏‏‏‏‌برداری از موقعیت استراتژیک خود و ترویج نوآوری، رشد را افزایش دهد. مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارشی با عنوان «جنگ غزه و رشد اقتصادی در خاورمیانه و شمال آفریقا» منتشر کرد. در این گزارش آمده است: متوسط درآمد سرانه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) در ۵۰‌سال‌گذشته تنها ۶۲‌درصد افزایش ‏‏‏‏‌یافته‌است. در مقایسه، طی همین دوره، افزایش درآمد اقتصادهای نوظهور و درحال‏‏‏‏‌توسعه چهار‌برابر و اقتصادهای پیشرفته دو‌برابر بوده‌است. تنها تعداد کمی از اقتصادهای خاورمیانه و شمال آفریقا به استاندارد زندگی کشورهای ثروتمند نزدیک شده‌اند.
  • آیا سیستم تجاری جهانی می‌تواند در برابر دونالد ترامپ تاب بیاورد؟

    پایان محتمل سازمان تجارت جهانی

    آلن وی.ولف (Alan Wm.Wolff) یکی از اقتصاددانان برجسته و متخصصان شناخته‌شده در زمینه تجارت بین‌المللی است. او در توسعه و تقویت سیستم تجاری چندجانبه و سازمان تجارت جهانی نقش مهمی ایفا کرده است. چالش جدید و برجسته‌ای که سیستم تجاری جهانی با آن مواجه است، قصد رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده برای اعمال تعرفه‌های ۱۰ تا ۲۰درصدی بر تمام واردات است، به‌جز واردات از چین که مشمول تعرفه ۶۰درصدی خواهد شد. در حال حاضر، وزارتخانه‌های تجارت در تقریبا همه کشورهای جهان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه باید به این سیاست جدید ایالات متحده واکنش نشان دهند. آیا باید به آمریکا پیشنهادهایی داده شود تا از این تصمیم عقب‌نشینی کند؟ آیا باید با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه پاسخ داد؟
  • چرا گروه‏‏‌های موسیقی اصیل تمایلی به برگزاری کنسرت ندارند؟

    رقص هنر به ‌ساز بازار

    طرفداران بازار آزاد معتقدند که دست نامرئی بازار، به بهترین نحو منابع را تخصیص می‌دهد و هرگونه دخالت دولت در امور اقتصادی از جمله اقتصاد هنر به ناکارآمدی و فساد منجر خواهد شد. اگرچه تجربه نشان داده این دیدگاه، در اغلب موارد قابل دفاع است اما در برخی زمینه‏‏‌ها انگار باید راه دیگری درپیش گرفت. همان‏‏‌گونه که در کشورهای توسعه‏‏‌یافته نیز مشاهده می‌شود، بسیاری از عرصه‏‏‌های اجتماعی در عین ضرورت، از بازدهی مالی بالایی برخوردار نیستند و بخش خصوصی تمایلی به سرمایه‌گذاری در آنها نشان نمی‏‏‌دهد، در نتیجه، مردم دولت‏‏‌ها را موظف می‏‏‌دانند با ارائه خدمات به طور مستقیم یا حمایت از بخش خصوصی به صورت غیرمستقیم، نیازهای جامعه را در این زمینه‏‏‌ها برطرف کنند؛ به عنوان مثال موسیقی کلاسیک حتی در اروپا که مهد این‏‏‌گونه موسیقی است، در مقایسه با موسیقی پاپ از مخاطبان کمتری برخوردار است، از این رو انتظار می‌رود بنا بر اصل رقابت آزاد، در ظرف چند سال موسیقی کلاسیک به حاشیه رانده و سپس به خاطره‏‏‌ای دور مبدل شود، در حالی که می‏‏‌بینیم با حمایت‏‏‌های حساب‌شده دولتی، هم‏‏‌اکنون صدها ارکستر سمفونیک و مجلسی در اروپا فعالیت دارند.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • سخنگوی دولت به «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد

