«دنیایاقتصاد» از ماجرای دیوارکشی ماههای اخیر در بزرگترین پارک تهران گزارش میدهد
دیوار پارکپردیسان منتظر «ابتکار»
گروه مسکن- فرید قدیری: تغییر دولت و پساز آن، تعویض رییس سازمان محیطزیست میطلبد تا معصومه ابتکار تکلیف و علت دیوارکشی تقریبا طولانی در میانه بزرگترین پارک تفریحیگردشگری پایتخت را پیشاز آنکه دیر شود، روشن کند! اواخر سال گذشته زمانی که شورایشهر و اندکی بعد، شهرداری تهران از ماجرای مصوبه دولت درخصوص صدور مجوز فروش بخشی از زمین ۲۵۰ هکتاری پارکپردیسان اطلاع پیدا کردند و فاز دعوا بین مدیریتشهری با دولت از پول بلیت اتوبوس و مترو به بزرگترین پارک نهچندان مجهز تهران رسید، پارهای عملیات عمرانی محدود درست در وسط این پارک پرماجرا آغاز شد؛ طوری که یک روز در زمستان سال۹۱، معاون اول و سخنگوی شهردار تهران - محمدهادی ایازی- با اعلام اینکه شهرداری از بالاترین طبقه برج میلاد با دوربین مجهز آمار حرکت دولت در پارک پردیسان را زیرذرهبین دارد، سعی کرد با ارسال پیام غیرمستقیم به مسوولان، تبعات ساختوساز یا فروش احتمالی زمین پارک را به دولت وقت گوشزد کند.
بهرغم جنجالهای سال گذشته، اگر چه موضوع فروش پارکپردیسان، از اوایل بهار۹۲ با تکذیب پرقدرت از سوی دولت و خاتمه اعتراض از سوی شهرداری و برخی اعضای شورا، به فراموشی سپرده شد، اما طبق بررسیهای «دنیایاقتصاد» و تصاویری که شهروندان در اختیار ما قرار دادهاند، در طول ماههای اخیر همان عملیات عمرانی محدود در دل پارکپردیسان ادامه داشته و نتایج آن هماکنون منجر به احداث دیوار طولانی در وسط پارک شده است!
دیوارکشی چندماهه در پارکپردیسان شاید به برنامه احتمالی برای فروش دولتی پارک به سرمایهگذار ساختمانی مربوط نباشد؛ اما آنچه در حالحاضر به واسطه دیوارهای نارنجیرنگ، برای شهروندان اشکالتراشی میکند، نوعی اختلال در مسیر پیادهروی، دوچرخهسواری، دوندگی و انجام امور تفریحی آخر هفته و میانهفتههای شهروندان تهرانی است که به دلیل مخدوششدن نمای بصری محیط پارک، برای آنها ممکن است به وجود بیاید. موقعیت دیوار احداث شده در وسط پارکپردیسان، محیط پیرامونی ساختمان بلندمرتبه سازمان محیطزیست را دربرمیگیرد و از سمت شرق پارک تا منتهیالیه شمالشرقی پارک پیشمیرود؛ طوری که سه در بزرگ مابین دیوارها که البته در طول روز و شب باز است، میتواند در صورت بستهشدن، پارک را به چند قسمت تقسیم کند. ماجرای تلاش برای فروش پارکپردیسان سال گذشته به واسطه خبر یکی از رسانهها درباره مصوبه هیاتدولت مبنی بر صدور مجوز به سازمان محیطزیست برای فروش آن، درز کرد؛ اما چند روز بعد مسوولان سازمان محیطزیست این خبر را واقعی ندانستند. بهرغم تکذیب مصوبه فروش، اما برخی اعضای شورایشهر از جمله رییس جدید سازمان محیطزیست -معصومه ابتکار- به شدت در مقابل هر نوع اقدام دولت برای فروش پارک پردیسان به سرمایهگذار ساختمانی، موضعگیری کردند. پارکپردیسان اگر چه برخلاف سایر پارکهای بزرگ و کوچک شهر تهران -که مالکیت آنها را شهرداری در اختیار دارد- متعلق به دولت است، اما شهرداریتهران پیشتر اعلام کرده بود در صورتی که دولت بخواهد این پارک را واگذار کند، حاضر است پردیسان را با هدف مراقبت از فضاهای سبز آن، خریداری کند. هر چند درمورد اینکه شهرداری تهران نیز واقعا بتواند از زمین مرغوب این ملک بگذرد، تردیدهایی میتواند وجود داشته باشد اما کمبود سرانهسبز و سرانه محیطهای تفرجگاهی در تهران و همچنین وضعیت فیزیکی بدیع و کاملا متفاوت پارک پردیسان، نیاز به مراقبت از این پارک را دوچندان افزایش داده است. از سوی دیگر، تخریب دیوارهای اطراف پارکهای معروف تهران از اوایل دهه۷۰ با این منطق که پارک عضو لاینفک شهر محسوب میشود و نباید برای ورود به آن مانع وجود داشته باشد، آغاز شد و در حالحاضر سخت میتوان مجموعه سبزی را در تهران پیدا کرد که حصار بهدور آن باشد.
به همین خاطر شاید اولین ماموریت خانم ابتکار، اقدام ابتکاری برای تدبیرمنطقی نسبت به سرنوشت دیوار سردرآورده از وسط زمین پارک پردیسان باشد. آیا اصلا حضور ساختمان سازمان محیطزیست در وسط اکوپارک پردیسان، طبیعی است یا مضر؟
نامه به معاون اول رییسجمهور
رییس جدید سازمان حفاظت محیط زیست در نامهای به معاون اول ریاست جمهوری خواستار توقف مصوبه فروش پارک پردیسان شد. در این نامه آمده است: «با عنایت به لزوم حفظ و مدیریت عرصه پارک پردیسان و جلوگیری از هرگونه تغییر کاربری احتمالی در عرصه مذکور خارج از طرح مصوب پارک به عنوان تنها پارک اکولوژیک و ذخیرهگاه طبیعی و زیستمحیطی کلانشهر تهران، تقاضای لغو مصوبه هیات وزیران در مورخ ۳۱/۲/۹۰ مبنی بر مجوز فروش پارک مذکور را از آن مقام محترم استدعا دارد.»
ارسال نظر