مدیرعامل سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده شهرداری شیراز گفت: منابع درآمدی سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده از طریق فروش اوراق مشارکت، فاینانس، دولت، شهرداری و مردم تامین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری موج، مدیرعامل سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده شهرداری شیراز گفت: سهم دولت از سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده ۱۲درصد، بانک‌ها ۴۶درصد، مردم ۲۵درصد و شهرداری ۱۷درصد است.
سیروس فیزابی در خصوص استفاده از فاینانس اظهار کرد: استفاده از فاینانس یا وام‌های ارزان بهره خارجی، به وسیله بانک‌ها و یا از طریق سرمایه‌گذار خارجی اعمال می‌شود که در حال حاضر چندین فاینانس به مبالغ 20میلیون دلار، 30میلیون دلار، 16میلیون دلار، 70میلیون دلار و 2/14میلیون دلار از سال 82 تا کنون به ما اختصاص داده شده که متأسفانه به دلیل محدودیت‌های موجود در سطح بین‌المللی به‌رغم تلاش و پیگیری زیاد هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.
وی با بیان این که برای اخذ مجوز توزیع اوراق مشارکت باید راه طولانی طی شود که از طریق این سازمان انجام شده است، گفت: فروش اوراق مشارکت یکسری محدودیت‌های اجرایی و اقتصادی دارد، به این معنی که ابتدا باید تهیه شود و به تصویب کمیسیون ماده ۵ شورای عالی معماری، دفتر فنی وزارت کشور، شورای شهر و معاونت عمرانی برسانیم و پس از آن نیز معاونت عمرانی طی نامه‌ای از بانک مرکزی درخواست کند که توسط بانک‌های محلی خود طرح‌های مطرح شده را از نظر توجیه اقتصادی مورد مطالعه قرار داده تا با اخذ وثیقه از شهرداری، وام در اختیار سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده قرار دهند.
فیزابی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نزدیک به 90درصد کار بر روی طرح شیخ جنید و شهید عباسی که هر دو در شمال بلوار سیبویه قرار دارند، انجام شده و اجازه فروش اوراق مشارکت به مبلغ 36میلیارد تومان برای بازسازی این دو طرح از سوی بانک مرکزی به سازمان داده شده که در حال مذاکره با دو بانک استان هستیم و در این میان بانک ملت همکاری بسیار خوبی با ما داشته است.
مدیرعامل سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده خاطرنشان کرد: دولت نیز تسهیلاتی که در اختیار ما می‌گذارد بیشتر در قالب مشوق‌های بودجه سال جاری مطرح است.
وی متذکر شد: دولت به منظور تشویق سرمایه‌گذاران و صاحبان املاک در بافت‌های فرسوده و بافت مساله‌دار کلانشهرها در بخش مربوط به عوارض و تراکم یک سری معافیت قائل شده که هرچند این معافیت‌ها در جای خویش موثر است، اما دارای حداقل و کمترین اثر است و به رغم اعلام آن از طریق جراید نتوانسته انگیزه لازم را در مردم ایجاد کند.
وی اضافه کرد: برای خروج از بن‌بست سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده باید به طور جدی روی انگیزه‌ها کار کرد و این میسر نیست مگر با طرح دیدگاه‌های تشویقی بسیار قوی و معاف کردن سازنده از پرداخت ۵۰درصد عوارض که اقدامی تقریبا غیرموثر است.
وی یادآور شد: دولت در بافت‌های فرسوده آن چه که باید، انجام نداده و این مشوق‌های بسیار ضعیف پیش‌بینی شده در بودجه سال جاری کاملا مشهود است.
وی گفت: به دنبال ارائه طرحی به شورا هستیم تا بتوانیم در صورت تصویب آن از طریق اعضای شورای شهر زمین‌های بافت را طی سندی به سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده انتقال داده و با کمک سرمایه‌گذار به ساخت‌و‌ساز و احیای آن بپردازیم.
وی در خصوص طرح در دست مطالعه از سوی این سازمان تصریح کرد: طرح انوری، هجرت، قصردشت (تعریض 14 متری)، طرح مهدی آباد، وصال، فخرآباد، کارگر(گلکوب)، پدونک، شهرک بهار و ذوالانوار از جمله طرح‌هایی هستند که بر اساس اعمال ماده 24 قانون نوسازی در حال مطالعه است.
فیزابی تاکید کرد: همچنین طرح‌هایی که به جهت بهسازی و نوسازی در دست مطالعه است، طرح شرق درمانگاه احمد نادرکاظمی، شمال محور سرداران محله کوشک عباسعلی (پروژه‌بهار) و بازسازی شهرک ولیعصر است.
وی تصریح کرد: همکاری با مهندسان مشاور مسکن و شهرسازی برای مطالعه سطح سوم حوزه مداخله شهری به منظور شناخت بافت فرسوده و مساله‌دار و گزینش پروژه‌های قابل اجرا نیز از دیگر برنامه‌های سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده است که به‌همین‌منظور پروژه‌های محله درب شازده، سنگ سیاه، هفت تنان، باباکوهی، ابیوردی، کشن، ذوالانوار، قاآنی شمالی، فخرآباد، تیموری، ولیعصر، کوشک عباسعلی و محله تلخ‌داش برای ارائه به این مهندسان اعلام شده است.
مدیرعامل سازمان احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده با بیان این که در حال پیگیری مصوبات استانی هیات وزیران در سفر اخیر رییس‌جمهوری به فارس در خصوص بافت‌های فرسوده هستیم، گفت: در این راستا به دنبال اخذ وام از بانک‌های محلی هستیم و طی مذاکراتی که با بانک ملت انجام دادیم با تهیه طرح انوری به عنوان طرح خاص که مصوبه کمیته فنی کمیسیون ماده ۵ است، مبلغ ۲۰میلیارد تومان از این بانک اخذ خواهد شد.
وی هدف طرح انوری را بازسازی بلوک وسیعی در اطراف انوری و تعمیم آن به حوالی فخرآباد دانست. وی تصریح کرد: در آینده نزدیک حداقل دو پروژه بزرگ که دارای توجیه اقتصادی بالا است برای مشارکت مجریان صاحب سرمایه در قالب طرح بهسازی و نوسازی و اعمال ماده 24 از طریق جراید اعلام خواهد شد.