شورای شهرتهران دستور توقف انبوهسازی در منطقه ۲۲ را صادر کرد
فرصتسوزی در قطب گردشگری پایتخت
گروه مسکن، نورا حسینی: روز گذشته گزارشی در صحن علنی شورای شهر تهران ارائه شد که نشان میداد در ۱۵ سالی که از تاسیس منطقه ۲۲ گذشته است، فعالیتهای اجرایی کاملا بر خلاف جهت برنامه مصوب منطقه ۲۲ بوده است و در این سالها مجوزهایی که از سوی شهرداری در این منطقه صادر شده با اهداف تاسیس این منطقه همخوانی نداشته است.
به گزارش «دنیای اقتصاد» ایجاد منطقه 22 در سال 76 مطرح و در سال 78 تصویب شد و در سال 79 شهرداری منطقه 22 تاسیس شد، این منطقه 6 هزار هکتار محدوده شهری و 18 هزار هکتار حریم شهری و 10 درصد مساحت شهر تهران را تشکیل داده است. بر اساس پیشبینیها قرار بود 16 درصد منطقه را بافت مسکونی و 84 درصد آن را سطوح خدماتی و رفاهی و تفریحی و فرهنگی و آموزشی و گردشگری تشکیل دهد. این منطقه بر اساس طرح تفصیلی باید قطب گردشگری تهران باشد تا نیازهای رفاهی گردشگری و تفریحی شهر تهران را برطرف کند، بر همین اساس پروژههای بسیاری از جمله آبشار تهران، دریاچه خلیجفارس، شهربازی هزار و یک شهر در این منطقه طراحی شد اما وضع موجود این منطقه که 10 درصد مساحت تهران را شامل میشود، نشان میدهد تاکنون نزدیک به نیم میلیون نفر در برجهای مسکونی این منطقه مستقر شدهاند. همچنین انبوه مجتمعهای تجاری در حال ساخت نشان میدهد که فرصت تفریح و گردشگری در این منطقه که قرار بود برای کل شهر تهران کاربری داشته باشد از دست رفته است. بر اساس گزارش شورای شهر تهران یک پنجم ساختوسازهای شهر تهران در این منطقه در حال انجام است و استقرار مجتمعهای مسکونی و تجاری فراوان هیچ چشمانداز خوبی برای آینده این منطقه باقی نگذاشته است اما آنچه موضوع را نگرانکنندهتر میکند بحث حملونقل عمومی است که باید از هماکنون حوزه معاونت حملونقل و ترافیک چارهای براین موضوع بیندیشد.
یکی از مشکلات اصلی غربیترین منطقه پایتخت عمل نکردن شرکتهای انبوهساز به تعهداتشان نسبت به مسائل رفاهی شهروندان است. مشکلاتی همچون نبود سند، افت فشار آب، نداشتن شبکه فاضلاب، فرسودگی، نبود روشنایی معابر و همچنین آب شرب منطقه۲۲ از استانداردهای لازم برای مصارف شهروندان برخوردار نیست به طوری که بیشترین مصرف آب معدنی در تهران را شهروندان منطقه ۲۲ دارند. بر اساس بررسیهای شورای شهر تهران، پیشبینی جمعیت بالای ۵۰۰ هزار نفری در آینده با بعد مسافت و انجام پروژههای بزرگی مانند هزار و یک شهر و قرار گرفتن در مسیر تردد تهران - کرج حضور بزرگراههای متعدد در منطقه در صورت نبود مترو در منطقه، معضلات خودروهای تکسرنشین و ناوگان حملونقل جادهای اضافه خواهد شد که سبب افزایش ترافیک و آلودگی هوا و هزینه بالا در اتلاف وقت مردم میشود تا مزیت منطقه برای زیست بهتر شهری و زندگی سالم را زیر سوال میبرد. پروژههای گردشگری منطقه مانند دریاچه خلیجفارس به دلیل کمبود پارکینگ ساکنان منطقه را دچار مشکل زیادی کرده است تا آنجا که برخی از ساکنان این منطقه برای خروج از منازلشان دچار مشکل میشوند.
