گروه مسکن- یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به کمبود ۲۰درصدی خانه نسبت به نیاز مسکن در کشور اظهار کرد: هم‌اکنون تعداد زیادی از واحد‌های مسکونی خالی از سکنه در کلانشهرها موجود بوده و در صورتی که این واحد‌ها برای فروش و اجاره عرضه شوند، تاثیر بسزایی در کاهش یا حذف معضل مسکن خواهد داشت. غلامرضا مصباحی‌مقدم، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در گفت‌وگو با خبرنگار دنیای‌اقتصاد پیرامون راهکارهای خروج از بحران به وجود آمده در حوزه مسکن و جلوگیری از استمرار احتمالی این وضعیت افزود:‌ با توجه به رشد جهشی قیمت خرید مسکن و اجاره‌بهای آن، اقدام دولت نسبت به عرضه رایگان زمین‌های با کاربری مسکونی به تعاونی‌های مسکن و انبوه‌سازان واجد شرایط، می‌تواند به کاهش قیمت خرید و اجاره‌بهای مسکن منجر شود.

وی در رابطه با طرح مالیات بر مسکن‌های خالی توضیح داد: براساس این طرح اگر یک‌سال این واحد‌های مسکونی خالی از سکنه باقی بماند دولت از آنها مالیات بر مسکن خالی دریافت می‌کند که میزان این مالیات ۲برابر مبلغ مالیات بر اجاره مسکن است در چنین شرایطی مالکان این واحد‌ها مجبور می‌شوند که تکلیف این واحد‌های خالی را نسبت به خرید و یا اجاره آن روشن و به بخشی از تقاضاهای خرید و اجاره‌ مسکن پاسخ گفته شود.

وی ادامه داد: همچنین براساس ماده ۲ این طرح، زمین‌های شهری که کاربری مسکونی داشته اما به مدت دو سال به حال خود رها شده و مالکان آنها این زمین‌ها را برای گران‌تر شدن قیمت فروش در آینده نگه داشته و یا به اصطلاح احتکار کرده‌اند، وادار به ساخت مسکن در این زمین‌ها می‌شوند یا زمین با حفظ مالکیت مالک ساخته می‌شود.

به گفته وی، در صورتی که این طرح به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسد، علاوه بر افزایش عرضه مسکن، نقطه‌خیزی برای رشد اقتصادی کشور به وجود می‌آید چرا که افزایش ساخت و ساز مسکن در کشور نقش موثری در افزایش مشاغل بالادستی نظیر مهندسی، تولید آهن و... و نیز رونق مشاغل پایین‌دستی مانند تولید فرش، موکت، مبلمان و مواردی از این دست

دارد.

وی ابراز امیدواری کرد: طی سال‌جاری با اجرای دقیق شاخص‌های تبصره ۶ بودجه ۸۶ دولت و تسریع در تصویب طرح مالیات بر مسکن‌های خالی در مجلس شاهد تحولات مثبتی در بخش مسکن و رفع مشکلات موجود باشیم.