    آینده توافق ایران و چین

    دنیای‌اقتصاد: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود به حوادث اخیر سوریه واکنش نشان داد و با بیان اینکه تعیین سرنوشت سوریه، با مردم این کشور است، درخصوص بدهی این کشور به ایران گفت هزینه‌ها در سوریه با توجه به منافع ملی صورت گرفته است‌. او همچنین در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در مورد سفر اخیر معاون نخست‌وزیر چین به ایران و اینکه آیا در این سفر دو طرف به راهکار تازه‌ای برای پیشبرد قرارداد ۲۵ساله ایران و چین رسیده‌اند، گفت: ایران و چین هنوز به بخش‌های جزئی و اجرایی این قرارداد نرسیده‌اند و ما روی کلیات در حال گفت‌وگو هستیم. سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره ابهامات قانون عفاف و حجاب نیز گفت: دولت ملاحظاتی به عنوان مجری قانون دارد و در حال مذاکره است تا این ملاحظات مورد توجه قرار گیرد. مهاجرانی در ادامه اعلام کرد که موضوع کالابرگ الکترونیک تا دهک هفتم در حال بررسی است.
  • پاسخ «رسمی» به ماجرای یک پیامک؛

    ماموریت «کاتب» بازار املاک؛ آیا مالکان املاک بدون‏‏‌سند «اخطار» گرفتند؟

    صدور مبایعه نامه‌‌‌های دارای کد رهگیری در تنظیم قراردادهای اولیه خرید و فروش املاک در کشور به خط پایان رسید؛ در این شرایط املاک بر اساس نوع و زمان تنظیم سند با سه رویه برای تنظیم قرارداد مواجه هستند. ب
  • آیا فشار عرضه‌ها به شاخص‌کل بازار سهام اجازه رشد خواهد داد؟

    جدال در مرز حساس بورس

    بورس تهران طی روز سه‌شنبه با رشد ۱۲هزار‌واحدی به ۲میلیون و ۵۱۸هزار واحد رسید. بررسی‏‏‏‏‏‏‌ها حکایت از آن دارد که با وجود نزدیک‏‏‏‏‏‏‌شدن نماگر اصلی بورس به سقف ۲.۵میلیونی، فشار عرضه‌ها نیز افزایش یافته است. بازار بر سر عبور از سقف ۲میلیون و ۵۳۵هزار‌واحدی مردد است. جدال میان عرضه و تقاضا در این کانال، احتمالا وضعیت بورس را طی روزهای آینده معین خواهد کرد. در صورت پیروزی خریداران، شاخص‌کل بورس باقدرت از قله اردیبهشت سال‌قبل عبور خواهد کرد، اما غلبه‌فروشندگان، احتمالا یک اصلاح قیمتی را در پی خواهد داشت.
  • «دنیای‌اقتصاد» جزئیات افزایش عوارض آزادراه‏‏‏‏‌های دولتی‏‏‏‏‌ساز را در گفت‌وگو با معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل‏‏‏‏‌جاده‏‏‏‏‌ای بررسی می‌کند

    ماجرای فنر عوارض آزادراهی

    پس از گذشت حدود پنج سال، بنابر تصمیم شورای اقتصاد و ابلاغ سازمان‌برنامه و بودجه، نرخ عوارض پنج آزادراه دولتی به‌صورت چشمگیری در آبان ماه سال‌جاری افزایش پیدا کرد. این اقدام در حالی صورت‌گرفته که این افزایش عوارض همچنان ناکافی است و تنها می‌تواند نیمی از هزینه نگهداری آزادراه‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌را پوشش ‌‌‌‌‌دهد. به‌نظر می‌رسد سیاستگذار بخش حمل‌ونقل نیز در چند سال‌گذشته از همان مدلی که در سیاستگذاری اقتصاد کلان کشور به کرات پیاده می‌شود، در مورد عوارض آزادراهی نیز استفاده‌کرده و آن فشردن فنر قیمت به شکل دستوری و نادیده‌گرفتن واقعیت‌هایی است که باید در مورد بهای یک کالا یا خدمت مدنظر قرار گیرد.
  • شامخ آبان‌ماه با بهبود ملایم، ۵۱.۴ اعلام شد

    ترمز ارزی صادرات بنگاه‏‏‌ها

    اگرچه شامخ صنعت و اقتصاد در آبان‌ماه روند رو به بهبودی را نشان می‌دهد، اما نگرانی بنگاه‏‏‌ها نسبت به نرخ ارز، قوانین مخل صادرات، تقاضای ضعیف، محدودیت انرژی، گرانی‏‏‌ نهاده‏‏‌های تولید و... پابرجاست. از همین‌رو بسیاری از شرکت‌ها به دلیل پیش‌بینی قطعی برق و افزایش نرخ ارز و هزینه‏‏‌های بالای تامین نهاده‏‏‌های تولید، کاهش تولید در آذرماه را پیش‌بینی کرده‏‏‌اند. براساس این شاخص همچنین پیش‌بینی می‌شود طی ماه‏‏‌های آتی بسیاری از محصولات و خدمات با افزایش بیشتری در قیمت‌های فروش روبه‌رو باشند. نکته قابل‌توجه در شامخ آبان‌ماه، شاخص «میزان صادرات کالاها یا خدمات» است که کمترین مقدار سه‏‏‌ماهه خود را به ثبت رسانده است. به عقیده فعالان اقتصادی، تداوم سیاست‏‏‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی به دنبال فشارهای قیمتی موجود، باعث کاهش صادرات شده است.
  • روند صعودی متوقف شد؟

