پارسال چند باب خانه در کشور ساخته شد؟

دنیای اقتصاد: پارسال چند باب خانه در کشور ساخته شد؟ این پرسشی است که با گذشت نزدیک به ۴ماه از سال جدید هنوز پاسخی مشخص و دقیق برای آن ارائه نشده است. شهر جدید پرند- عکس: منصور نمایشی

آیا واقعا کسی یا ارگانی مرتبط با حوزه مسکن اطلاعی در این باره ندارد که هرکدام ارقام متفاوتی‌را در این‌باره بیان می‌کنند؟

آیا می‌شود در سال ۸۵ که یکی از سال‌های پررونق بازار مسکن بوده، ندانیم چه تعداد خانه مسکونی در کشورمان ساخته شده است. در این صورت آیا می‌توان از تامین نیاز مسکن در این سال و میزان متقاضی در انتظار صاحب مسکن در سال جدید اطلاع کسب کرد؟ در این گزارش پاسخ مسوولان و کارشناسان حوزه مسکن درباره میزان ساخت واحد مسکونی در سال ۸۵ ارائه شده است. ارقام آنقدر با یکدیگر فاصله دارند که حتی نمی‌توان میانگینی برای رقم نهایی برآورد کرد.

گروه مسکن- میترا یافتیان: به‌رغم پیگیری‌های دنیای‌اقتصاد در مورد تعداد دقیق واحد‌های مسکونی تولید شده در سطح کشور،‌ آنقدر تناقض در آمار‌های ارائه شده از سوی مراجع مربوطه وجود دارد که بالاخره معلوم نشد در سال گذشته چه میزان از تقاضاهای مردم نسبت به خرید مسکن پاسخ گفته شده است.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، در هفته اول خردادماه امسال، منوچهر خواجه‌دلوئی، معاون وزیر مسکن در گفت‌وگوی ویژه خبری با شبکه دوم سیما، اعلام کرد که سال گذشته ۸۱۶هزار واحد مسکونی اعم از شهری و روستایی در کشور ساخته و تحویل داده شد.

اما در همین میزگرد، نادر الیاسی، عضو کمیسیون عمران مجلس، حداکثر واحد مسکونی تولید شده در کشور را سالانه ۷۰۰هزار واحد اعلام کرد.

همچنین دکتر یحیی‌ اسلامی، رییس سابق مرکز تحقیقات و مسکن وزارت مسکن و شهرسازی پیرامون تعداد واحد‌های ساخته شده در سال گذشته اظهار کرد: طی این مدت حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰هزار واحد مسکونی در سراسر کشور ساخته شده است.

در عین حال، حیدری‌نژاد، رییس مرکز تحقیقات مسکن وزارت مسکن و شهرسازی نیز طی روز‌های اخیر به خبرگزاری فارس گفته است که سال گذشته حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰هزار واحد مسکونی در کل کشور احداث شده است.

علی‌اکبر آقایی، رییس کمیسیون عمران مجلس نیز در گفت‌وگو با دنیای‌اقتصاد پیرامون وضعیت ساخت واحد‌های مسکونی در سال گذشته یادآور شد: بنابرآمار ارائه شده از سوی دستگاه‌های اجرایی به کمیسیون عمران مجلس، طی سال ۸۵ حدود ۸۰۰هزار واحد مسکونی شهری و ۲۰۰هزار واحد مسکونی روستایی در کشور ساخته و به مردم تحویل داده شده است که در مجموع در سال ۸۵ معادل یک‌میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شده است.

بنابراین گزارش، تفاوت در آمارهای ارائه شده از سوی مسوولان مربوطه نشان‌دهنده فقدان آمار دقیق درباره میزان ساخت مسکن است و به همین لحاظ است که برخی کارشناسان و فعالان مسکن بر این باورند که برنامه‌هایی که از سوی دولت برای رسیدگی به وضعیت بحران‌زده مسکن ارائه می‌شود، از قدرت اجرایی لازم برخوردار نیست، زیرا براساس یک آمار و اطلاعات منسجم و دقیق، طراحی و پایه‌ریزی نشده است.

از سوی دیگر، وقتی گفته می‌شود حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰هزار واحد مسکونی در سطح کشور ساخته شده، بدین معنا است که براساس الزامات قانون برنامه چهارم توسعه، مبنی بر ساخت سالانه یک‌میلیون واحد مسکونی در کشور هنوز ۱۵ تا۲۰درصد با این هدف فاصله داریم و این ۲۰۰هزار واحدی که می‌بایست طی سال گذشته در بخش‌های شهری و روستایی ساخته می‌شد، به میزان آنچه که مطابق این برنامه باید در طول سال‌جاری ساخته شود، سرریز شده است. به همین لحاظ سوالاتی مبنی بر اینکه سرنوشت این سرریز تقاضاها در برنامه‌های سالانه ساخت مسکن به کجا ختم شده و تا چه زمانی استمرار می‌یابد و اینکه آیا روزی فرا می‌رسد که به این انباشت تقاضاهایی که گفته می‌شود مربوط به سال‌های گذشته است، پاسخ داده شود، همچنان بی‌پاسخ مانده و تاکنون جوابی قانع کننده از سوی مسوولان به آن‌ها داده نشده است.