پوششی مستحکم از جنس نانولولههای کربنی
به گزارش ایسنا، به گفته جروم لینچ، استادیار دانشگاه میشیگان و مسوول این تحقیق، این پوشش فناوری برتر از لایههایی از پلیمر با شبکههایی از نانولولههای کربنی ظریف ساخته شده است و میتواند الکترونها را در سرعتهای پرتابی هدایت کند.
این لایه باریکتر از یک تار موی انسان است اما به بازرسان و متخصصان امکان میدهد که بدون آزمایش کردن فیزیکی بتوانند از نزدیک صحت و سلامت یک پل یا یک ساختمان را کنترل کنند.
در این روش هیچ نیازی به مداخله انسان نیست، فقط وقتی این فناوری در جایی به کار گرفته شود، پوششی در اختیار خواهیم داشت که در هر زمانی که تحریک شود، در برابر عوامل محیطی واکنش نشان خواهد داد.
این لایهها ویژگیهای حسی متفاوتی دارند، برای مثال یک لایه ممکن است نسبت به خاصیت اسیدی فلز و لایه دیگر به شکستگیها یا کشیدگیها حساسیت داشته باشد. وقتی شکستگی یا کشیدگی بر روی پل یا ساختمان اعمال شود، رفتار الکترونهایی که از میان لایه عبور میکنند، تغییر میکند. به منظور جمعآوری این تغییرات که در صورت بروز حادثه ایجاد میشوند دانشمندان از الکترودها یا گرههای بیسیم استفاده میکنند که در طول ساختار پل تعبیه شدهاند. هر گره دارای یک رایانه ظریف است که اطلاعات به دست آمده از شبکههای نانولوله را تحلیل و بررسی میکند و به صورت دورهای سیگنالهایی را از طریق یک شبکه بیسیم به نزدیکترین سرور رایانهای ارسال میکند.
به این ترتیب متخصصان میتوانند از راه دور هر گونه آسیب احتمالی وارد شده به پل را در همان مراحل بسیار اولیه و پیش از وقوع حادثه شناسایی و در نتیجه پیشگیری کنند. در مورد فضاپیماها هم به این ترتیب است که فضانوردان میتوانند با استفاده از این پوشش از داخل شاتل و بدون نیاز به پیاده رویهای خطرناک فضایی، آسیبهای احتمالی وارد شده به شاتل را بازرسی کنند.
ارسال نظر