آغاز دومین فصل کاوش محوطه باستانی کلورز رودبار
باستانشناسان، دور دوم کاوش در محوطه باستانی کلورز رستمآباد را با هدفشناسایی بقایای معماری و ارتباط ارگانیک بخشهای کاوش شده و رسیدن به یک پلان معماری شفاف را آغاز کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، عضو هیاتعلمی پژوهشکده باستانیشناسی گفت: به رغم یک قرن پژوهش باستانشناسی، کاوشهایی که تا کنون در گیلان انجام شده است به دلایلی فقط در محوطههای گورستانی متمرکز بوده و ساختار معماری اقوام عصر آهن ساکن در این منطقه بدون پاسخ مانده است.
به گفته محمد رضا خلعتبری، در استان گیلان شاهد لایه نگاری عمودی نیستیم و لایه نگاری محوطههای باستانی شامل یک لایه نگاری افقی در بردارنده یک دوره تدفین در یک محوطه گورستانی است، از این رو از ساختار معماری اقوام ساکن هیچگونه اطلاعی در دست نیست.
وی، با اشاره به فعالیتهای پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری تالش گفت: این پایگاه به طور هدفمند و اساسی از چهار سال گذشته درصدد است تا بتواند به یکی از پرسشهای اساسی و بنیادین تاریخ تمدن منطقه یعنی چگونگی ساختار خانههای اقوامی که در طلیعه عصر آهن ۱۴۰۰ - ۱۵۰۰ قمری در بخش وسیعی از کشورمان و بهویژه سرزمین گیلان مستقر شدهاند پاسخی مستند و شفاف ارائه دهد. بر اساس این گزارش، لایه نگاری این تپه باستانی که در سال ۱۳۸۳ انجام شده است، وجود آثار استقرار از قرون هفتم و هشتم قبل از میلاد «عصر آهن» تا دوره اشکانی در این منطقه را به اثبات رسانده است.
شناسایی بخشی از دیواره پیرامونی، اتاق پذیرایی و نشیمن، راهرو، تنور و پوشش کف اتاقها که با آجر مفروش نشده از دستاوردهای این فصل کاوش به شمار می رود. علاوه بر باستانشناسان، متخصصانی همچون انسانشناس، دیرین محیطشناس، دیرین گیاهشناس، جانورشناس، کارشناس مرمت آثار تاریخی، طراح و ... در کلورز حضور خواهند داشت تا از جهات مختلف بررسیهای ویژهای را انجام دهند. شایان ذکر است، کاوشهای باستانیشناسی تپه باستانی کلورز با ۱۲ متر ارتفاع واقع در حوزه رستم آباد رودبار استان گیلان به مدت دو ماه ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر