آییننامه ساختمانسازی رعایت نمیشود
بیش از ۹۰درصد ساختمانهای تهران و سایر کلانشهرها در برابر زلزله ۳۰/۶ ریشتری و به بالا آسیب پذیرند. دکتر عکاشه، کارشناس امور زلزله و مسکن، در گفتوگو با ایلنا، با بیان این مطلب گفت: در کشور ما بهرغم وجود آییننامه ساختمانسازی، ساختمانهای شهری براساس این قوانین ساخته نشده است و حتی بر نحوه اجرای قوانین در ساخت بناهای مسکونی و صنعتی نیز نظارتی صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه قوانین مدون در یکسو و اجرای عملیات ساختمانسازی در یکسوی دیگر قرار دارد، افزود: مقاومسازی ساختمانها باید از ۴۰ سال گذشته آغاز میشد، چرا که بسیاری از بافتهای شهری در کشور فرسوده هستند، به طوری که درصد آسیبپذیری مناطق ۱۵، ۱۶ ، ۱۷ و ۱۸ تهران به دلیل وجود کوچههای باریک و تراکم جمعیت بسیار بالا است. این کارشناس امور زلزله، با اشاره به نقش مهم نحوه بهکارگیری مصالح ساختمانی و حتی نوع زمین، تاکید کرد: مصالح ساختمانی اگر با کیفیت بالا در ساختمانها مورد استفاده قرار گیرد، در صورت غیراصولی بودن نحوه استفاده، تاثیری در استحکام ساختمان ندارد.
عکاشه افزود: در ساختمانسازی دانش مخلوط کردن مصالح از اولویت بالایی برخوردار است که متاسفانه کارگران ساختمانی دانش کافی نداشته و حتی تجربه لازم را در امور ساختمانسازی ندارند.
وی تصریح کرد: استفاده از آرماتور و بتن در ساخت ساختمان دانش خاص خود را میطلبد و نصب اشتباه این دو باعث فاجعه خواهد شد، به طور مثال نصب افقی و عمودی آرماتورها به یکدیگر و حتی اتصال آرماتورها به زمین به عنوان پی ساختمان مساله بسیار مهمی است که در صورت متصل نبودن به زمین یا به یکدیگر در زمان بروز زلزله باعث ریزش ساختمان میشود. عکاشه، خاطرنشان کرد: تنها بهکارگیری بتن و آرماتور برای مقاومسازی ساختمانها کافی نیست، ساختمانهای بتنی بودند که مقاومت بسیار پایینی داشته و در مقایسه با خانههای آجری استحکام لازم را نداشتند.
این کارشناس تاکید کرد: نحوه استفاده از مصالح اعم از بتن، آجر، سیمان در مقاومسازی ساختمان نقش تعیینکنندهای دارد، لذا باید چگونگی استفاده از مصالح در عملیات ساختمانسازی موردتوجه قرار گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید به مقاومسازی ساختمانها و در کنار آن تاسیسات صنعتی مانند پالایشگاهها و نیروگاهها توجه شود.
ارسال نظر