گروه مسکن: گروهی از سازندگان صنعتی ساختمان که در یکی از رایج‌ترین فناوری نوین صنعتی‌سازی مسکن - موسوم به سیستم LSF- در قالب احداث چندین کارخانه‌ تولید قطعات پیش‌ساخته ساختمان، سرمایه‌گذاری انجام داده‌اند، در نامه‌ای خطاب به وزیر راه‌وشهرسازی، خواسته‌ها و انتظارات عمومی و تخصصی این حوزه را از دولت تشریح کرده‌اند. این نامه که توسط انجمن صنفی LSF تهیه و نسخه‌ای از آن برای «دنیای‌اقتصاد» ارسال شده است، از وزیر می‌خواهد مبحث تعیین تکلیف کارشناسی قیمت مسکن‌مهر را که هم‌اکنون به خاطر تورم دو سال اخیر در قیمت مصالح، مشکل‌زا شده است؛ حل کند و از پتانسیل صنعتی‌سازی مسکن در حوزه‌های مختلف از جمله بافت‌فرسوده، استفاده شود.

متن نامه به شرح زیر است:

انجمن صنفی LSF ایران همگام و همراه با سایر تشکل‌های صنعت ساختمان ورود جناب آقای دکتر عباسی آخوندی را به این وزارتخانه کلیدی تبریک می‌گوید.

از آنجایی که منابع پولی و مالی در اختیار وزارت راه و شهرسازی چنانچه از برنامه‌های اعلام شده جناب آقای دکتر آخوندی نیز پیدا است، از محدودیت خاصی برخوردار است.

لذا وظیفه خود دانستیم در چند محور عمومی و اختصاصی به چالش‌ها، نیازها و انتظارات خود از وزارت راه و شهرسازی در ۴ سال آینده بپردازیم:

الف) انتظارات در بخش عمومی صنعت ساختمان

* اهتمام به تعیین تکلیف کارشناسی قیمت مسکن مهر متناسب با جغرافیا و مشخصات فنی اجرا شده در کشور

* اهتمام به نوسازی و بهره‌گیری از ظرفیت خدمات زیربنایی موجود در بافت فرسوده کلانشهرها از جمله تهران

* اهتمام به رایج کردن مجدد کیفیت در ساخت به جای کمیت در ساخت با سیاست‌های تشویقی

* اهتمام به ایجاد فرهنگ سرمایه ملی بودن ساخت و سازها و نیاز به ماندگاری و دوام و طول عمر حداقل ۱۰۰ ساله بناهای مسکونی

* اهتمام به بهره مندی از طرح بیمه پیش فروش ساختمان به عنوان سهل‌ترین و در دسترس‌ترین راه‌حل ورود سرمایه‌های در مقیاس کوچک و بزرگ مردمی به این صنعت بزرگ، مولد و اشتغال آفرین

* اهتمام به ایجاد رویکرد توسعه آفرینی جامع (Developer) با شناسایی و در اختیار بخش خصوصی قراردادن زمینه‌ای مناسب در اطراف شهر‌های بزرگ با رویکرد ساخت‌وساز سبز و تامین خدمات زیربنایی با روش‌های نوین

ب) انتظارات ویژه انجمن صنفی LSF

در حال حاضر رایج‌ترین سیستم صنعتی ساخت و ساز در دنیا سیستم LSF است. زیرا در این سیستم کمترین آسیب به محیط زیست وارد می‌گردد، کمترین میزان مواد اولیه از منابع طبیعی استفاده می‌شود، کمترین دورریز به‌وجود می‌آید و بهترین عملکرد را در مناطق زلزله خیز از خود نشان می‌دهد.

شاید اشاره به تشکیل انجمن صنفی و انجمن علمی LSF، تهیه آیین نامه طراحی بومی در کشور، تهیه و تدوین بیش از ۱۰ دستورالعمل طراحی، نظارت و نحوه اجرا و بیش از یکصد پروژه دانشگاهی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا گویای بستر بسیار فعال و فراگیر این صنعت در کشور است.

جناب آقای دکتر آخوندی از آنجایی که موقعیت ژئوپلتیک کشورمان در مجاورت با کشورهایی است که نیاز به ساخت و ساز در سطح را دارند تا ارتفاع (از جمله کشور عراق، افغانستان، لبنان، سوریه و حتی در دوردست‌ها از جمله الجزایر و ونزوئلا) شایسته است ما نیز در سایه حمایت‌های کلان وزارت راه‌وشهرسازی و دولت تدبیر و امید بتوانیم همانند کشور ترکیه که در حال حاضر از خلأ حضور مهندسان برجسته ایران در منطقه بهره لازم را با سیستم منسوخ شده می‌برند، رقابت کنیم.

در حال حاضر، تجربه‌ای بالغ بر دو میلیون مترمربع ساخت‌و‌ساز با این فناوری در کاربری‌های گوناگون از جمله مسکونی، آموزشی، اداری و بهداشتی در کشور به دست آمده و پتانسیل بالقوه‌ای برای صادرات این فناوری برای ارزآوری و ایجاد اشتغال در کشور موجود است.

رئوس درخواست‌های انجمن به شرح زیر است:

* استفاده از سیستم LSF در بافت فرسوده (در این روش در حین ساخت به ماشین‌آلات سنگین نیاز نیست.)

* استفاده از سیستم LSF جهت بازسازی بافت‌های روستایی

* استفاده از سیستم LSF به عنوان ساختمان‌های پشتیبان در قالب اتاق‌های آماده در مراکز استان‌ها برای استفاده در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه و پیشگیری از ایجاد هزینه‌های چند باره

* فراهم کردن شرایط لازم برای حضور شرکت‌های عضو انجمن در کشور‌های همسایه جهت صدور خدمات فنی و مهندسی در این زمینه

انجمن صنفی LSF ایران و کلیه شرکت‌های عضو، آمادگی کامل خود را جهت همکاری با وزارت راه و شهرسازی در پروژه‌های عمرانی داخل و خارج از کشور اعلام کرده و انتظار دارد در دولت جدید به این صنعت نوپا اما کارآمد و با کیفیت، با نگاهی ویژه نگریسته شود.