    چراغ قرمز بیت‌کوین

    بیت‌‌کوین، پرچمدار ارزهای دیجیتال و یکی از محبوب‌‌ترین دارایی‌‌های سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر، پس از رسیدن به اوج قیمت تاریخی به بالای ۱۰۰‌هزار دلار، در تاریخ ۱۰ دسامبر کاهش قابل‌توجهی به حدود ۹۴‌هزار دلار داشته و تا ساعت یک ظهر دیروز به قیمت ۹۷‌هزار دلار بازگشته است. آیا این کاهش قیمت تنها یک اصلاح کوتاه‌‌مدت بوده یا نشان‌‌دهنده تغییراتی عمیق‌‌تر در روند بازار است؟ «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش، به نقل از کوین تلگراف به بررسی دلایل این کاهش قیمتی و روند احتمالی آینده بیت‌کوین و بازار ارزهای دیجیتال پرداخته است.
  • نوآوری شرکت «بیلت ریواردز» برای بازار اجاره‌نشین‌ها چیست؟

    استارت آپ ویژه مستاجرها

    اجاره‌‌‌نشینی در کنار هزینه‌‌‌های بالای معیشت، به معضل بزرگی برای بسیاری از مردم دنیا تبدیل شده است. این مشکل به‌ویژه در شهرهای بزرگ که قیمت اجاره سربه فلک کشیده، بیشتر حس می‌شود. نبود حمایت‌‌‌‌‌‌های دولتی و اجتماعی، افزایش سالانه اجاره‌‌‌ها، تورم بالا و ناتوانی در پس‌‌‌انداز برای خرید خانه مستاجران را گرفتار چرخه پرداخت‌‌‌های بی‌‌‌پایان و بی‌‌‌ثمر می‌کند که امید رهایی از آن نیست.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • نمایندگان مجلس تصویب کردند

    شارژ بودجه عمران ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد: روز گذشته مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، مصوباتی برای کمک به حوزه راه و شهرسازی داشت. بر این اساس مجلس، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد که ۱۰ درصد از اراضی خود را برای اجرای طرح‌های مسکن اختصاص دهد. نمایندگان همچنین با مصوباتی ‌سازوکار اجرای طرح‌های مسکن‌های حمایتی و احیای بافت‌های فرسوده را مشخص کردند و علاوه بر این با رای مجلس تصویب شد که تسهیلات بانکی به برخی دستگاه‌ها برای احداث و نوسازی خوابگاه‌های دانشجویی ارائه شود.
  • باد مجددا به داد تهرانی‌‌‌ها رسید

    دنیای‌اقتصاد-گروه مسکن و شهری: هوای تهران پس از ۴ روز متوالی قرارگیری در وضعیت ناسالم، برای ساعاتی در ابتدای روز دوشنبه نوزدهم آذر ماه در وضعیت قابل قبول قرار گرفت. در حالی که تصمیمات دیرهنگام مدیران شهری نتوانست اثر مثبتی بر بهبود کیفیت هوای پایتخت برجای بگذارد؛ وزش باد از ساعات پایانی روز یکشنبه هجدهم آذر ماه و بروز بارش باران در ساعات ابتدایی روز دوشنبه و در ادامه بارش پراکنده برف باعث شد تا هوای پایتخت برای ساعاتی تمیز شود.
  • تراز تجاری بخش صنعت بیش از ۲۰ میلیارد دلار منفی است؛

    صنعت پشت دروازه‏‏‌های صادرات

    تراز تجاری بخش صنعت، به میزان بیش از ۲۰میلیارد دلار از لحاظ ارزشی منفی است. آمار هفت‌ماهه تجارت خارجی در سال ۱۴۰۳، بیانگر این است که بنگاه‌‌‌های صنعتی ایران همچنان در ابتدای راه صادرات هستند. در هفت‌ماهه امسال در حالی کشور ۴.۸میلیارد دلار صادرات صنعتی داشته که در همین بازه زمانی بیش از ۲۵میلیارد دلار واردات صنعتی به ثبت رسیده است.
  • تحولات ژئوپلیتیک در خاورمیانه و کاهش تقاضای نفت، تاثیرات متناقضی بر قیمت‌ها گذاشته‌اند؛

