یک کارشناس بخش مهندسی ساختمان معتقد است: نگرش کاسب‌کارانه در روند فعالیت مهندسی ساختمان باید حذف شود تا نظام ساخت‌و‌ساز استاندارد در سطح کشور ارتقا یابد. مهندس «پوریا مهدوی»، مدیر روابط عمومی انجمن مهندسان عمران در گفت‌و‌گو با «ایرنا»، اظهار داشت: بخش ساخت‌و‌ساز در کشور قوانین و مقررات کارآمدی دارد، اما تاکنون از ابزار نظارتی قوی برای اجرای این قوانین استفاده نشده است.

وی افزود: انسجام قوی میان وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان و شهرداری‌ها می‌تواند ضامن اجرای دقیق قوانین و مقررات در حوزه ساخت‌و‌ساز باشد.

مهدوی گفت: با گذشت بیش از یک دهه از عمر تشکیل سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان، لازم است در حوزه وظایف و مسوولیت‌های آن بازنگری شود و قوانین جدید برای حضور قویتر این سازمان در بخش ساختمان و مسکن تدوین شود.

وی با بیان اینکه گسترش حوزه فعالیت سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان نیازمند تامین منابع مالی جدید است، گفت: پرداخت حق عضویت اعضای این سازمان نمی‌تواند امکان گسترش حوزه فعالیت آن را به دنبال داشته باشد.

مهدوی خاطرنشان ساخت: شهرداری‌ها در شهرهای کوچک همکاری و هماهنگی بسیار خوبی با سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان دارند، اما در شهرهای بزرگ همواره دغدغه اصلی، ناهماهنگی این دو تشکیلات است.

محمد سعیدی‌کیا، وزیر مسکن و شهرسازی در دهمین اجلاس عمومی اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان مهم‌ترین تشکل غیردولتی مهندسی کشور نقش مهمی در ارتقای کیفی ساخت‌وساز در کشور دارد.

وزیر مسکن و شهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان را مهم‌ترین ابزار نظارتی در زمینه استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در ساخت‌وساز کشور دانست.

از سوی دیگر مهدوی، مدیرروابط عمومی انجمن مهندسان عمران، دوگانگی نظام ساخت‌وساز کشور در قالب بخش دولتی و غیردولتی را به عنوان یکی از دغدغه‌های این بخش دانست و گفت: تبیین دقیق حوزه عملکرد هر یک از این دو بخش می‌تواند انتظارات را پاسخگو باشد.

وی گفت: برای صیانت از سرمایه‌های ملی در بخش ساختمان و مسکن نیاز به وحدت رویه دستگاه‌های ذی‌ربط داریم و این مهم تاکنون به عنوان یک اصل جدی در قالب اجرایی تحقق نیافته است.