درحالی که از گسترش حاشیه‌نشینی به عنوان مشکلی یاد می‌شود که می‌تواند امنیتی شود، مشاور شهردار در طرح تفصیلی و جامع شهر تهران، ۲۰درصد جمعیت پایتخت را مستعد زندگی در حاشیه شهر دانست. به گزارش ایسنا، دکتر موسی پورموسوی، با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر رشد جمعیت در شهر تهران ۱/۱درصد است، در حالی که طی چند سال اخیر جمعیت حریم تهران تا ۸۰ برابر افزایش یافته است. وی ریشه این مشکلات را در تبدیل شدن زمین در تهران به بورس خرید و فروش دانست و تصریح کرد: در هیچ کلانشهری در جهان نمی‌توان شاهد وقوع چنین اتفاقاتی بود. پورموسوی با اشاره به تعریف کلاسیک حریم شهری افزود: براساس این تعریف، سه کاربرد ویژه برای حریم شهر وجود دارد که شامل «تنفسگاه شهر»، «کاربردهای زیست محیطی» و «فضایی برای توسعه شهر در آینده» است و این در حالی است که حریم شهر تهران دارای هیچ یک از این سه کاربرد نبوده و تنها تبدیل به جایگاه دفن زباله و تمرکز انبوه جمعیت کم‌درآمد تهران شده است. مشاور شهردار تهران بالا بودن هزینه‌های امکانات رفاهی را یکی از معضلات اساسی در سطح شهر تهران دانست و تصریح کرد: این معضل موجب شده تا بالغ بر یک میلیون واحد مسکونی خالی بماند، در حالیکه حاشیه‌های شهر مملو از جمعیت هستند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: وجود چنین انباشت جمعیتی موجب انفجار مشکلات در شهر تهران خواهد شد و حتی معضلات امنیتی بسیاری را برای کشور ایجاد خواهد کرد.

در ادامه این نشست، دکتر احمد سعیدنیا، رییس جامعه مهندسین شهرساز، به نقد استفاده از مفهوم کلانشهر برای شهر تهران پرداخت و افزود: نبود تعریف درستی از این مفاهیم در کشورمان موجب شده است تا شاهد بروز مشکلات متعددی باشیم.

وی در ادامه گفت: برای نمونه، بسیاری به مهاجرت جمعیت از روستاها و مراکز شهری کوچک با دیدی منفی می‌نگرند، در حالی که اگر چنین جمعیتی با این انرژی و توانمندی به سمت شهر‌ها سوق داده شوند، امتیازات مثبت بسیاری خواهند داشت. از سوی دیگر، اگر چنین جمعیتی در روستاها بمانند، به زیست محیط روستا هجوم خواهند آورد و مراکز تولیدی کشاورزی را مختل خواهند کرد.