گروه مسکن: معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری تهران سه جز اصلی لایحه بودجه سال 95 را تشریح کرد. منابع و درآمدها، هزینه‌های عمرانی و جاری و بدهی به پیمانکاران و مالکان املاک معارض سه محور اصلی بود که روز گذشته ناصر امانی معاون شهردار تهران در جریان نشست خبری به توضیح آن پرداخت.

به گزارش «دنیای اقتصاد» منابع درآمدی پیش بینی شده در لایحه بودجه ۹۵ در ۹ محور تنظیم شده است که در مجموع منابع و درآمدهای بودجه سال آینده شهر تهران را به رقم ۱۸ هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان می‌رساند. امانی در توضیح سرفصل‌های درآمدی پیش‌بینی شده برای بودجه سال آینده با ابراز امیدواری درخصوص رونق ساخت‌وساز در سال ۹۵ گفت: با توجه به اینکه پیش‌بینی‌ها از رونق ساخت وساز در سال آینده حکایت دارد، برآورد درآمدی شهرداری تهران برای کسب درآمد از محل عوارض صدور پروانه ساختمانی برای سال ۹۵ رقمی بالغ بر ۹ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان است که در مقایسه با سال جاری حدود ۶ درصد رشد داشته است. این ردیف درآمدی برای سال ۹۴ در حدود ۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود. او ادامه داد: سایر سرفصل‌های درآمدی شهرداری تهران نیز شامل پیش‌بینی فروش املاک معادل هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، ردیف مشارکت در پروژه‌های شهری معادل یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، مالیات بر ارزش افزوده معادل ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، بخش وام معادل ۷۰۰ میلیارد تومان است. معاون شهردار تهران با بیان اینکه چهار سرفصل درآمدی دیگر نیز مشتمل بر وصول مطالبات، مجتمع‌های ایستگاهی، مطالبات از دستگاه‌های دولتی و ماده ۱۰۰ و سایر درآمدها خواهد بود، اظهار کرد: از محل وصول مطالبات رقمی معادل ۵۹۲ میلیارد تومان، مجتمع‌های ایستگاهی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان، مطالبات از دستگاه‌های دولتی و کمیسیون ماده ۱۰۰ معادل ۷۸میلیارد تومان و سایر درآمدها رقمی معادل ۶۳۳ میلیارد پیش بینی شده است.

امانی با اشاره به رشد ۱۰ درصدی درآمدهای پایدار شهرداری تهران نسبت به سال قبل نیز گفت: این میزان از ۴ هزار میلیارد تومان به ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است که ۵/ ۲۳ درصد از رقم کل بودجه را به خود اختصاص می‌دهد. به گفته وی اعتبارات هزینه‌ای پیش‌ بینی شده برای بودجه سال آینده نیز رقمی معادل ۵ هزار و ۷۶۳ میلیارد تومان است. او اضافه کرد: اعتبارات عمرانی شهر تهران نیز در دو بخش خلاصه می‌شود. بخش نخست به اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با رقمی معادل ۹ هزار و ۱۴۹ میلیارد تومان و بخش دوم شامل اعتبارات تملک دارایی‌های مالی است که بالغ بر ۳هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است. معاون شهردار تهران در پاسخ به این سوال که برای پرداخت بدهی شهرداری به پیمانکاران در سال آینده چه برنامه‌ریزی شده است؟، گفت: برای سال آینده ۸۶۰ میلیارد تومان بابت پرداخت بدهی پیمانکاران، ۵۰ میلیارد تومان بابت پرداخت دیون بلامحل و ۷۰۰میلیارد تومان بابت بدهی مالکان املاک معارض در نظر گرفته شده است. او تاکید کرد: این موضوع را اضافه می‌کنم که بدهی شهرداری به پیمانکاران شناور است و رقم آن مشخص نیست.