خبر
افزایش اجارهبها به پدیده «واحدهای مسکونی مشترک» دامن میزند
اجارهنشینها با آغاز تابستان و تعطیلی مدارس، تلاش هر ساله خود را برای یافتن محل جدیدی برای سکونت، تکرار میکنند. تورم ۵۰درصدی مسکن در یک سال گذشته، بر افزایش میزان اجارهبها نیز تاثیر گذاشته است و یافتن محل سکونت را برای مستاجران سخت کرده است. هرچند رییس اتحادیه مشاورین املاک معتقد است که مالکان توجه زیادی به رسانهها دارند و با هر سخنی از گرانی، قیمت مسکن و اجارهبها را افزایش میدهند و هرچند او میگوید، صحبت هر روزه از افزایش قیمت، تاثیر منفی بر بازار مسکن داشته و به گرانی دامن میزند و همچنین خوشبین است که با برنامهریزی فرهنگی، اجارهبها کاهش پیدا میکند، اما واقعیت عینی بازار نقل و انتقالات مسکن و مشکلات مستاجران در این زمینه چیز دیگری را نشان میدهد.
در این زمینه یک کارشناس مسکن به ایسنا میگوید: طبق آمار سال ۸۵، در دودرصد واحدهای مسکونی شهری بیش از ۳ خانوار به سرمیبرند ضمن آنکه در ۷درصد خانهها هم ۲ خانواده با هم زندگی میکنند و برخی خانوادهها در اتاق جداگانه ولی در یک واحد مسکونی با سرویس و آشپزخانه مشترک زندگی میکنند.
مینو رفیعی، در گفتوگو با ایسنا تصریح میکند: پدیده «واحدهای مسکونی مشترک» به عنوان راهکارهایی برای تامین مسکن اقشار کم درآمد در شهرها شکل گرفته و افزایش اجارهبها به این مساله دامن میزند.
این کارشناس مسکن میگوید: درآمد ماهانه دهکهای اول و دوم درآمدی، زیر ۲۰۰ هزار تومان است و در برخی مناطق حتی با صرف ۵۰درصد این رقم هم تنها میتوان یک اتاق اجاره کرد. وی میافزاید: دهکهای یک تا ۴ درآمدی توان خرید مسکن را ندارند و بیشتر اجارهنشین هستند.
ارسال نظر