در بودجه ۸۶ در نظر گرفته شد
اختصاص ۲۴میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان برای عمران و بهسازی شهر بم
گروه مسکن - میترا یافتیان: شهردار بم از اختصاص ۲۴میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان بودجه دولتی در سال ۸۶ برای عمران و بهسازی شهری در بخشهای احداث پارکها، بازسازی معابر و خیابانهای شهر، تملک واحدها برای تعریض معابر و نیز بازسازی و توسعه مبلمان شهری خبر داد. علی باقریزاده، در گفتوگو با دنیای اقتصاد، با بیان اینکه بودجه دولتی شهرداری بم ۱۰۰درصد و بودجه سالانه آن از محل درآمدهای شهرداری ۲۰درصد نسبت به سال ۸۵ افزایش یافته، افزود: با توجه به اینکه بخش اعظم عمران و بهسازی شهر بم باید بعد از اتمام پروژههای ساخت واحدهای مسکونی و تجاری و نیز انجام کلیه امور زیرساختهای شهری نظیر بازسازی و توسعه شبکههای آب و برق صورت گیرد، به همین لحاظ کار بهسازی شهری در این بخش تا پایان شهریورماه امسال، تمام نمیشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر آب و برق خیابانهای شهر بم به طور کامل وصل شده است. همچنین آسفالت و جدولگذاری بخش اعظم این خیابانها انجام شده اما عملیات پیادهروسازی به زمان بعد از اتمام بدنه تجاری شهر موکول میشود. وی با بیان اینکه از ابتدای وقوع زلزله بم در سال ۸۳ تاکنون، در بیش از ۲۵۰کیلومتر از خیابانهای بم عملیات جدولگذاری انجام شده، اظهار کرد: هماکنون نیز عملیات عمران و بهسازی شهری در ۱۰ خیابان بم به طور همزمان در حال انجام است. وی ابراز امیدواری کرد: تا پایان آذرماه امسال عملیات آسفالت و جدولگذاری خیابانهای اصلی بم اتمام یابد. همچنین تا پایان امسال عمده مسائل شهری در بم حل میشود، اما مسائل مربوط به عمران و بهسازی شهری در کوچهها به سال آینده موکول خواهد شد. وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۹درصدی در بخش احداث پارکها در بم یادآور شد: تاکنون ۳پارک بزرگ در ۳ نقطه از شهر بم مورد بهرهبرداری قرار گرفته و پیشبینی میشود،
حدود ۱۰ پارک محلهای نیز تا پایان امسال آماده بهرهبرداری شود. وی همچنین ابراز داشت: در بخش تعریض معابر و تملک اراضی خیابانهای بم نیز ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی داشتهایم. علاوه بر این عملیات آسفالت معابر ۴۵درصد، جدولگذاری ۵۰درصد و پیادهروسازی ۱۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. وی توسعه و بازسازی مبلمان شهری بم را در اولویت امور بهسازی و عمران شهری بم دانست و یادآور شد: همچنین نصب چراغهای راهنمایی و رانندگی در معابر اصلی و نیز احداث ایستگاههای اتوبوس از جمله مواردی است که از سوی شهرداری در حال انجام است. وی در رابطه با حجم زبالههای شهری در بم خاطرنشان کرد: در بخش زبالههای شهری روزانه حدود ۱۵۰تن زباله توسط کارگران شهرداری از سطح شهر جمعآوری میشود، که این میزان به غیر از زبالههای ناشی از نخالههای ساختمانی است. چرا که در این بخش نیز روزانه حدود ۷۰۰تن نخاله ساختمانی از سطح شهر جمعآوری و به خارج از شهر منتقل میشود.
وی با بیان اینکه حضور جدی نظام مهندسی ساختمان در بخش نظارت بر ساختوساز پروژههای مسکونی لازم است اظهار کرد: تقریبا در ۹۷درصد این پروژهها تمامی اصول ایمنی و مسائل فنی رعایت میشود. البته آن ۲درصدی هم که اصول فنی و مقررات ملی ساختمان را رعایت نمیکنند، عموما افرادی هستند که بدون اخذ پروانه ساختوساز از شهرداری، در این بخش فعالیت میکنند. وی یادآور شد: عموما چنین سازههایی با توجه به رای تخریب که توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری صادر میشود، تخریب میشود. ضمن اینکه آزاد شدن اعتبارات برای ارائه تسهیلات ساختوساز به ساکنان شهر بم و بروات منوط به نظر سازمان نظام مهندسی استان کرمان است. چرا که از ابتدای آغاز عملیات بازسازی بم ناظران سازمان نظام مهندسی ساختمان محله به محله مراجعه کرده و گزارشهایی مبنیبر چگونگی ساختوساز و کیفیت آنها را به بنیاد مسکن اعلام میکنند.
وی در رابطه با وضعیت اجرای طرح صدور شناسنامه فنی ساختمان در بم و بروات ابراز داشت: از همان ابتدای شروع عملیات بازسازی بم، میان سازمان نظام مهندسی ساختمان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قراردادی مبنیبر صدور شناسنامه فنی برای هریک از ساختمانهای جدیدالاحداث در بم، منعقد شد اما از آن زمان تاکنون شناسنامهای در این خصوص برای هیچیک از سازهها صادر نشده است.
وی در ادامه به وجود ۲ ایستگاه آتشنشانی در بم اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تا فاصله ۵۰کیلومتری بم هیچایستگاه آتشنشانی وجود نداشته و نیز حجم وقوع حوادث و حریق در این مناطق بسیار بالا است، قرار شد طی سفر ریاست جمهوری به استان کرمان اعتبار ساخت ۲۰ ایستگاه آتش نشانی طی سالجاری تامین شود که از این تعداد یک ایستگاه نیز در بم ساخته خواهد شد.
ارسال نظر