    توفان و سکون در بازار نفت

    در روزهای اخیر، قیمت نفت‌خام برنت افزایش قابل‌توجهی را تجربه‌کرد‌ و به حدود ۴.۷۱دلار برای هر بشکه رسید. این افزایش در حالی اتفاق‌افتاده که تحولات ژئوپلیتیک و اقتصادی پیچیده‌‌‌‌‌ای در حال رخ‌دادن هستند. در این نوشته، به بررسی عواملی که بر قیمت نفت تاثیر گذاشته‌اند پرداخته و روندهای آینده بازار نفت را تحلیل خواهیم کرد.
  • اثر معافیت‏‏‌های مالیاتی برای جلوگیری از مهاجرت نیروی کار؛

    مقابله اروپا با پدیده فرار مغزها

    فرار مغزها به کشورهای ثروتمندتر شمال اروپا مشکلی است که پرتغال و چند کشور دیگر در جنوب و مرکز اروپا با آن مواجه هستند. دلیلش هم مشخص است، نیروی کار از قانون آزادی جابه‏‏‌جایی درون این بلوک تجاری استفاده کرده و کشورهایی را برای کار انتخاب می‌کند که فرصت‏‏‌های بیشتری پیش رویش قرار دهد. «پدرو مونتیرو»، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی هوافضا در لیسبون تا همین اواخر قصد داشت پس از اتمام درسش مانند بسیاری از همسالانش برای یافتن شغلی با درآمد بالاتر و مزایای بیشتر به کشورهای ثروتمندتر اروپا مهاجرت کند. اما طرح معافیت مالیاتی دولت پرتغال برای نیروهای جوان – که در بعضی موارد به معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی هم می‌رسد - و طرح‏‏‌های کمکی مسکن او را به تجدید نظر واداشته است.
  • معرفی چهار اثر خواندنی در روزهای عجیب؛

    راویان رنج سوریه

    این روزها نگاه جهان به سمت سوریه است، جایی که دولت بشار اسد سقوط کرده و هر لحظه تصاویر و خبرهای عجیبی از آن مخابره می‌شود. سوریه نویسندگان و شاعران بزرگی دارد که برخی از آنها سال‌هاست در تبعید به سر می‌برند و برخی داخل کشور هستند. نکته مهم این است که نویسندگان و شاعران سوری آثار تاثیرگذاری درباره زندگی مردمان این سرزمین روایت کرده‌اند و راویان رنج مردم بوده‌اند. از سلیم برکات، آدونیس و نزار قبانی گرفته تا سعدالله وانوس، حنا مینه و الفت ایدیلبی چهره‌هایی هستند که با آثارشان شهرت جهانی پیدا کرده و تعداد زیادی از این کتاب‌ها در ایران هم ترجمه شده و در دسترس قرار دارند و با‌این‌حال چند اثر در ایران بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. در اینجا سه رمان مهم و خواندنی درباره سوریه را معرفی کرده‌ایم.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • نشست مجمع جهانی شهری ۶ توصیه برای دولت‏‏‌ها دارد؛ «همه چیز از خانه شروع می‌شود»

    مثلث تهدید شهرهای آینده

    دوازدهمین نشست مجمع جهانی شهری اخیرا زیر سایه سنگین «فقر مسکن» و «تخریب سیستماتیک شهرها»، برگزار شد و به کار خود پایان داد. گزارش «دنیای‌اقتصاد» از نتایج پنج‌روزه این گردهمایی که با حضور ۱۸۲ کشور برگزار شد، حاکی است: شهرهای آینده با سه تهدید «تامین مالی مسکن»، ‌‌‌ «عدم‌دسترسی امن به زمین مسکونی» و «آوارگی ناشی از جنگ‌‌‌های کنونی کشورها» روبه‌رو شده‌‌‌اند و برآیند آنها در صورت «بی‌‌‌توجهی سازمان‌های جهانی و دولت‌‌‌ها» می‌تواند به «تشدید فقر مسکن» و «بحران‌های اجتماعی و البته سیاسی» منجر شود.
  • سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهان تا سال‌۲۰۵۰ به ۲۶‌درصد خواهد رسید؛