اتمام پروژههای نیمهتمام منطقه مانند پل ورودی شهید خرازی به اردستانی و زیرگذر آزادشهر، پیگیری شبکه آب و فاضلاب در منطقه، پیگیری آموزش و پرورش مستقل و فقر بیش از حد مدارس، توجه به حملونقل عمومی منظم و منسجم، راهاندازی قطار سبک شهری، جلوگیری از خشک شدن باغات کوهک و وردآورد، جلوگیری از تراکم مراکز تجاری بیش از حد در منطقه و ادامه خط 6 مترو از منطقه 5 شهرک نفت به منطقه 22، هشت مساله اصلی غربیترین منطقه تهران است. در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران به خطری دیگری که این منطقه را تهدید میکند نیز اشاره شد. پروانههای ساختمانی که پیش از این صادر شدهاند اما هنوز سازندگان اقدام به ساخت آن نکردهاند. علیرضا دبیر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به محدود شدن دید دریاچه شهدای خلیج فارس هم بهعنوان یکی دیگر از مشکلات این منطقه اشاره کرد و گفت: در مقابل دریاچه خلیجفارس شیب ساختوساز رعایت نشده، بنابراین این دریاچه هیچ دیدی برای ساختمانهای اطراف آن ندارد در حالی که باید ساختمانهای بلند در انتها و ساختمانها کوتاهتر در حاشیه دریاچه ساخته میشد. وی با اشاره به زمینهایی که پروانه ساخت دریافت کرده و عوارض خود را پرداخت کردهاند، گفت: این ساختمانها خطر آینده منطقه ۲۲ است. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران برای جلوگیری از وضعیت پیشآمده برای این منطقه و احیای بافت گردشگری در این جلسه درخواست کرد که انبوهسازی جدید را متوقف و در پروانههای مسکونی و تجاری که صادر شده اما هنوز اقدام به ساختوساز نکردهاند تجدیدنظر کنند.
او با بیان اینکه منطقه ۲۲ برای شرایطی که در حال حاضر دارد، پیشبینی نشده بود، گفت: قرار بود این منطقه کمبود سرانههای خدمات شهری و مراکز تفریحی شهر را برطرف کند، اما در حال حاضر چندین هزار واحد تجاری در این منطقه ساخته شده که بسیار خطرناک است. وی با بیان اینکه باید تمامی ساختوسازها در منطقه ۲۲ متوقف شود، حتی ساختوسازهایی که از پیش پروانه ساختشان صادر شده، گفت: باید منطقه ۲۲ بر اساس طرح تفصیلی جدید ساخته شود. چمران ادامه داد: در حال حاضر بیشتر ساختوسازهای این منطقه را مسکونی و تجاری تشکیل میدهد که باید در آن تجدیدنظر شود. رئیس شورای شهر تهران افزود: اعضای شورای شهر تهران نکات مورد نظر خود را به هیات رئیسه ارائه کنند تا در این زمان که کمیسیون ماده ۵ در حال تصویب بازنگری تغییرات طرح تفصیلی است، این موارد نیز مورد بررسی قرار بگیرد. وی تاکید کرد: برجسازانی که ۴۰۰ واحد مسکونی میسازند باید به فکر فراهم کردن سرانههای خدماتی و آموزشی نیز باشند و شهرداری نباید تا زمان تامین این سرانهها، به آنها پایان کار بدهد. پیش از این شورایعالی شهرسازی و معماری پس از اطلاع از این که تهران از سمت غرب و منطقه ۲۲ در حال نزدیک شدن به شهر کرج است و فاصله حریم تهران و کرج در عمل در حال حذف شدن است دستور توقف برجسازی در این منطقه را داد تا طرح تفصیلی ویژهای برای این منطقه تدوین شود که این مصوبه شورای عالی شهرسازی به استانداری تهران، شورای شهر و شهرداری تهران ابلاغ شده بود. اما گزارش دیروز شورای شهر ظاهرا نشان میدهد به این مصوبه کمتوجهی شده است.
ارسال نظر