بلندترین سازههای جهان - ۹ مرداد ۸۶
هفته گذشته خبر ساخت بلندترین آسمانخراش جهان در دبی از سوی سازندگان آن منتشر شد و بازتاب گستردهای در رسانههای جهان پیدا کرد.
هفته گذشته خبر ساخت بلندترین آسمانخراش جهان در دبی از سوی سازندگان آن منتشر شد و بازتاب گستردهای در رسانههای جهان پیدا کرد.
این ساختمان قرار است 800متر ارتفاع و 160 طبقه داشته باشد و بعد از تکمیل شدن، 30هزارنفر در آن ساکن شوند. هزینه ساخت این آسمان خراش بیش از 20میلیارد دلار تخمینزده شده است. پیش از این، رکورد بلندترین ساختمان جهان به ساختمان 101 تایپه تعلق داشت. این ساختمان 508 متر ارتفاع دارد.
اما انتشار خبر رو به پایان بودن کار ساخت بلندترین آسمانخراش جهان در دبی بهانهای شد، برای اینکه نگاهی داشته باشیم به بلندترین سازههای جهان. معمولا انتخاب یا اعلام بلندترین سازه جهان همواره با چالش و کشمکش رو به رو است و این عنوان به راحتی به دست نمیآید. از نظر ارتفاع معمولا بلندترین سازههای جهان برجهای رادیو تلویزیونی هستند که ارتفاع آنها به بیش از 600متر میرسد. اکنون بلندترین سازه جهان برج تلویزیونی KVLY در داکوتای شمالی آمریکا است که بیش از 628متر ارتفاع دارد. این سازه در واقع نوعی آنتن مخابراتی است که از فلز خالص ساخته شده و با سیم پشتیبانی میشود. آنتنهای مخابراتی از این نوع معمولا در طبقهبندی ساختمانهایبلند جهان به حساب نمیآیند، چون قائم به خودشان نیستند و نیاز به عاملی نگهدارنده دارند. سازه مرتفع بعدی جهان برج CN در تورنتوی کانادا است که بیش از 553متر ارتفاع دارد و از سال 1976 مرتفعترین سازه قائم به خود در جهان بوده است. از بالای این ساختمان و از ارتفاع 5/446متری میتوان مرتفعترین دید را به فضای اطراف داشت. در حال حاضر برجتایپه 101، بلندترین ساختمان جهان است. البته بعد از کامل
شدن کار ساخت برج دبی در سال 2009 این برج لقب مرتفعترین ساختمان جهان را از آن خود خواهد کرد.
معمولا در طبقهبندی بلندترین سازهها، ارتفاع آنتنها در بلندی سازه محاسبه نمیشود. در فهرست بلندترین سازهها بعد از کشورهای آمریکا و کانادا با مواردی که اشاره شد، کشور مالزی با برجهای دوقلوی پتروناس خود قرار دارد که ارتفاع آنها به ۴۵۲متر میرسد. قزاقستان هم دودکش پالایشگاهی به ارتفاع ۴۱۹متر دارد که این کشور را در فهرست دارندگان بلندترین سازههای جهان قرار میدهد. اوکراین، هلند، فرانسه، ژاپن، کره شمالی، تاجیکستان و سوئیس در ردیفهای بعدی این فهرست قرار دارند.
اما گاه برجها و سازههای بلند بیشتر به خاطر به دستآوردن عنوان بلندترینها ساخته میشود. با این حال بعضی از برجها هم بیشترین استفاده و کارآیی را هم دارند. فهرستی از این برجهای بلند و در عین حال با کارآیی بالا تهیه شده که در این فهرست برج دبی که هنوز کامل نشده در ردیف نخست قرار دارد. بعد از آن هم دو برج مسکونی در آمریکا و استرالیا با ارتفاع 350 و 322 متر در کنار هتل برجالعرب در دبی با 321متر، دانشگاه دولتی مسکو با 240 متر، بیمارستانی در انگلیس با 143 متر و سینمایی در آمریکا با 61متر قرار دارند.
در دنیا سازههای بلندی در حال ساخت است که تا سال ۲۰۰۹ فهرست ارائه شده در این مطلب را تغییر خواهد داد. برج ۸۰۰ متری دبی یکی از آنها است. همچنین در شانگهای، یک ساختمان ۴۹۲متری در حال ساخت است که مرکز مالی جهانی نام دارد. برج جاکارتا هم در اندونزی با ۵۵۸متر ارتفاع در حال ساخت است. در بندر کراچی در پاکستان سازهای با ۵۹۳ متر ارتفاع در حال ساخت است که کار ساخت آن شش سال به طول خواهد انجامید. کار ساخت برجی هم در توکیو شروع شده که ۶۱۳ متر ارتفاع دارد و قرار است تا سال ۲۰۱۱ تکمیل شود.
منبع: ویکی پدیا
ارسال نظر