    ایران؛ قطب هم‏‏‏‏‌افزایی صنعت گاز

    تهران روز گذشته میزبان بیست‌‏‏‏‏‌وششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‏‏‏‏‌ئی‏‏‏‏‌سی‏‏‏‏‌اف) بود. مراسم افتتاحیه این نشست با سخنرانی رئیس و دبیرکل این مجمع آغاز شد، سپس در ادامه وزرا درپشت درهای بسته به گفت‌وگو پرداختند. در این دوره محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران مقام رئیس و محمد حامل از الجزایر دبیرکلی مجمع را برعهده داشتند. در آیین افتتاح نشست، دبیرکل با اعلام اینکه از زمان تشکیلGECF، شاهد افزایش ۷۰‌درصدی تقاضای گاز طبیعی بوده‌ایم، افزود: مجمع کشورهای صادرکننده گاز دنبال تضمین آینده پررونق برای گاز طبیعی است. وی با بیان اینکه کشورهای صادرکننده گاز به‌دنبال تضمین یک آینده پررونق برای گاز طبیعی است، در عین حالی که خود را با چشم‏‏‏‏‌انداز متغیر جهانی متناسب‏‏‏‏‌سازی می‌کند، تاکید کرد: از زمان شکل‌گیری مجمع، شاهد افزایش چشمگیر ۷۰‌درصدی تقاضای گاز طبیعی بودیم. این درحالی است که با وجود همه‏‏‏‏‌گیری ویروس‌کرونا، در مقابل تحولات اقتصادی و بحران‌های ژئوپلیتیک از خود تاب‏‏‏‏‌آوری نشان‌داده‌است.
  • شکل مسافرت‏‏‌های ۲۰۲۵ چگونه است؟ معرفی ۷ شیوه

    مسیر مهم‌تر از مقصد

    در سال ۲۰۲۵، مسافران کتاب قوانین سفر را از پنجره هواپیما بیرون می‌‌‌اندازند و انتظارات سنتی در مورد سن، جنسیت و اینکه یک تعطیلات معمولی باید چگونه باشد را رد می‌کنند، چرا که مسیر مهم‌تر از مقصد است. با وجود هنجارهای رایج در سال ۲۰۲۴، تمرکز فزاینده‌‌‌ای بر رشد شخصی و تجربیات معنادار خواهد بود. از نوجوانانی که به دنبال ماجراجویی‌‌‌های هیجان‌‌‌انگیز می‌‌‌روند تا افرادی که سفرهای ضدمصرف‌‌‌گرایی را در اولویت قرار می‌دهند، در واقع سفر بیشتر به سمت خودشناسی و ارتباطات عمیق پیش می‌رود.
  • طرح «ذخیره ملی ارز دیجیتال» در آمریکا چه تاثیری بر بازار جهانی دارد؟

    آینده بیت‌کوین با طرح ترامپ

    طرح رئیس‌‌‌جمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، برای ایجاد یک ذخیره ملی بیت‌کوین نگرانی‌های بسیاری را در بین مقامات اقتصادی، کارشناسان مالی و تحلیلگران حوزه ارزهای دیجیتال به‌‌‌وجود آورده است. در حالی که طرفداران این طرح معتقدند که می‌تواند به نفع صنعت کریپتو و حامیان ترامپ باشد، بسیاری از متخصصان اقتصادی، این طرح را ریسک‌‌‌زا و «توافقی بد» می‌‌‌دانند.
  • زمان قدردانی از کارکنان به اندازه خود قدردانی مهم است؛

    تشکر پیشاپیش، می‏‏‌تواند جادو کند

    این سناریو را فرض کنید: شرکت شما در پاسخ به فشارهای مالی، چند دور کوچک‌‌‌سازی را پشت سر گذاشته. در هر دور، تعداد زیادی از کارکنان شما تحت‌تاثیر قرار گرفته‌‌‌اند. روحیه اعضا به بدترین حالت رسیده و کاملا مشخص است که آستانه تحمل همه پایین آمده. در آخرین دور، شما وظیفه دارید عذر نیمی از کارکنان تیمتان را بخواهید، از جمله یکی از کارکنان که اخیرا برای اولین بار خانه خریده و یکی دیگر که در مرخصی زایمان است. شب قبل از اجرای این تصمیم، به گفت‌‌‌وگوهای فردایتان با آنها فکر می‌‌‌کنید و هجوم احساسات منفی، خواب را از چشمانتان ربوده. دائم در تختتان غلت می‌‌‌زنید.
  • مراسم زادروز کارگردان فقید در موزه سینما برگزار شد

