گروه مسکن: «حق کمیسیون» یکی از موضوعات پر چالش میان معامله‌گران و مشاوران املاک است. براساس تجربه طرفین معامله هر چه قدرت چانه‌زنی‌شان بیشتر باشد کمتر حق کمیسیون پرداخت می‌کنند و برخی از معامله‌گران نیز به دلیل ناآشنایی بیش از تعرفه موجود حق کمیسیون می‌پردازند.


مبنای کارمزد بنگاه‌های املاک چیست؟

براساس مصوبه ٧/ ٤/ ٧٩ وزارت صنعت، معدن و تجارت، کارمزد بنگاه‌های املاک قانونمند شد. این مصوبه اجازه دریافت هر نوع کارمزد سلیقه‌ای را از بنگاهداران سلب و برای آنها فرمولی تعیین کرد تا بر مبنای آن کارمزد خود را محاسبه کنند. این فرمول برای اجاره و خرید و فروش مسکن متفاوت است هر استان و شهرستان نرخ خاص خود را دارد که در پایگاه اینترنتی اتحادیه مشاوران املاک همان شهرستان آمده است.


این فرمول برای تهران به این صورت است که برای معاملات املاک تا ٣٠‌میلیون‌تومان، از هر طرف معامله نیم‌درصد ارزش ملک، برای معاملات املاک بیشتر از ٣٠‌میلیون تا ٥٠‌میلیون‌تومان: نیم‌درصد برای ٣٠‌میلیون تومان اول به اضافه ٧٥ صدم ‌درصد برای مازاد آن. یعنی اگر شما خانه‌ای خریدید که ٣١‌میلیون‌تومان قیمت داشت، برای ٣٠‌میلیون آن نیم‌درصد به اضافه ٧٥ صدم‌ درصد یک‌میلیون‌تومان باقیمانده، باید حق کمیسیون بدهید. برای معاملات املاک بیشتر از ٥٠‌میلیون تا ١٠٠‌میلیون‌تومان: برای ٣٠‌میلیون اول نیم‌درصد به اضافه ٧٥صدم‌درصد مازاد آن تا ٥٠‌میلیون تومان و همچنین نیم ‌درصد برای مازاد ۵۰ میلیون تومان. با این حساب فرمول حق‌کمیسیون برای یک خانه ٥١‌میلیون‌تومانی به این شکل است: نیم‌درصد برای ٣٠‌میلیون اول+ ۷۵/ ۰‌درصد برای ٢٠‌میلیون آن+ ۵/ ۰ برای یک‌میلیون‌تومان باقیمانده.


همچنین برای معاملات املاک بیش از ١٠٠‌میلیون‌تومان: برای ١٠٠‌میلیون‌تومان آن طبق بند‌های ١ و ٢ و ٣ و برای مازاد آن میزان 25/ 0 ‌درصد به‌عنوان کارمزد از هر طرف معامله گرفته می‌شود.

قیمت آپارتمان­‌های فروش رفته در نیمه مرداد