نکاتی در مورد واگذاری زمینهای اجارهای
بزرگترین نقطه قوت طرح واگذاری زمینهای اجاره ای ۹۹ ساله، در اولویت قرار دادن تعاونیها برای حضور در عرصه ساخت وساز است. علی تدین، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن فرهنگیان استان تهران، در گفتوگو با ایسنا به ارزیابی نقاط ضعف و قوت طرح واگذاری زمینهای اجاره ۹۹ ساله پرداخت و گفت: بزرگترین نقطه مثبت این طرح در اولویت قراردادن تعاونیها برای ساخت وساز است و تعاونیها از این پس میتوانند همچون گذشته قابلیتهای خود را به نمایش بگذارند.
وی افزود: پشتیبانی وزارت تعاون در اجرای این طرح ضروری است و چنانچه تعاونیهای مسکن در این زمینه کوتاهی کنند و به درستی ساماندهی نشوند، طرح در اجرا دچار مشکل میشود و اهداف متعالی آن محقق نمیشود.
تدین به وجود برخی مشکلات در مسیر اجرای طرح اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که اکنون مطرح است، بحث آمادهسازی زمین است و تعاونیهای مسکن به مجرد اینکه زمین را تحویل گرفتند قبل از صدور پروانه انبوهسازی موظفند زیرساختهای لازم برای آمادهسازی زمینها را فراهم کنند که از آن جمله جدولبندی، آب و برق و گاز کشی و سایر تاسیسات است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن فرهنگیان تهران، هزینه بر بودن ساخت واحدهای مسکونی را یکی دیگر از مشکلات طرح دانست و افزود: با وجود آنکه در این طرح تخصیص وامهای بانکی پیشبینی شده اما بازگرداندن این وامها زمانبر و طولانی است که چند سال به طول میانجامد و وضعیت اعضا در تعاونیها را پس از آن نمیتوان پیشبینی کرد.
تدین نحوه ثبتنام افراد در طرح واگذاری زمینهای اجاره ۹۹ ساله را در مورد افرادی که در میانه راه انصراف میدهند، نامشخص دانست و گفت: اگر در تعاونیهای مسکن برخی اعضا بخواهند در مدت زمان سه یا چهار سالی که کار آمادهسازی انجام میشود، از ثبتنام خود انصراف بدهند تکلیفشان معلوم نیست و نکته دیگر این که آیا وزارت مسکن با جایگزین کردن افراد دیگر موافقت میکند یا خیر.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مدت زمان ساخت هر واحد مسکونی را بسته به تعداد واحدهای مسکونی قابل ساخت دانست و افزود: معمولا برای ساخت یک تا صد واحد مسکونی، زمان یکساله را پیشبینی میکنیم، برای ۲۰۰ واحد مسکونی، ۵/۱ سال و به همین نسبت زمان ساخت طولانیتر خواهد شد. وقتی تعداد واحدهای مسکونی به هزار برسد در آن صورت تعاونی بایدسازه بندی شود و وزارت مسکن در این زمینه کمک کند.
تدین پیشنهاد کرد، تعاونیهای مسکن در بحث انبوهسازی با شرکتهای تابعهای که وزارت مسکن و شهرسازی معرفی میکند، برای
ساخت وساز وارد عمل شوند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن فرهنگیان تهران برخی از شروط تعیین شده در اجرای طرح را محل ایراد دانست و گفت: طرح یکسری اشکالات دارد نظیر اینکه حداقل دستمزد متقاضیان کمتر از ۴۰۰ هزار تومان نباشد. در صورتی که این رقم حقوق اقشار محروم و نیازمند جامعه نیست. بیشترین دغدغه دولت خانهدارکردن افراد فاقد مسکن است و اگر شرطی چون استفاده نکردن از یارانه دولتی گذاشته شده برای آن است که طبقات محروم و کم درآمد جامعه از این امکانات برخوردار شوند، زیرا بیشتر کسانی که قبلا وام و تسهیلات بانکی دریافت کردهاند خانهای خریده یا به فروش رساندهاند و به نوعی از امکانات اقتصادی استفاده کردهاند.
وی بند (د) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ را حرکت مثبتی در راستای حضور تعاونیهای مسکن در عرصه ساخت وساز عنوان کرد و گفت: انتظار داریم با همکاری و پشتیبانی وزارتخانههای تعاون و مسکن، نواقص و مشکلات اجرایی طرح از میان برداشته شود و با توجه به گستردگی موضوع ساختوساز، بهخصوص در کلانشهرهایی چون تهران، مساله زمین و واگذاری امکانات و اعتبارات مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن فرهنگیان تهران در پایان با اشاره به وجود مافیای فروش مصالح ساختمانی در بازار ابراز امیدواری کرد، با نظارت و کنترل دقیق دولت این مساله ساماندهی شود.
ارسال نظر