شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار مسکن و عمران - روزنامه شماره ۵۸۹۲

  • مسکن ملی البرز نصف تقاضا

    یک مقام مسوول در طرح خانه‌‌‌سازی دولتی در استان البرز، خبر داد که مسکن ملی پیش‌بینی‌شده برای این استان نصف تقاضاست. در خبری که روز گذشته «ایسنا» منتشر کرد، رئیس ستاد نهضت ملی مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان البرز گفت: در طرح نهضت ملی مسکن استان البرز،‌‌‌ ۱۰۰‌هزار واحد مسکونی پیش‌بینی شده بود، اما تاکنون ۲۵۰‌هزار درخواست از سوی متقاضیان در سامانه ثبت شده است. به گفته امیر ردایی، از ثبت‌نام‌‌‌های انجام‌شده، ۱۶۸‌هزار نفر واجد شرایط اولیه بودند.
  • قیمت بلیت متروی پرند اعلام شد

    اعضای شورای شهر تهران دیروز قیمت بلیت متروی پرند را تصویب کردند. به گزارش «ایسنا» و براساس مصوبه شورا، قیمت بلیت متروی پرند بین ۱۳ تا ۱۵‌هزار تومان تعیین شد. در این گزارش آمده است: قیمت بلیت متروی تهران به پرند به ازای هر سفر برای مسافران دارای کارت‌‌‌های بلیت مبلغ ۱۳۶۵۰ تومان و برای مسافران دارای بلیت تک‌سفره معادل ۱۵‌هزار تومان تعیین می‌شود و شهرداری تهران مکلف است تا پایان سال‌جاری نسبت به انعقاد قرارداد با دولت در زمینه رفع نواقص خط، تعیین هزینه نگهداشت، خدمات و ما‌به‌التفاوت بلیت اقدام و جهت دریافت آن پیگیری‌‌‌های لازم را انجام دهد.
  • کسری بودجه شهرداری تهران

    خزانه‌دار شورای شهر تهران از کسری بودجه پایتخت در ۷‌ماه اول سال جاری خبر داد. به گزارش ایسنا، حبیب کاشانی، دیروز اعلام کرد: بودجه مصوب شهرداری در سال جاری ۷۵ هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان است که باید ۴۴هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان وصول می‌شد و ۳۹هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان وصول شد که درصد تحقق ۸۷ درصد بوده است.
  • اما و اگر «مازوت‏‏‌سوزی»

    رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه سوزاندن مازوت با توجه به نزدیکی البرز به تهران می‌‌‌تواند در آلایندگی تهران تاثیرگذار باشد، گفت: امیدواریم امسال در نیروگاه البرز مازوت سوزانده نشود. به گزارش «ایسنا»، مهدی چمران دیروز گفت: در جلسه گذشته، رئیس کمیسیون محیط زیست شورا تذکری در مورد سوخت نیروگاه‌‌‌ها و استفاده از مازوت ارائه کردند؛ اما پس از آن دستگاه‌‌‌های مرتبط اعلام کردند که مازوت سوزانده نمی‌‌‌شود اما در استان‌‌‌های دیگر به جز تهران در هنگام کمبود سوخت مازوت می‌‌‌سوزانند.
  • خط‌تولید خانه خالی

    فرید قدیری قهدریجانی
    دنیای‌اقتصاد: حومه تهران که بیش‌از دو دهه است به کانون «تخصیص زمین مجانی (۹۹ساله) برای ساخت مسکن حمایتی» شهرت پیدا کرده، در حال حاضر با دو پدیده تامل‌برانگیز روبه‌رو است؛ تب اجاره‌بها از یکسو و انجماد حجم قابل توجهی آپارتمان از سوی دیگر. طی دوره‌های گذشته بخش سنگینی از بودجه کشور و همچنین منابع ملی غیرقابل جایگزین (اراضی) به اضافه تسهیلات بانکی ارزان قیمت، برای ساخت مسکن در پرند و پردیس صرف شد به این امید که خانه‌های دولتی‌ساز به «واجدین شرایط خانه اول» یا همان «کم‌درآمدهای فاقد مسکن»، تخصیص پیدا کند. این اتفاق یعنی واگذاری به مشمولان، در ابتدا رخ داد؛ اما خیلی زود بخشی از آنها، «مالکان موقت» شدند و خانه‌ها در نهایت به «چند خانه‌ای‌ها» رسید. آمار خانه‌های خالی از سکنه در حومه پایتخت -که نرخ آن حداقل دو برابر نرخ متعارف خانه‌خالی در یک منطقه شهری است- و همچنین جهش شدیدتر قیمت مسکن در حومه نسبت به مرکز نشان می‌دهد، اقدام مشترک دولت‌ها برای «تامین مسکن ارزان» به هدف اصابت نکرده است. این انحراف در تخصیص درست منابع، چهار علت دارد که از جمله آنها، «حرکت افراد دارای سرمایه به پناهگاه ملکی در دوره اخیر» و «هزینه صفر منجمد گذاشتن خانه» است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر