با جهت‌گیری دولت و برنامه‌ریزی جامع وزارت مسکن برای تولید سالانه ۵/۱میلیون واحد مسکونی، ظرف ۴ سال بخش مسکن از حالت بحرانی خود خارج خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت، ارائه طرح جامع مسکن که جامع‌ترین و کامل‌ترین طرحی است که در سال‌های پس از انقلاب برای موضوع مسکن تهیه شده است، شاخص‌ترین برنامه دولت در بخش مسکن است.

مهمترین محورهای این طرح نیز تهیه مسکن برای اقشار کم‌درآمد و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و بهسازی مناطق شهری و بحث حاشیه نشینی‌ها است و با اجرای این طرح برای اولین بار در دوره معاصر، دولت به صورت ریشه‌ای به سمت حل مساله مسکن حرکت کرده است.

در دولت نهم نگاه ویژه‌ای به بازسازی مسکن روستایی شد و مقرر شد سالانه ۲۰۰هزار واحد مسکونی از ۲میلیون واحد مسکونی کم‌درآمد روستایی بازسازی شود که با دستور رییس‌جمهور این تعداد به ۳۰۰‌هزار واحد افزایش یافت و برنامه‌ریزی و مطالعه برای افزایش این میزان به ۵۰۰‌هزار واحد مسکونی در حال انجام است. با این تدبیر یک اقدام ریشه‌ای برای جلوگیری از مهاجرت در روستاها در حال انجام است.

در دولت نهم تعیین محدوده شهرها در دستور کار قرار گرفت به گونه‌ای که هم‌اکنون برای ۱۶۴ شهر محدوده تعیین شده است. علاوه بر این با تمهیدات دولت نهم تا سال ۱۳۸۸ همه شهرهای کشور صاحب طرح جامع می‌شوند.

در نه ماه سال ۱۳۸۵ سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در ساختمان‌های جدید مناطق شهری (به قیمت‌های جاری) با ۱/۱۰‌درصد افزایش به ۴/۹۰‌هزارمیلیارد ریال بالغ گردید. رشد سرمایه‌گذاری مزبور نسبت به دوره مشابه سال قبل در شهر تهران ۵/۱۷‌درصد و در شهرهای بزرگ ۵/۳۲‌درصد بود.

با جهت گیری دولت و برنامه‌ریزی جامع وزارت مسکن در سال جاری برای تولید ۵/۱میلیون واحد مسکونی، هدف‌گیری شده است که تولید این میزان مسکن ظرف چهار سال، موضوع مسکن را از حالت بحران خارج خواهد کرد.

از جمله اقدامات مهم دیگر وزارت مسکن طراحی برای حذف و بازسازی بافت‌های فرسوده شهری است که تاکنون در ۱۰ شهر طرح‌های مربوطه تصویب و در حال اجرا می باشد.

همچنین عرضه اوراق مشارکت و تخفیف‌های ویژه برای ساخت و ساز در بافت فرسوده از دیگر اقدامات، برای بافت‌های فرسوده است که در استان‌های مختلف تا ۲۰۰ برابر منابع گذشته به این منظور اختصاص یافته است.

کل تسهیلات اعطایی بانک مسکن در این دوره با افزایش چشمگیر به ۷۴تریلیون و ۱۵۴میلیارد ریال رسیده است.

در زمینه بازسازی مناطق آسیب‌دیده و زلزله زده نیز از مجموع ۱۶۲‌هزار واحد مسکونی و تجاری شهری و روستایی آسیب‌دیده در سیل و زلزله‌های بم، زرند، قشم و لرستان بالغ بر ۱۱۰‌هزار واحد ساخته شده و بقیه نیز به سرعت در حال بازسازی است.