دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی:
متوسط اجارهبها در کشور مطابق دادههای رسمی مرکز آمار ایران، در مهر ماه امسال نسبت به دوره مشابه در سال قبل ۴۱درصد زیاد شد؛ این در حالی بود که میزان افزایش تورم اجاره در بازه سالانه نیز افزایشی ۴۱.۸درصدی را به ثبت رساند. در حالی تورم اجاره در مهر امسال ۴۱درصد شد که تورم عمومی ۳۱.۶ درصد بود و بنابراین انتظار میرفت که تورم اجاره خود را با سطح تورم عمومی تطبیق دهد. علیرضا سلامی اقتصاددان در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» یکی از دلایل عدم کاهش اجارهبها مطابق با افت نرخ تورم عمومی را کاهش عرضه خانه اجارهای به دلیل سیاستگذاری نادرست در بازار اجاره و تضعیف بخش ساختوساز میداند. در عین حال بررسیهای میدانی «دنیای اقتصاد» از آن حکایت دارد که تورم بالای اجاره در تهران و سایر کلانشهرها بخشی از مستاجرها را به کوچ اجباری به محلههای غیر دلخواه سوق داده و این موضوع به کاهش کیفیت زندگی مستاجران دامن زده است.
غلامرضا سلامی اقتصاددان در گفتوگو با دنیای اقتصاد در خصوص دلایل فروکش نکردن تورم اجاره در کشور بهرغم افت تورم عمومی گفت: وضع قوانین دستوری در بازار اجارهبها با کاهش عرضه، تضعیف ساختوساز در پی سیاستهای نادرست سیاستگذار و فاصله زمانی میان اثرپذیری بازار اجاره از تورم عمومی از دلایل فروکش نکردن اجارهبها در کشور طی ماههای اخیر بوده است.
موضوع تغییر ساز و کار «انتخاب شهردار» این روزها داغ شده است. وزیر کشور اعلام کرده در حال تدوین ساز و کاری هستیم که یا مردم شهرداران را انتخاب کنند یا شورای شهر نتواند به راحتی شهردار منتخب خود را عزل کند. هرچند خروج مستقیم اسم شهردار از صندوق رای همچون الگویی که در شهرهای توسعهیافته پیاده میشود، وسوسهبرانگیز است اما مخالفان این ایده نیز در دفاع از نظر خود استدلالهایی را مطرح میکنند. پاشنه آشیل انتخاب مستقیم شهردار با رای مردم، تکلیف نامعلوم شهر پس از استیضاح احتمالی شهردار توسط شورای شهر است.