واکنش عضو شورای شهر به اظهارات شهردار تهران: صدور مجوز طبقات اضافه متوقف نشد
تغییر شکل «فروش تراکم» در تهران
گروه مسکن: شهردار تهران در واکنش به انتقاد برخی کارشناسان در خصوص ادامه داشتن پدیده مخرب «فروش تراکم» از سوی مدیریت شهری گفت: بروید از رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر سوال کنید که آیا آنچه بهعنوان تراکم فروشی شهرت پیدا کرده اصلا در شهر وجود دارد؟ بنده به شما میگویم، خیر! این در حالی است که افراد بسیاری هستند که حاضرند صدها میلیارد تومان برای دریافت تراکم به شهرداری بپردازند، اما تراکم فروشی در شهر تهران دیگر وجود ندارد. محمدباقر قالیباف شهردار تهران تاکید کرد: بازهم نمیگویم تخلفی صورت نمی گیرد اما به جرأت میگویم امروز با حجم بالای صدور پروانه ساختمانی شاید در ۵ درصد پروانههای صادر شده تخلف صورت گیرد.
گروه مسکن: شهردار تهران در واکنش به انتقاد برخی کارشناسان در خصوص ادامه داشتن پدیده مخرب «فروش تراکم» از سوی مدیریت شهری گفت: بروید از رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر سوال کنید که آیا آنچه بهعنوان تراکم فروشی شهرت پیدا کرده اصلا در شهر وجود دارد؟ بنده به شما میگویم، خیر! این در حالی است که افراد بسیاری هستند که حاضرند صدها میلیارد تومان برای دریافت تراکم به شهرداری بپردازند، اما تراکم فروشی در شهر تهران دیگر وجود ندارد. محمدباقر قالیباف شهردار تهران تاکید کرد: بازهم نمیگویم تخلفی صورت نمی گیرد اما به جرأت میگویم امروز با حجم بالای صدور پروانه ساختمانی شاید در ۵ درصد پروانههای صادر شده تخلف صورت گیرد. او اظهار کرد: اگر شما میتوانید موردی بیاورید که از سال ۸۹ به بعد پروانهای بالای خط محدوده شمال شهر تهران صادر شده باشد. «دنیای اقتصاد» پیرو طرح این موضوع از سوی شهردار تهران پاسخ این سوال را از محمد سالاری رئیس شورای شهر تهران جویا شد. این عضو شورای شهر تهران معتقد است آنچه در سالهای گذشته تحت عنوان تراکمفروشی رواج داشته است و در قالب آن مجوز ساخت تعداد طبقات اضافه داده می شد امروز با اسامی جدید و البته از مجراهای قانونی داده میشود.
سالاری در این باره توضیح داد: واقعیت این است که آنچه شهردار تهران گفته درست است؛ تراکم فروشی به معنای گذشته در شهر تهران وجود ندارد. صدور مجوز تراکم با ابلاغ طرح تفصیلی جدید تهران شکل جدیدی به خود گرفته است. او ادامه داد: تراکم پایه، تراکم مجاز و صدور مجوز تراکم از سوی کمیسیون ماده پنج، سه شکل فروش تراکم است که از مجراهای قانونی صورت می گیرد و به همین دلیل عنوان «فروش تراکم قانونی» دارد. به گفته او طی سه سال گذشته با اجرای طرح تفصیلی جدید تهران سه سطح تراکم قانونی به شهروندان ارائه شد. سطح اول «تراکم پایه» است که بابت آن فقط عوارض زیربنا از شهروندان دریافت میشود. دومین سطح مازاد بر تراکم پایه تا سقف مجاز طرح تفصیلی است که به عنوان «تراکم مجاز» شناخته میشود و متناسب با ویژگی های پهنهای به یک ملک داده میشود. سطح سوم نیز فراتر از سقف طرح تفصیلی است که از مجرای کمیسیون ماده پنج است و پس از موافقت این کمیسیون با درخواست مالک یک تراکم قانونی خواهد بود. او تاکید کرد: به این ترتیب مجاری وجود دارند که شکل صدور مجوزهای تراکم را قانونی میکنند. صدور مجوز تراکم ساختمانی در کمیسیون ماده پنج با آغاز به کار شورای شهر چهارم و تدابیر شورایعالی شهرسازی در مسیر اصلاحی قرار گرفته است. این عضو شورای شهر تصریح کرد: البته گاهی در شورای معماری مناطق تخلفاتی در صدور مجوز تراکم اتفاق میافتد که حتی در حیطه اختیارات شورایعالی شهرسازی و معماری و شهردار تهران هم نیست. به گزارش «دنیایاقتصاد» انتشار اظهارات شهردار تهران در سایتهای مختلف خبری با واکنش بسیاری از سوی شهروندان پایتخت همراه شد. تعدادی از شهروندان در پاسخ به گفته شهردار در خصوص توقف فروش تراکم در تهران با استناد به مواردی از فروش تراکم در محدوده زندگی خود همراه با ارائه آدرس دقیق به نوعی خواستار پیگیری شهردار شدند. شهرک غرب فاز چهار خیابان زرافشان، تعدادی برجهای تجاری در میدان فردوسی، خیابان آفریقا، بازار تجریش، تجاری سازی در محدوده نیاوران و... از جمله مواردی است که مخاطبان سایت ها به آنها به عنوان نمونه فروش تراکم اشاره کرده اند.
ارسال نظر