معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: به زودی کلیه اختیارات بخش مسکن به استان‌ها تفویض می‌شود که گزینه‌های متعددی در این زمینه طراحی شده است. فرجامی به ایسنا گفت: با تصویب هیات دولت، تصمیمات حوزه مسکن در شهرهای بیشتر از ۵۰ تا ۱۰۰‌هزار نفر به شورای‌عالی استان‌ها واگذار خواهد شد و مابقی در شورای برنامه‌ریزی و با حضور نماینده دبیرخانه شورای‌عالی تصویب خواهد شد.

وی تصریح کرد: ۱۵۰ شهر بالای ۵۰‌هزار نفر،۸۰ شهر بالای یکصد‌هزار نفر جمعیت و ۳۷۰ شهرستان در کشور وجود دارد که به شورای‌عالی شهرسازی و معماری خواهد آمد و مابقی به هر میزان باشد در شورای برنامه‌ریزی استان و با حضور نماینده دبیرخانه شورای‌عالی تصویب خواهد شد.

فرجامی گفت: بحث بافت‌های فرسوده خیلی مفصل است و جز مدل استفاده از خود مردم هیچ چاره‌ای نداریم و شهرداری‌ها باید مدل خرید و تملک و ساخت و ساز خانه‌های فرسوده را فراموش کنند.

وی ادامه داد: یک مدل، مربوط به بسازو‌بفروش‌ها است. آنها خانه کلنگی می‌خرند، می‌سازند و پولی از دولت نمی‌گیرند.

معاون وزیر مسکن اظهار کرد: من کار بساز و بفروش‌ها را تائید نمی‌کنم، اما این حرکت خودجوش مدل خوبی است که می‌توان از آن استفاده کرد.

معاون شهرسازی و معماری وزارت مسکن و شهرسازی با ذکر اینکه قانون، تکلیف روستاهای واقع در حریم را معلوم کرده است، تاکید کرد: شهرداری‌ها می‌توانند طرح هادی روستا را که توسط بنیاد مسکن تهیه و در شورای برنامه‌ریزی تصویب می‌شود، کنترل کنند.

وی افزود: دستورالعملی در حال تهیه داریم که ابهامات را برطرف می‌سازد.

فرجامی تصریح کرد: روستاها حق ندارند یک قدم آن طرف‌تر از محدوده، پروانه صادر کنند، با این حال لازم است شهرداری‌ها با این روستاها تعامل داشته باشند، زیرا روستای واقع در حریم در آینده طی فرآیندی جزو منطقه شهرداری می‌شود.

وی با اشاره به مناسب نبودن سیما و منظر عمومی شهرهای سطح کشور گفت: برای حفظ هویت شهرها باید در نقشه‌ها به سیما و منظر شهر و نمای ساختمان‌ها توجه ویژه شود.