    میراث ماندگار مهرجویی

    مراسم زادروز زنده‌یاد داریوش مهرجویی، کارگردان فقید سینمای ایران، در موزه سینما برگزار شد. در این برنامه دومین پادکست رادیو موزه سینما توسط مژگان اصغری و رضا آفتابی اجرا شد و فرازهایی از زندگی شخصی و حرفه‌ای مهرجویی در حوزه هنر، ادبیات و فلسفه مورد بررسی قرار گرفت. در بخش بعدی مراسم مهرداد غفارزاده، نویسنده و فیلم‌ساز، با علیرضا زرین‌دست، فیلم‌بردار پیشکسوت سینمای ایران، درباره تجربه همکاری و همچنین ویژگی‌های سینمای داریوش مهرجویی به گفت‌وگو نشست. علیرضا زرین‌دست گفت: داریوش مهرجویی دارای نگاهی بسیار گسترده بود و این موضوع تنها محدود به یک زاویه نبود، چراکه او ابعاد مختلف زندگی را رصد کرده و آن را در آثار خود منعکس می‌کرد. به خاطر دارم زمانی که او فیلم‌نامه «پری» را در اختیار من قرار داد، نکاتی را در آن کشف کردم و به مهرجویی اعلام کردم که این نکات می‌تواند به شکل برجسته‌تری وارد جهان فیلم شود. او با این ایده موافقت کرد و به من گفت برای انجام ایده‌های مطرح شده نیاز دارد تا در حدود پانزده روز آغاز فیلم‌برداری «پری» با تاخیر همراه شود. او افزود: زمانی که این فیلم ساخته شد، نسبت به آنچه در فیلم‌نامه وجود داشت با اثر بهتری مواجه شدیم. در فیلم‌سازی روند به این صورت است که در ابتدا باید یک فیلم را هدایت کرد و در ادامه شرایط به‌گونه‌ای تغییر می‌کند که فیلم هدایت شما را بر عهده می‌گیرد.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • دستگاه قضا پای کار حمایت از تولید

    غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه روزگذشته به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران رفت و به پرسش‌های دانشجویان پاسخ داد. او درسخنانش در بین دانشجویان برلزوم برگزاری علنی دادگاه‌ها تاکید کرد و گفت که احکام قضایی دانه‌درشت‌ها تاکنون به صورت کامل اجرایی شده است. وی همچنین از رشد اقدامات قوه قضائیه برای رفع موانع تولید خبر داد.
  • دفاع تمام‌قد مجلس از بازنشستگان

    روز گذشته نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه۱۴۰۴، سازوکار اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال آینده را مشخص کردند. بر اساس بند(خ) تبصره ۱ کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر (۱۰) واحد، صرف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد موضوع جزو ۱ بند (ر) ماده۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه می‌شود.
  • پایش بخش حقیقی اقتصاد در آبان‌ماه ۱۴۰۳ نشان داد؛

    سایه رکود بر تولید و فروش صنعتی

    شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی که اولین ماه پاییزی امسال را با افزایش آغاز کرده بودند، در آبان‌ماه روندی کاهشی را ثبت کرد. به نظر می‌رسد مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه، ناترازی انرژی و تامین ارز همچنان مانع اصلی رشد تولید صنعتی هستند. در حلقه‌‌‌های ابتدایی زنجیره نسبت به انتهای زنجیره تولید و فروش محصولات وضعیت بهتری دارند، در حالی که برای توسعه صنعتی باید محصولات نهایی از نظر وضعیت تولید و فروش در مرتبه بهتری باشند. طی‌‌‌ سه‌‌‌ماه‌‌‌ منتهی‌‌‌ به‌‌‌ آبان‌ماه سال ١٤٠٣، رشد میانگین‌‌‌ متحرک سه‌‌‌ماهه‌‌‌ شاخص‌‌‌ تولید افزایش‌‌‌ ۰.۷درصدی‌‌‌ و شاخص‌‌‌ فروش آن افزایش‌‌‌ ۵.۵درصدی‌‌‌ را نشان می‌دهد. با این حال شاخص تولید و فروش شرکت‎های صنعتی بورسی نسبت به ماه قبل روندی کاهشی را در پیش گرفته است.