بازسازی میدان آزادی تا دی‌ماه به پایان می‌رسد

شهردار منطقه ۹ تهران از اتمام بازسازی میدان آزادی تا دی ماه سال جاری با صرف اعتباری بالغ بر ۲‌میلیارد تومان خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا سرگل‌زهی با اشاره به خاکبرداری فضای سبز اطراف میدان به دلیل آلودگی خاک و تعویض ۷‌هکتار از سنگ فرش‌های آن به دلیل فرسودگی تصریح‌کرد: جزیزه وسط میدان بر اساس استانداردهای جدید اما به همان شکل قدیمی بازسازی خواهد شد و تغییر در شکل و اندازه سنگ‌ها بوجود نخواهد آمد.

وی با بیان این که کلیه تاسیسات فنی و زیربنایی برج بازسازی و مجددا زهکشی خواهد شد، افزود: بنیاد رودکی فضای زیر برج را به صورت مجموعه فرهنگی و گردشگری درآورده است و آماده استقبال از شهروندان برای بازدید است.

شهردار منطقه ۹ اعتبار پیش‌بینی شده برای اجرای این طرح را ۲‌میلیارد تومان عنوان کرد و از جذب ۲۵‌درصد این اعتبار خبر داد و گفت: کلیه اقدامات تحت نظارت کارگروهی که در این رابطه تشکیل شده است، انجام می‌گیرد و سازمان زیباسازی نیز به عنوان مجری در رابطه با این طرح عمل می‌کند.

وی با بیان این که سه نوع نورپردازی برای میدان آزادی برای ایام عادی، سوگواری و جشن در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: ضمن بازسازی تاسیسات برقی برج و استاندارد سازی آن، از سیستم مصرفی با ولتاژ پایین به منظور صرفه‌جویی در مصرف و هزینه‌ها استفاده خواهد شد.

سرگل زهی در خصوص اقدامات انجام گرفته برای کاهش بار ترافیکی میدان آزادی گفت: مطالعات جامع ترافیک میدان به پایان رسیده است و تعداد سفرهایی که در این نقطه انجام می‌گیرد نیز مشخص شده است. توافقاتی نیز با ارتش جمهوری اسلامی برای احداث ادامه خیابان استاد معین و کاهش بار ترافیکی میدان انجام گرفته است.

به اعتقاد وی اجرای طرح‌های ترافیکی برای کاهش بار ترافیک اطراف میدان به سه تا پنج سال زمان نیاز دارد.

شهردار منطقه ۹ در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات در دست انجام برای کاهش آلودگی صوتی منطقه تصریح کرد: وجود فرودگاه، هم فرصت و هم تهدیدی برای منطقه محسوب می شود. شهرداری و دولت به دنبال جمع‌آوری پروازهای شبانه و خارجی از فرودگاه مهرآباد هستند تا فقط پروازهای روزانه و تشریفاتی از این فرودگاه انجام گیرد.

سرگل زهی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به وجود ۲۵ کارخانه متروکه شناسایی شده در منطقه ۹ گفت: این کارخانه‌ها به دلیل عدم‌توانایی مالی مالکان متروکه مانده‌اند. شهرداری نیز به عنوان یک فرصت در حال معرفی آنها به سایر سرمایه‌گذاران در بخش مشارکت‌های مردمی است که در این رابطه اجرای ۵پروژه در فضای این کارخانه‌ها کلید خورده است.

وی تبدیل کارخانه کفش ملی با مساحت ۲۳‌هزار مترمربع به یک مجتمع تجاری، اداری، ورزشی و تفریحی را یکی از این پروژه‌ها عنوان کرد.

شهردار منطقه ۹ تهران در خصوص نوسازی بافت‌های فرسوده منطقه، گفت: ۸۶‌درصد فضای ۶۰۰‌هکتاری بافت مسکونی منطقه ۹ فرسوده است. نوسازی بافت‌های فرسوده به عنوان اولویت اول برنامه‌های شهرداری منطقه قرار دارد که در همین راستا با مشارکت سازمان نوسازی شهرداری تهران در حال حاضر سه پروژه نوسازی در حال اجرا است.

وی افزود: کلنگ ساخت ۴۴۰ واحد مسکونی زده شده است و در کنار این پروژه، ۲ پروژه ۱۲۵ و ۲۰۵ واحدی را در دستور کار داریم.

به گفته سرگل زهی ۶۰‌درصد فضای ۲۰کیلومتری منطقه ۹ را فرودگاه و واحدهای نظامی، ۲۰۰‌هکتار آن را واحدهای صنعتی و ۶۰۰‌هکتار آن را بافت مسکونی تشکیل می‌دهد.

وی در بخش دیگر اظهارات خود میزان اعتبارات عمرانی شهرداری منطقه ۹ را در سال ۸۵، ۱۱‌میلیارد تومان و در سال ۸۶، ۱۶‌میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در سال ۸۵، ۳۲۰ خیابان آسفالت، ۱۶۹ خیابان جدول گذاری، بیش از ۵۰ کیلومتر خط کشی معابر و ۵ پل عابرپیاده نیز نصب شد.