وزیر مسکن و شهرسازی نحوه پرداخت تسهیلات تبصره ۶ را تشریح کرد
تسهیلات ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی بعد از پیسازی و فونداسیون پرداخت میشود
گروه مسکن - بانکهای عامل در مقابل اعطای تسهیلات ساخت واحد مسکونی ساختمان را به عنوان وثیقه از مردم قبول میکنند. وزیر مسکن و شهرسازی با بیان این مطلب گفت: تسهیلات در ابتدای کار به مردم داده نمیشود بلکه پیسازی و فونداسیون که تمام شد، ادارات مسکن و شهرسازی مردم را به بانک معرفی میکنند.
وی افزود: «دولت به کسی وام مسکن میدهد که مطمئن باشد نیازمند به مسکن است. فونداسیون که حاضر شد معرفی میشود به بانک که تسهیلات بگیرد و همان چیزی را که ساخته وثیقهاش میشود. چون وام این تسهیلات را قرار است در ۳ یا ۴مرحله به متقاضیان بدهیم و هدف هم این است که فرد پول را برندارد و برود در جای دیگر خرج کند. به عنوان مثال میگویند اول باید ۲۰درصد بسازی تا مقداری از وام را به تو بدهیم سپس به اندازه آن ۲۰درصد به او وام میدهند. »
وزیر مسکن و شهرسازی در توضیح بیشتر درباره جزئیات اجرای تبصره ۶ بودجه ۸۶ درخصوص نحوه شناسایی افرادی که قبلا از یارانه دولتی استفاده کردهاند، گفت: بانک اطلاعاتی قوی در این باره داریم که سریعا مشخص میکند هر فرد آیا قبلا از یارانه دولتی برای خرید مسکن یا زمین استفاده کرده است یا خیر.
مهندس محمدسعیدیکیا درخصوص ارزش افزوده زمینهای ۹۹ساله گفت: ارزش افزودهای روی زمین بهوجود نمیآید. در واقع نقطه قوت این طرح همین است که دیگر بورسبازی نباشد چون دولت مالک است و تعاونیها در واقع مستاجر دولت هستند.
وزیر مسکن یکی از مهمترین نتایج اجرای طرح واگذاری زمین بهصورت اجاره ۹۹ ساله را ارزان شدن زمین عنوان کرد و گفت: به این موضوع توجه داشته باشید که هماکنون متقاضی چه کسانی هستند همه مردم یعنی از دهک دو کم درآمد به بنگاه مراجعه میکند تا ۳ و ۴ و حتی دهک ۱۰ که پردرآمدترین است، پس صف متقاضی زیاد است اما اگر دولت از دهک یک تا ۵ را از این صف جدا کند، متقاضیها کمتر از نصف میشود.
آمار نشان میدهد افراد بدون خانه در دهکهای درآمدی ۵ به پایین ۴۵درصد است و در دهک ۵ به بالا ۱۵درصد است، پس این ۴۵درصد عملا حذف میشوند یعنی به دولت مراجعه میکنند و زمین اجارهای میگیرند.
طبیعی است که تعداد مراجعهکننده کمتر میشود بنابراین در حقیقت در قالب این طرح مراجعهکننده برای خرید و اجاره حذف میشود و وقتی حذف شد، مراجعهکننده کمتر میشود و سپس متعادل میشود، مثال بدیهی آن بم است، در شهر بم هماکنون زمین ارزان است چون همه مردم خانه دارند کسی دنبال زمین نیست.
سعیدیکیا در ادامه گفت: در حال حاضر در برخی مناطق زمین واگذار شده و آمادهسازیها در حال آغاز است و امیدواریم از ماه آینده تسهیلات آمادهسازی اعطا شود و از ۲ ماه بعد تسهیلات ساخت اعطا شود.
وزیر مسکن همچنین گفت: رییسجمهور مصرانه به دنبال حل معضل مسکن، همانند بنزین است.
وزیر مسکن در پاسخ به این سوال که آیا در واگذاری زمینهای ۹۹ ساله اولویتبندی خاصی لحاظ شده است؟ گفت: به اعتقاد دولت هیچ اولویتبندی نباید باشد چون تا بگوییم اولویت رانت هم به دنبالش میآید.
خیلی ساده بگویم مکانیزم اولویت همانند صف نانوایی است. هر تعاونی که از سوی اداره تعاون معرفی شد باید برود ته خط بایستد.
همانند بقیه، سپس زمینها به تدریج و براساس این مکانیزم واگذار میشود البته تصمیمگیری نهایی در این خصوص را به استانها سپردهایم چون این کار ستاد استانی است.
هر استانی در ستاد استان خودش باید تصمیم بگیرد که چه برنامهای داشته باشد. کشور ۳۰ استان دارد و این ۳۰ استان یعنی ۳۰ فکر و ایده و بدون شک میتوانند بهتر از وزارت مسکن فکر کنند. اینقدر انصاف وجود دارد که گفته شود. ۳۰ ستاد استانی حتما بهتر از وزارت مسکن فکر میکنند. در این مورد اختیار بسیار خوبی به استانها داده شده است.
ارسال نظر