مسوولیت دولت جدید در بازار اجاره چیست؟
گروه مسکن- مهدیس فرقانی: طی چند روز پایانی ماه رمضان بسیاری از مشاوران املاک فعال در مناطق مختلف تهران به «دنیای اقتصاد» گوشزد کردند که اکثر مستاجرانی که بنا به دلایلی موفق به جابه جایی در این ماه مبارک نشدهاند ابراز نگرانی از بابت اتمام ماه رمضان میکردند زیرا این دسته از مستاجران براین باور بودند که مالکان با دیدن بازگشت مستاجران به بازار اجاره به اصطلاح توقعات خود را دوباره بالا خواهند برد. البته این نگرانی تنها از سوی متقاضیان بازار اجاره عنوان نمیشد؛ چراکه بنگاهداران مسکن هم چنین رویدادی را پیشبینی میکردند حتی اکنون برخی از این فعالان بازار مسکن با رفتارشان سعی دارند حق را به مالکان بدهند زیرا آنها معتقدند زمانی که بازار اجاره در یک ماه گذشته با رکود مواجه شده بود و آنها مدام مستاجران را تشویق به جابه جایی میکردند تا از تخفیف و نرخ منصفانه بهرهمند شوند، اما متقاضیان جستوجو را به بعد از ماه رمضان موکول کردند.به همین خاطر از نظر مشاوران املاک این دسته از مستاجران حق انتقاد از موجران را ندارند.
جدا از تمامی این بحث ها در حال حاضر حجم قابل توجهی از مستاجران در بازار اجاره مسکن از دولت و رییس جمهور جدید و همچنین از وزیر مسکن پیشنهادی، درخواست ویژهای دارند اگرچه عملی کردن این درخواست از نظر دولتمردان کار دشواری باشد، اما حق مسلم متقاضیان است.
ستون امروز نبض بازار به معرفی تعدادی واحد مسکونی لوکس و سوپرلوکس پرداخته است. واحدهای مذکور از ابتدای مرداد ماه تا امروز به بازار اجاره عرضه شدهاند که از بالاترین نرخهای اجاره پیشنهادی هم برخوردار هستند.
برای مثال: یک واحد مسکونی ۳۵۰ متری ۴ خوابه در خیابان فیروزکوه واقع در زعفرانیه با شرایط یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رهن به بازار اجاره عرضه شده است. این واحد مسکونی سوپر لوکس از کلیه امکانات و ۳ پارکینگ برخوردار است.
علاوه براین، در خیابان کامرانیه شمالی یک واحد مسکونی به متراژ ۲۹۰ متر مربع به ارزش یک میلیارد تومان رهن به متقاضی اجاره داده میشود.
این واحد مسکونی به غیر از استخر از کلیه امکانات بهرهمند است.
همچنین موجری واحد ۲۳۵ متری (۳ خوابه) خود را در خیابان پسیان با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۱۴ میلیون تومان اجاره ماهانه به بازار تقاضا عرضه کرده است.
معمولا مشاورانی که مسوول مشترییابی چنین واحدهایی هستند اظهار میکنند که مستاجران خاص برای رهن و اجاره این واحدها پا به بازار میگذارند و از بابت میزان اجاره بهایی که مالکان تعیین میکنند مشکلی ندارند، اما مستاجرانی که در طبقات پایینتر بازار اجاره قرار گرفتهاند چنین طرز تفکری ندارند؛ چراکه آنها براین باورند که ایندسته از متقاضیان و موجران مقصر بخشی از خودسر شدن بازار اجاره مسکن هستند.
شاید مستاجرانی که واحدهای چند صد میلیونی یا میلیاردی اجاره میکنند اعتراضی نداشته باشند، اما مدت زیادی است که چشم و هم چشمی در بازار مسکن باب شده است و مالکان واحدهای اجارهای و حتی فروشی خود را از طریق مقایسه با نرخ بالاترین آپارتمان مجاور یا محله مجاور قیمتگذاری میکنند. این موضوع معضلی در بازار اجاره محسوب میشود که دولت با تدابیری خاص باید این دسته از موجران را که از «توقع بالایی» بهرهمند هستند به رفتار صحیح برای قیمتگذاری واحدشان سوق دهد.
مستاجران حاضر در بازار به این نکته اشاره میکنند که بازار مسکن مدت مدیدی است که دچارجهش قیمت شده است به همین علت به نظر میرسد که دولت برای ایجاد نظم و قانون در بازار مسکن مسوولیت سنگینی به دوش دارد و دولت برای ساماندهی و بازسازی بازار مسکن باید کفش آهنی پا کند تا بلکه حریف موجران شود.
ارسال نظر