روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی تحلیلی نوشت: «گفت‌و‌گوهای هسته‌ای ایران تنش در روابط آمریکا و اسرائیل را تشدید کرده است.» به گزارش «ایرنا»در این مطلب آمده، دولت باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا با جدیت تمام سرگرم مذاکره با جمهوری اسلامی ایران است تا پیش از سر رسیدن مهلت پایان ماه مارس، سرفصل‌ها و رئوس یک توافق هسته‌ای با ایران مشخص شود.

شتاب گفت‌و‌گوها، تنش‌هایی را در روابط آمریکا و اسرائیل پدید آورده و به‌خصوص موضوع دعوت کنگره از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم برای سفر به آمریکا و برنامه سخنرانی وی در کنگره که حول محور «اجتناب از یک توافق بد با ایران» ایراد خواهد شد، این تنش را شدیدتر کرده است.

این گزارش افزود: «مقامات رژیم صهیونیستی ابراز می‌دارند که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل احساس می‌کند از سوی دولت آمریکا طرد شده و از جزئیات گفت‌و‌گوهای هسته‌ای ایران اطلاعی ندارد.»

آمریکا این ادعا را قبول ندارد و می‌گوید که در این زمینه در قبال اسرائیلی‌ها باز و شفاف عمل کرده است.

یکی از نزدیکان به تیم مذاکره‌کننده آمریکا در گفت‌وگو‌های هسته‌ای ایران اظهار کرده است: «ما به این دلیل از ذکر جزئیات گفت‌وگوها خودداری می‌کنیم، چون امکان دارد آنچه از زبان ما خارج می‌شود، گزینشی نقل‌قول شود.»

آمریکا و اسرائیل هر دو در یک موازنه دیپلماتیک به‌سر می‌برند. نتانیاهو برای پیروزی در انتخابات ۱۷ مارس ۲۰۱۵ (۲۶ اسفند) مانور می‌دهد و اوباما هم مصمم به رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران است تا به این وسیله به بیش از سه دهه خصومت و عداوت واشنگتن با تهران خاتمه دهد و هرگونه خطر برخورد نظامی را از بین ببرد.

مشاجره تازه میان این دو از هنگامی آغاز شد که رسانه‌های صهیونیستی به نقل از نتانیاهو اعلام کردند که او در مورد مطلع شدن از جزئیات گفت‌وگوها مورد بی‌اعتنایی آمریکا واقع شده است. نکته مورد تاکید اسرائیل جزئیاتی در مورد تعداد سانتریفیوژهایی است که ایران معتقد است باید در تاسیسات هسته‌ای ایران حفظ شود. اختلاف میان ایران و آمریکا بر سر تعداد این سانتریفیوژها است. مقامات اسرائیل می‌گویند، نکته‌ای که در گفت‌وگوها از قلم افتاده شتاب چرخش سانتریفیوژها است. دولت اوباما می‌گوید که چیزی را پنهان نکرده است.

«آلیستایر سی. بسکی» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گزارش اخیر شبکه ۲ تلویزیون اسرائیل را مبنی‌بر اینکه ارتباط میان آمریکا و این رژیم در زمینه گفت‌وگوها قطع شده است را به‌کلی تکذیب کرد و یادآور شد که «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی اوباما به‌طور مرتب با همتای صهیونیست خود «یوسی کوهن» تماس دارد. کوهن تا چند روز آینده راهی آمریکا خواهد شد.

«فیلیپ گوردون» دستیار ارشد رایس در امور خاورمیانه هم این هفته برای بحث با مقامات اسرائیل پیرامون موضوع گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران عازم تل‌آویو شده است.

«وندی شرمن» مقام سوم وزارت خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی هم تاکید کرده است که نباید جزئیات گفت‌وگوها به اطلاع اسرائیل برسد چون امکان دارد امکان حصول توافق را به خطر افکند.

شرمن به اروپاییان گفته است: «مذاکره باید در اتاق مذاکره اتفاق بیفتد.»

در این حیطه، اروپاییان هم می‌گویند که ادعای مقامات اسرائیل ولو اغراق آمیز ؛ اما افسانه نیست.

اروپاییان می‌گویند که «جان کری» هر دو هفته یک بار با همتای ایرانی‌اش «محمدجواد ظریف» دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که کری به‌شدت از لو رفتن برخی جزئیات گفت‌وگوها نزد صهیونیست‌ها خشمگین است. کری متذکر شده است: «به نفع هیچ‌کس نیست مذاکرات علنی باشد.»

نیویورک تایمز افزود: اسرائیل خواهان آن است که به‌طور دقیق در جریان همه جزئیات گفت‌وگوها قرار بگیرد تا دقیقا از مقصود اصلی اوباما در مذاکراتی که صدها جزء قابل انتقال دارد، مطلع شود.

دولت اوباما به‌شدت از حضور برنامه‌ریزی شده نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره ناراحت و نگران آن است که نتانیاهو در سفر به آمریکا قصد مطلع شدن از جزئیاتی از مذاکرات را داشته باشد.

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید که اوباما با طرد کردن او، باب مذاکرات سری با دولت «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران را بنا نهاده و بنیان متوقف ساختن موقت برنامه هسته‌ای ایران و مقدمه گفت‌وگوهای فعلی را میسر ساخت.

«یعاکوف آمیدرور» مشاور اسبق امنیت ملی «نتانیاهو» روز سه‌شنبه در این باره اظهار کرد: «اعتماد میان دو متحد بدجوری صدمه دیده است. معلوم نیست دولت اوباما با ما باز و شفاف است یا دارد چیزی را از ما پنهان می‌کند.»