انبوه‌سازان خواستار معافیت از عوارض واردات مصالح هستند

گروه مسکن- مجید حیدری: رییس کمیسیون تحقیقات انجمن انبوه‌سازان اعلام کرد که رفتار و گفتار مدیران ارشد وزارت مسکن و شهرسازی با انبوه‌سازان داخلی یکسان نیست. «مهندس ایرج رهبر» به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت که رفتار دولت با انبوه‌سازان شفاف نبوده و به نظر می‌رسد اراده‌ای وجود دارد که از توان انبوه‌سازان داخلی استفاده کمتری انجام شود.

به گفته وی تضمین‌هایی که دولت به انبوه‌سازان خارجی می‌دهد هرگز در رابطه با انبوه‌سازان داخلی مصداق ندارد.

اظهارات رییس کمیسیون تحقیقات انجمن انبوه‌سازان نسبت به رفتار دوگانه مدیران وزارت مسکن در حالی اعلام شد که مدیران وزارت مسکن معتقدند توقع انبوه‌سازان از وزارت مسکن بیشتر از انبوه‌ساز خارجی است.

چندی پیشتر محمد سعیدی‌کیا گفت: وزارتخانه متبوع او حاضر است با همان تضمین‌هایی که به انبوه‌سازان خارجی داده می‌شود به فعالان ساخت انبوه مسکن در داخل نیز داده شود به نحوی که تولیدکنندگان داخلی نیز همان شرایط خارجی‌ها را رعایت کنند.

هر چند که در حال حاضر اختلاف نظر میان انبوه‌سازان و وزارت مسکن بالا گرفته و اعضای انجمن انبوه‌سازان هشدار دادند به دلیل برخی سیاست‌های دولت و وزارت مسکن انبوه‌سازی در کشور در ۲ سال اخیر شاهد کاهش ۳۰درصدی بوده است.

به گفته رییس کمیسیون تحقیقات انجمن انبوه‌سازان، اگر دولت قصد دارد که حسن نیت خود را نسبت به انبوه‌سازان داخلی نشان دهد بهتر است در هنگام واردات مصالح ساختمانی همانند انبوه‌سازان خارجی از پرداخت عوارض معاف باشند. وی با بیان اینکه ارائه تسهیلات ۵/۱۳میلیون تومانی دولت به انبوه‌‌ساز از طریق انجمن انبوه‌سازان انجام نمی‌شود، خواستار آن شد که دولت و انجمن انبوه‌سازان، آیین‌نامه‌ای شفاف را تدوین کرده و هر دو طرف ملزم به رعایت آن شوند تا روابط فی‌مابین بسیار شفاف‌تر شود.

به اعتقاد او، تفکر حاکم، موافق انبوه‌سازی منهای توجه به انبوه‌ساز است. هر چند که در شرایط کنونی دولت بر انبوه‌سازی تاکید دارد، اما یکی از نقاط ضعفی که مورد انتقاد انبوه‌سازان کشور قرار گرفته فقدان توجه بکارگیری نیروی فعال و زبده انبوه‌ساز در تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ است.

تعدادی از انبوه‌‌سازان، تذکر داده‌اند ساخت و ساز انبوه مسکن توسط افراد غیرحرفه‌ای و ارائه تسهیلات به تعاونی‌ها به جای ارائه تسهیلات به انبوه‌سازان از جمله عواملی است که روند انبوه‌سازی حرفه‌ای را دچار خدشه کرده است.

رییس کمیسیون تحقیقات انجمن انبوه‌‌سازان مسکن، با بیان اینکه پس از یک دوره جهش در قیمت مسکن، ساخت و ساز رونق می‌گیرد، اعلام کرد: اکنون پس از جهش در قیمت‌، قدرت خرید مردم برای مسکن کاهش یافته و رکود در ماه‌های آتی در انتظار بازار مسکن خواهد بود.

وی با اشاره به دستور رییس جمهوری مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی در بانک‌های خصوصی و دولتی گفت: احتمال داد که این بار سرمایه‌هایی که از بانک‌ها خارج می‌‌‌شوند به دلیل برخی موانع، به بخش مسکن کشور سرازیر نشده و حتی از کشور خارج شوند.