رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از راهکارهایی که تاثیر سریعی بر کاهش آلودگی هوا دارد و می‌تواند دست کم ۲۵ درصد از آلودگی‌ها را کاهش دهد خروج موتورسیکلت‌های بنزینی و جایگزینی آنها با موتورسیکلت‌های برقی است. رحمت‌الله حافظی با بیان اینکه ۷۵ درصد آلاینده‌های هوا ناشی از منابع متحرک است، گفت: حدود ۳۰ درصد از آلودگی کلانشهرمان به خاطر تردد موتورسیکلت‌های بنزینی است و خیلی راحت هم می‌شود موتورسیکلت‌ها را جایگزین و حذف کرد.

وی ادامه داد: سوختی که در جایگاه‌های سوخت عرضه می‌شود استانداردهای یورو ۴ دارد اما نتوانسته نقش قابل توجهی در کاهش آلودگی هوا ایفا کند زیرا بخش عمده‌ای از ناوگان حمل‌و‌نقل ما اعم از خصوصی و عمومی که در اختیار مردم است و تاکسی‌هایمان، از تکنولوژی سه دهه قبل برخوردارند. خودرویی که با تکنولوژی دو دهه قبل ساخته شده، وقتی سوخت یورو ۴ که هیچ، یورو ۱۰ هم در آن بریزید، آلودگی ایجاد می‌کند. یعنی به موازات این هم باید خودرو ما خودرو استانداردی شود. دولت برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت داشته باشد و خودروهای مستعمل و خودروهای با تکنولوژی قدیم را خیلی سریع از شهرها خارج کند و خودروهای استاندارد روز دنیا را در اختیار مردم قرار دهد. آن زمان هست که این سوخت و آن خودرو استاندارد می‌توانند با همدیگر کارکرد مثبتی داشته باشند و به شدت از میزان آلودگی هوا بکاهند.

رییس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا شتاب در جابه‌جایی موتورسیکلت برقی با بنزینی سبب شکست این طرح نمی‌شود، گفت: از منظر اقتصادی هزینه نگهداری یا استفاده از یک موتورسیکلت برقی از یک موتورسیکلت بنزینی کمتر است. در زمان خرید قیمت موتورسیکلت برقی گران تر از بنزینی است و هر سه سال یک بار به طور معمول نیاز به تعویض باطری وجود دارد. این هزینه‌های موتورسیکلت برقی است. هزینه‌های موتورسیکلت بنزینی در موقع خرید کمتر است ولی به طور مستمر در طول زمان نیاز به تامین سوخت و تعویض روغن دارد و این هزینه‌ها را وقتی که در طول زمان دنبال می‌کنیم می‌بینیم که ظرف سه سال هزینه نگهداری سه سال اول هزینه خرید و استفاده از یک موتورسیکلت برقی از موتورسیکلت بنزینی معادل می‌شود و بعد از سه سال هزینه‌های موتورسیکلت برقی رو به کاهش می‌رود و یک موتورسیکلت بنزینی رو به افزایش.

او در پاسخ به این پرسش که در دنیا چقدر موتورسیکلت برقی استفاده می‌شود، گفت: کشورهایی مانند چین، ژاپن، کره و... از این وسیله زیاد استفاده می‌کنند. اما در کشورهای اروپایی موتورهای دیزلی بیشتر است. در کشورهای آسیای شرقی موتورسیکلت بنزینی در سطح شهر دیده نمی‌شود.