پیشنهادی برای تشکیل شورای عالی مسکن
بازار مسکن به گونهای آشفته شده است که نمایندگان مجلس، کارشناسان ومدیران دولتی، هر روز در بازخوانی پرونده دلایل افزایش قیمت مسکن، پیشنهاد تازه ای مطرح میکنند. بعد از پیشنهاد ورود مجلس به این پرونده بزرگ و تشکیل تیم ویژهای از سوی رییسجمهوری، یک مدیر مسوول در نظام مهندسی، پیشنهاد تشکیل شورای عالی مسکن را مطرح کرده است.
«بهرام غفاری» رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران، گفته است: همان طور که برای وضعیت نقدینگی، شورای پول و اعتبار و برای شهرسازی، شورایعالی داریم، باید شورایعالی مسکن نیز تشکیل شود تا این معادله چند مجهوله با نظارت همه جانبه مرتفع شود.
به گزارش «یلنا»، رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران، گفت: دومین (سهم) تولید ناخالص داخلی مربوط به مسکن است و محصولات تولیدی از صد صنعت در ساختمانسازی مصرف میشود، اما شورایی برای سامان دهی وضعیت آن وجود ندارد.
مدیر اجرایی سازمان نظام مهندسی کشور، ضمن انتقاد از سیاستهای کوتاهمدت، گفت: سیاستهای مسکنی مانند فروش متری مسکن آثار منفی بر روی پیکره اقتصاد میگذارد.
غفاری، در ادامه با اشاره به واگذاری زمین توسط دولت به انبوهسازان، اعلامکرد: اکثر سرمایهگذاران به ساخت و ساز در زمینی که مالکیت آن تحت اختیار دولت است، تمایلی ندارند. مدیر اجرای سازمان مهندسی کشور، بازار مسکن را در آستانه ورود به دوران رونق دانست و گفت: وضعیت سرمایهگذاری در بخشهای دیگر مانند عرضه اتومبیل، موبایل و طلا چندان پررونق نیست و اکثر سرمایهگذاران به سمت سرمایهگذاری در بخش مسکن حرکت میکنند. غفاری افزود: سرمایهگذاری در بخش مسکن، صرفا در بخش ساخت و ساز هزینه نمیشود، بلکه ۳۵درصد از سرمایهگذاریها برای خرید و فروش و ۶۵درصد برای سکونت است که در کل کمکی به افزایش عرضه نمیکند.
وی در تشریح دلایل افزایش قیمت مسکن گفت: حرکت سرمایهگذاران به سمت خرید و فروش مسکن با توجه به عدم افزایش عرضه، منجر به شتاب قیمتها شد، در عین حال، تاثیر مستقیم افزایش قیمت زمین به مسکن منجر به خروج مسکن از شرایط بازار استاندارد و جهش قیمت مسکن شد.
او با اشاره به رشد قیمت زمین، گفت: پیشبینی میکنم باز هم قیمت مسکن در تهران با افزایش مواجه شود.
دولت مقصر است
از سوی دیگر یک کارشناس بازار ساختوساز در گفتوگو با «خبرگزاری مهر»، به صورت تلویحی، دولت را مقصر به وجود آمدن بحران بازار مسکن اعلام کرد. ایرج صادقی با اشاره به این که نداشتن پشتوانه مالی دولت موجب عدم تاثیر گذاری وامهای مسکن بر بازار شده است، گفت:قطعا دولت با حجم کم سرمایه نمیتواند در بازار مسکن حرکتی را ایجاد کند. او با تاکید بر ضرورت فراهم آوردن شرایط مناسب برای سرمایهگذاری در بخش ساخت و ساز، افزود: با توجه به کمبود مسکن و نیاز کشور به ساخت واحدهای مسکونی، اجرای مکانیسمهای کارآمد برای جلوگیری از فرار سرمایههای داخلی از بخش ساخت و ساز و جذب سرمایهگذاری خارجی در این بخش الزامیاست. صادقی با اشاره به سیاست نامناسب دولت در پرداخت وام مسکن، تصریح کرد: متاسفانه پرداخت ۳۰هزار وام ۱۰میلیون تومانی مسکن آن هم در مقابل نیاز سالانه به یکمیلیون واحد مسکونی، قطعا نه تنها موجب حرکت در بازار مسکن نمیشود، بلکه با توجه به تبلیغات گسترده برای این وامها، قیمت مسکن را نیز افزایش میدهد. همچنین رییس کانون کاردانهای فنی ساختمان در گفتوگو با خبرگزاری مهر، با اشاره دلایل ادامه نابسامانی و افزایش قیمتها در بازار مسکن گفت: متاسفانه بهرغم اتخاذ برخی سیاستهای کلی و کارشناسانه در قالب طرح جامع مسکن اما به دلیل تاخیر و تعلل در اجرایی کردن این برنامهها، بازار مسکن در کشور همچنان با بحران مواجه است. مهدی موذن تصریح کرد: این درحالی است که هماکنون طرح جامع مسکن پس از گذشت چندماه در دولت به مجلس ارسال شده و به طور حتم تا عملیاتی شدن این طرح به زمان بیشتری نیاز است. وی در مورد دستور رییسجمهوری مبنی بر تشکیل ستادی با حضور وزرای مسکن، اقتصاد و دادگستری در راستای متعادل ساختن بازار مسکن تاکید کرد: امید است که ستاد مذکور بتواند با استفاده از نظرات کارشناسان و توجه به واقعیتهای جامعه، راهکاری کاملا کارشناسانه و راهبردی برای بازار مسکن ارائه دهد، چرا که تصمیمات این ستاد میتواند نقش موثری در تشدید یا آرام کردن بازار مسکن داشته باشد.
ارسال نظر